Barcelona top 5 herkkupaikat!

perjantai 15. elokuuta 2014

Mulle useimmiten tuottaa reissussa päänvaivaa hyvän ravintolan löytäminen. Mikään ei tuo paskempaa fiilistä, kuin se, että pitkän päivän päätteksi istahdat kovin odotuksin ravintolan pöydän ääreen ja tilaat kaikenlaista ihanaa ja sitten se onkin tavalla tai toisella pettymys. Yritän aina hirveästi löytää hyviä arvosteluita ja mahdollisimman autenttisia ravintoloita (nämä kaksi kriteeriä harvemmin osuvat yks yhteen) ja samalla pidän mielessä, että en haluaisi ihan älyttömyyksiä maksaa ruuasta, kun tiedän, että hintatason kuuluisi olla alhaisempi kuin esim. Suomessa. Ruokapaikkoja etsiessä ne suurimmat ongelmat meidän reissussa aiheutuivatkin :D Ajattelin nyt listata meidän kaikkien ehdottomat suosikit! Pari tosi kivaa mestaa jäi nyt listaamatta, koska en muista niiden nimiä - hups!

Pettymyksiä ei mielestäni hirveästi koettu. Paitsi ehkä Kiosko nimisessä hampparipaikassa, josta luin paljon juttua täällä Suomen puolella jo (lähinnä muista blogeista). Ei mun mielestä käymisen arvoinen paikka vaikka makeen näkönen mesta onkin!

Meidän asunto siis oli ihan Barceloneta rannan läheisyydessä, joten luonnollisestikin syötiin aika paljon seafoodia, joka kelpasi kyllä meille enemmän kuin hyvin! Tässä ei siis varppina ole Barcelonan parhaat ravintolat listattuna, mutta meidän lempparit ehdottomasti :)

1. ROSA del RAVAL

Tää oli ehdottomasti yks parhaimpia ruokapaikkoja missä me käytiin etenkin kun Mexicolainen ruoka on mun lempparia. Sain tästä vinkkiä Lauralta ja he kehuivat paikan illallista, joten me suunnattiin tänne lounaalle. Barcelonassa oli useammassa paikassa "menu del dia" eli päivän menu joka useimmiten oli lounasaikaan n. 9 euron paikkeilla. Tähän siis kuului alkupala, pääruoka, jälkkäri ja juomaksi viini, olut, vesi yms. Ei todellakaan paha diili! Koko matkan parhaat Mojitot sain täällä vaikka aika monta niitä tuli muuallakin kiskastua nassuun... :D


2. Toc de Mar

Tätä mulle suositeltiin täällä blogin puolella - kiitos! Me ei keretty tänne arkilounastarjouksille, mutta mentiin sitten viimeisenä päivänä tänne tapaslounaalle. Otettiin simpukoita, valkosipulissa marinoituja jättikatkaravunpyrstöjä, friteerattuja minimustekaloja ja jokin mustekalasysteemi. Ihan törkeen hyvää! Ainoa miinus paikassa oli, että Sangria oli melko pahaa... Kaikki joikin kyllä Cava sangriaa, kun me otettiin punaviini sangriaa - piru!


3. Bro Barcelona Grill & Bread

Jos Kioskon burgerit pettivät, niin miljoona aamenta Bro burgereille. Siis ikinä en oo syönyt niin hyviä burgereita ja tulihan niitä reissussa syötyä kolme - hupsistakeikkaa! Tää sijaitsi meidän asuntoa vastapäätä ja yhtenä päivänä ei jaksetukaan lähteä mihinkään syömään, niin Aila keksi hakea meille burgerit. No ei olis kannattanu! Eräänä iltana Olivia hermostui ja päätettiin, ettei ravintolaillallisesta tule mitään, joten mentiin nukuttamaan Tuomaksen kanssa Oliviaa Bro burgerit paperipussissa :D Ja ennen lentoa Tuomas tokas, että pakko saada vielä Bro burgerit ennen lähtöä ja omnom siinä meni kolmas burgeri jokaisen meidän nassuun! Elias ja Laurakin kehuivat kovasti, kun olivat rantsupäivän päätteeksi menneet tuonne syömään! Suosittelen ehdottomasti! Hotkin burgereita niin kovin, että koskaan en kerennyt edes kuvaa ottamaan, mutta menkää katsomaan Bro:n Facesivuilta jos enempi kiinnostaa. Ps. burgerin lisäksi naudanliha sandwich oli taivaallista!


4. Mercat de la Boqueria

Sanomattakin selvää, että täältähän saa herkkua jos jonkilaista! Meille maistui hedelmät ja ihana tuoreet mehut. Syötiin tuolla kerran myös ihan älyhyvät crepesit, mutta niiden hinnoissa ja myyntitavassa oli vähän huijaamisen makua, eli ei jäänyt superhyvä maku niistä suuhun! Täähän siis on superduper turistimesta, joten kaikki on kalliimpaa heti kättelyssä!


5. eyescream and friends

Tää oli sulosin juttu mitä oon ikinä nähny tai syönyt! Törmättiin tähän ihan sattumalta ihan viimeisenä iltana, kun etittiin jätskiä, kun meidän perusjädemestaan oli ihan hullut jonot. Tuo jätskibaari oli tosi jännä ja alunperinkin menin vaan ihastelemaan sitä sisältä, mutta eihän me sit voitu enää lähteä ilman omia silmäjätskejä. Idea on siis se, että saat kipon, lusikan ja kaksi lisuketta. Kippoon saat valita jätskin, jugurtti-, vanilja-, suklaa, mansikkajädee ja lista on loputon. Sitten saat valita kaksi lisuketta ja nyt listä on vielä loputtomampi, aina pähkinöistä ja nallekarkeista kiivi tai appelsiinikastikkeeseen. Myyjä laittaa jätskin sellasesta superköntistä johonkin koneeseen joka pistää sen jäden kuppiin ja sit myyjä laittaa jädelle silmät ja tadaaa siinä on herkkujen herkku! Ekassa kuvassa vaniljajätskiä, tummaa suklaakastiketta ja oreokeksiä. Toisessa jugurttijätskiä, maitosuklaakastiketta ja mansikkakastiketta. Katsokaa nyt kuinka söpöjä!


//The top five places to eat at in Barcelona!//

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti