Uusi ihana vaneripöytämme

keskiviikko 28. syyskuuta 2016


Niin sanottu arki alkoi melkein heti, kun jäin maanantaiaamuksi yksin lasten kanssa. No okei, äitini riensi jo aamupäivästä auttelemaan, mutta periaatteessa uudenlainen arki alkoi maanantaina. Syötiin Olivian ja vauvan kanssa aamupalaa ja olin jotenkin hetkessä niin mukana ja onnellinen. Siinä me syötiin mun kahden täydellisen lapsen kanssa aamiaista ja hetkeä todellakin paransi se, että rakastan meidän uutta upeaa ruokapöytää- ja tuoleja ihan mielettömästi. Tuoreet kukat uusissa vaaseissa ei myöskään vähentänyt maanantaiaamun kivaa fiilistä <3

Pöytä on tavallaan DIY, koska hieman jouduimme itse töihin tämän lopputuloksen saamiseksi. Pöytälevy on 35mm paksuista koivuvaneria (parempi laatuista, jottei pöydässä näkyisi paikkoja) ja on mittojen mukaan tilattu turkulaisesta Levyjaatista. Pöydän mitat ovat 95x200, joten kahdeksan henkeä mahtuu helposti istumaan pöydän ympärille, joka oli minulle todella tärkeää! Pöydän jalat ovat Hay Loopin pukkijalat ja vitsi miten pidänkään niiden sirosta ja ilmavasta, mutta tukevasta ilmeestä. Kuusi pinnatuolia on hankittu Jyskistä, koska käytettynä en löytänyt mistään edullisemmalla kuin mitä uutena olisi saanut. Olisin halunnut tuoleihin vähän kuluneempaa ilmettä, mutta eivätköhän ne kulu tässä meidänkin käytössä. Pöytälevyn käsittelimme itse lakalla. Aluksi kaksi kerrosta valkokuultoista lakkaa ja päälle pari kerrosta väritöntä lakkaa. Olihan siinä hommaa ja pari kauneusvirhettä tulee aina, kun itse tekee, mutta pöytä on silti mun silmään nyt lähes täydellinen. Niin monta vuotta olen jotakuinkun tuollaisesta pöytäryhmästä haaveillut ja nyt sen vihdoin sain!

Jotain muutakin uutta näkyy seinällä. Saatiin mun vanhemmilta tuparilahjaksi toinen string -hylly, joka täydentää tuota ensimmäistä kyllä täydellisesti! Vähän vielä pohdin, että mitä väriä sinne saisi laitettua, mutta tässä syksyn mittaan ainakin pienet valot pääsevät hyllyjä koristamaan ja ehkä juuri koristelen sitten sesongin mukaan erilaisilla jutuilla. Avokeittiö suurella pöydällä on ainakin näin vajaan kuukauden käyttökokemuksen jälkeen PERFECT <3

//Since me moved to our new appartment I knew we definitely needed a new dining table. I could not find any tables that satisfy me in stores so we had a little DIY project in our hands. The table legs are Hay Loop design and the top is cusotm cut plywood which we then varnished with sheer white and clear varnish. I got exactly what I wanted and I love it so much!//

6 kommenttia:

 1. Moii! Mistä noi vaasit on? Aivan ihania! Ja Onnea uudesta pienokaisesta! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos :) musta vaasi on H&M ja vaaleanpunainen on alelöytö Prismasta :)

   Poista
 2. Me tilattiin juuri samanlainen, mutta isompana ja ikipinnoitteella eli itse ei tarvinut tehdä mitään. Samat jalat hankittiin myös. Laittelen blogin puolelle juttua kun joskus ehtisin valosalla kuvata :D Kaunis tuo teidänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikiä mekin pohdimme, mutta jotenkin halusin enemmän puupintaa näkyviin. Vaikea valinta se oli kuitenkin! :D Innolla odotan teidänkin lopputulosta!

   Poista
 3. Hei! Todella kaunis pöytä! Sivelittekö vai telasitteko lakan pintaan? Hioitteko pintaa ennen lakkausta? Onko pöytä helppo pyyhkiä puhtaaksi? Kiitos jos ehdit vastata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos :) siveltiin lakka pintaan (täytyy sanoa, että pieni oma kädenjälki siihen jää varmasti aina näkyviin). Ja hiottiin kyllä jonkun verran ja kevyesti myös joka lakkakerroksen välissä. Pöytä on todella helppo pyyhkiä puhtaaksi ainakin näin vajaan kk. käyttökokemuksen perusteella :)

   Poista