Opiskeluinspis on täällä taas!

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Mä paahdoin vähän liian kovaa syyslukukauden yliopistolla, joten oli sanomattakin selvää, että nyt keväällä ei tahtonut kiinnostaa mikään kouluun liittyvä enää ollenkaan! No nyt kun oon periaatteessa ollut nämä pari kuukautta tekemättä yhtään mitään ylimäärästä koulun eteen, on se inspiraatio ja into tullut takaisin -toivottavasti pysyäkseen! Fonetiikan tentti mulla jo oli pari viikkoa sitten ja vaikka sillon ei viellä jaksanut kiinnostaa, niin sieltä räpsähtikin ihan tosi hyvä arvosana - ehkä se olikin se piristys mitä kaipasin tähän tilanteeseen. jeejee!


Nyt mulla on tosi vähän kursseja ja luentoja on vaan kolmena päivänä yksi, yhtenä kaksi ja torstaisin ei laisinkaan - sekin muuten laiskistuttaa kun luennoilla ei ole pakko käydä ja niitä on kovin vähän, tulee harvemmin raahauduttua sinne yliopistonmäelle... Mutta nyt päätin, etten ole pois enää yhdeltäkään luennolta jos ei ole ihan pakko!

Mulla on nyt ihan mielenkiintosia kursseja (tajusin sen vasta eilen, kun ensimmäistä kertaa avasin ne tenttikirjat...). Mulla on enää kaksi peruskurssia jäljellä, eli CCC (Cross Cultural Communication), jossa käsitellään ja etsitään kaikennäkösiä käännösongelmia - tää on ihan kiva kurssi, mutta on myös todistanut sen, että kääntäjää musta ei kyllä tule ja sitten CSI (Contemporary Society and Institutions), jossa siis käsitellään Jenkkilän ja Brittien yhteiskuntajuttuja ym. ihan mielenkiintosta sekin. Mun vähiten lemppari on ehdottomasti Story of English, mä en oo ikinä tykännyt historiasta ja toi on vielä sellasta pilkunviilausta Old Englishin päätteiden opettelemista ym. no thanks! Lemppareimmat on Applied Linguistics, jossa käsitellään sitä, miten ihmiset oppii vieraita kieliä ja miten niitä tutkitaan ja Discourse Studies and Pragmatics, joka käsittelee kieltä erilaisissa ympäristöissä (keskustelu, kirjotettu kieli ym.) ja sitä analysoidaan ja pohditaan. Nää kaks on ihan lemppareimpia varsinkin tälleen (toivottavasti) tulevan opettajan näkökulmasta!


Mulla on nyt vielä vaan yksi sivuaine - Fonettiikka. Tykkään siitä paljon, kun oon niin kiinnostunut ja innoissani ääntämisestä ja sen tutkimisesta ja etenkin sen parantamisesta! Ens syksynä pitäis haalia toinen sivuaine onko se ruotsi vai ranska? Sitä ei tiedä vielä kukaan.. Ehkä molemmat kenties -saa nähdä!
Mähän sitten menin ja otin loparit töistä, joten kesäksi pitäis kanssa keksiä jotain opiskelemista ainakin sen 15 op:n verran. Nyt pitäs vaan tutkia, että mitä kursseja tai tenttejä siellä olis mulle tarjolla :)

Mulla on muuten yks iso ongelma opiskelun kanssa, oon niin maailman huonoin ottamaan muistiinpanoja luennoilla. En koskaan ota mitään ylös ja sitten kauheella häsläämisellä pöllin kaikki muistiinpanot Nooralta just ennen tenttiä - vapaamatkustaja-Aija. Joo. En oo tästä ylpee, mutta en oikeasti osaa, enkä todella tiedä mitä pitäis tehdä. Ensinnäkään en osaa erotella niitä tärkeitä asioita ns. "turhista asioista" ja sitten jos keskityn kirjottamiseen, niin luennoitsijan puheet menee ihan ohi ja sit se jää aina siihen. Tiiän et tämänkin asian oppii ajan kanssa, mutta nyt oon yli puolivuotta tuolla istunu ja vieläkään en oo yhtään kehittynyt. Olis kiva jo oppia ja siitä ois varppina viel hurrrrjasti hyötyäkin! Oisko jollain jotain supervinkkejä tähän ongelmaan?
Tää englannin opiskelu on ollu niin kivaa ja just sitä mitä mä sen odotinkin olevan - ihan sata varma, että olen oikeassa paikassa!  Ja toivottavasti oon nyt ruudun läpi teitäkin iskenyt tällä mun opiskeluinspiraatiolla!!! 

The inspiration to study has hit me again and I couldn't be happier. I have been getting good grades and I believe the last one from phonetics exam was the one that inspired me now! I've only got two basic studies courses and three intermediate studies courses, so I'm not spending that much time at the university, but I definitely need to open my books more often! Now I've got to learn to take notes better so that I wouldn't need to always steal them from my friend :D Anyway, I'm happy I got my will to do well back and I believe this will stay for a while. 


- Aija

2 kommenttia:

  1. jaa CSI:tä, oliks miami vai new york hahaha hekoheko oonpa vitsikäs :D kiva postaus!: )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noiden kombinaatio ku on koko jenkkilästä kyse! -vitsisoppe taas vauhdissa haha :D mut kiitti ♥

      Poista