Bugaboo käyttökokemukset

perjantai 11. marraskuuta 2016

Olen kirjoitellut jo pari postausta yhteistyöstäni Hollantilaisen Baby Plus -lastentavaraliikkeen kanssa ja nyt kun Samuelin syntymästä on vajaa kaksi kuukautta niin ajattelin, että nyt on hyvä aika kertoa vähän fiiliksiä meidän Bugaboo buffalo -vaunuista ja siitä täyttivätkö ne aika korkeatkin odotukset ominaisuuksiltaan. Vaunuihin tuli tilattua jos jonkinlaista lisäosaa joista jokainen on oikeasti ollut todella tarpeellinen tähän asti. Seisomalauta satulalla ja mukiteline (koska lattemamma) sekä adapterit turvakaukalolle ovat jokapäiväisessä käytössä ja muista lisäosista laitan esittelyä ja kommenttia sitten ihan erillisessä postauksessa kunhan niistäkin saadaan kunnolla käyttökokemusta ensin. 

Ihan pakko nyt sanoa, että rakastan meidän vaunuja joka päivä vaan enemmän ja enemmän ihan joka asiassa. Joka kerta, kun vaunujen kanssa lähdetään johonkin olen jotenkin niin fiiliksissä ja tyytyväinen meidän valintaan. Ihan pelkkää sydäntä nämä vaunut eivät ole, koska rehellisesti tottakai haluan arvioida vaunut. Listaan alle vaunujen plussat ja miinukset minun mielestäni ja toivon, että se auttaa jotakuta siellä ruudun toisella puolella päätösten teossa mitä vaunujen valintaan tulee, se ei nimittäin aina ole helppoa se.


Plussat: 
 • Superkevyet työntää.
 • Todella ketterät.
 • Kaikki liikkuvat osat tuntuvat kestäviltä.
 • Renkaat on helppo lukita sekä edessä että takana.
 • Kulkevat todella monenlaisessa maastossa vaivatta.
 • Ulkonäkö (triplaplussat).
 • Kokoaminen kasaan on todella helppoa.
 • Todella helppokäyttöiset mekanismit, kuten kopan irrotus, aisan säädöt ja kahvan irrottamiset yms. 
 • Vaunukopan koko oli positiivinen yllätys, kun siitä olin kuullut jonkin verran huonoa. kommenttia. Hyvin mahtuu vauva lämpöpuisseineen päivineen vielä pitkään.
 • Lisäosia on paljon saatavilla, turhaa ja tarpeellista. 
 • Satulallinen seisomalauta on ihana! 
 • Jatkettava kuomu on kiva tuulen tuiverruksessa.
 • Vaunukoppaa on helppo hytkyttää ja Samuel nukahtaa siihen sekunneissa. 
 • Renkaat eivät puhkea! 
 • Ihanan kapeat ja näppärän kokoiset vaunut.
 • Työntöaisan saa niin alas, että jopa Olivia voi suhteellisen vaivatta työntää pikkuveljeään turvallisissa paikoissa.
 • Kätevät adapterit turvakaukalolle.

Miinukset: 
 • Kun vaunukoppa on paikoillaan, niin tavarakoriin ei saa laitettua mitään helposti. Joudun kaupassa nostamaan korin pois, jotta saan kauppakassin alle. Helpottuu kuitenkin sitten, kun ratasosa otetaan käyttöön. 
 • Joskus tuntuu, että vaunut tärisevät liikaa, koska jousitus puuttuu. Silti tykkään siitä kuinka koppa antaa periksi. 
 • Seisomalaudan kanssa on vähän hankala työntää, mutta helpoiten menee yhdellä kädellä ja vähän sivussa kävelemällä. 
 • Tajusin vasta tänään, että seisomalaudan saa pysymään itsestään ylhäällä, kun siinä ei ole kyytiläistä, mutta ei vaunukopan kanssa, koska se ottaa vastaan. Tämä siis sekä plus että miinus
 • Vievät todella paljon tilaa takakontissa ainakin vaunukopan kanssa, hyvä että edes mahtuvat. 


Me ollaan koko perhe tykätty ihan hurjana ja Olivia pyytää aina, että lähdettäisiin liikkeelle vaunujen kanssa. Joka päivä vien Olivian hoitoon ja seisomalaudalta ollaankin opeteltu kaikki matkanvarrella näkyvät autonmerkit - on se sulonen! Joskus on pitänyt "unohtaa" seisomalauta kotiin, että saan Oliviaa myös kävelemään, niin rakas kapistus tuo hänelle on ja seisomalaudan käyttöönotto oli se ehdottomasti isoin juttu isosiskoksi tulemisessa. Sukulaiset ovat kehuneet vaunuja myös ja äiti sanoi jotenkin niin ihanasti, kun asensin tuon ihanan Baby Wallaby vaunuverhon*, että "siis noi vaunut näyttää aina vaan paremmalle, kun lisäät niihin jotain". Totta joka sana, on ne kyllä katseen kestävät kiesit jälleen! Tilasin kantokahvaan ja työntöaisaan myös kauniisti tikatut tekonahkaiset suojat, jotta kuluvat osat säästyisivät mahdollisimman hyvin käytössä suuremmilta tuhoilta. Ja näyttäähän nahka aika päheältä tuossa vielä. 

Vajaan kahden kuukauden jokapäiväisellä käyttökokemuksella voin siis todellakin suositella näitä vaunuja ihan jokaiselle. Meidän turvakaukalo sopii vaunujen kanssa yhteen ja sekin ominaisuus on ollut adaptereiden ansiosta ihan huippu juuri esimerkiksi kauppareissuilla ostoskeskuksissa.


Käy lukemassa aikaisemmat postaukseni aiheesta: "Bugaboo -lastenvaunut ulkomailta? Vastauksia yleisiin kysymyksiin!" sekä "vauvan hankinnat pt. 1." Vastaan mielelläni vielä kysymyksiin jos sellaisia sulla heräsi liittyen itse vaunuihin, lisäosiin tai ulkomailta tilailuun. Mitkä vaunut sun mielestä on ykköset vai onko sielläkin hurahdettu Bugiksiin, kuten aika monessa kodissa taidetaan tällä hetkellä olla?

psssst. kuvat on otettu jo jokin aika sitten, ei me enää kuljeta ihan noin pienissä vaatteissa! Tai no mä kuljen kenkiä lukuunottamatta ihan samoissa edelleen, mutta Olivia ei :D 

Vaunuista saatu alennusta Baby Plussalta bloginäkyvyyttä vastaan.
*Vaunuverho saatu Baby Wallaby:lta.

2 kommenttia:

 1. Jos meille vielä joskus vauva tulee niin noi mä tahdon <3 Bugaboon Donkeyt oli sen verran huiput :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on täysin sama setti samalla rungolla ja saman värisellä kuomulla. Käyttökokemusta tällä hetkellä noin kuukausi ja aika samat plussat ja miinukset tulee mieleen. Tosin miinuslistaan lisäisin työntöaisan säädön koska se on rasittavaa, ettei aisan molemmat puolet mene ikään kuin automaattisesti kohikkain vaan toinen puoli voikin olla "vinossa" kun aisaa lukittaa uuteen asentoon. Vai onkohan meillä aisassa jokin vika... Miinuksena pidän myös sitä ettei vaunuissa ole mitään heijastimia. Mutta muuten kyllä täyden kympin kiesit. Ja seisomalauta on ihan huippu!!! (Ja ilman istuinta lauta muuten lukittuu yläasentoon myös kopan kanssa) :)

  VastaaPoista