Oot niin ihana on just niin ihana

perjantai 2. joulukuuta 2016

Olen nyt muutaman postauksen verran hehkutellut teille kaikenlaisia hyviä ideoita joululahjoiksi ja tässä tulee se ehkä mun omin suosikki kaikista vauva-ajan jutuista! Oot niin ihana -vauvakirja on varmasti kaikkien vauvojen ja heidän vanhempiensa ykköstoivelahja. Seurailin kirjan valmistumista somessa hyvän aikaa ja tanssin ripaskaa, kun kaksi kirjaa (kyllä, halusin todellakin Oliviallekin oman) sain hakea postista yhteistyön tiimoilta. Kyse on ihan uudenlaisesta vauvakirjasta, joka on käyttäjien kanssa yhteistyössä suunniteltu. Oot niin ihana -on tuonut vauvakirjat selvästi 2010 -luvulle ihanan graafisilla ja näteillä väreillä. Kirjan muokattavuus oman näköiseksi onkin kirjan ykköstavoite ja mielestäni ehdottomasti kirjan paras ominaisuus, joka erottaa sen kaikista muista vauvakirjoista. Ihanaa on myös se, että kansiot tulevat isoissa laatikoissa, jonne voi laittaa vaikka sen syntymäpäivän sanomalehden mukaan ja se pysyy näin aina tallessa muiden muistojen kanssa. Kansion väliin voi myös tulostella itse lisää sivuja, joko suunnitella itse tai tulostella täältä heidän valmiita tulostussivoja tai rei'ittää ensimmäiset taiteet tai muut tärkeät paperit ja laittaa hyvään talteen. On tästä kirjasta vaan niin moneksi.


Olen täytellyt jo Olivian aikana yhtä kirjaa, mutta siinä ei juurikaan ollut tilaa kuville ja huomasin nyt, että se oli jäänyt pahasti kesken ja jutut olivat irtonaisina paprilappusina siellä väleissä. Kun tajusin haluavani Oot niin ihana -kirjan Samuelille, niin aika nopsaa hoksasin, että haluan täyttää molemmista lapsista samanlaiset kirjat. Tiedän silti jo nyt, että niistä tulee ihan erilaiset ja Olivian kirja henkii varmasti enemmän 2013 -vuotta ja Samuelin tätä kuluvaa sekä kohta alkavaa vuotta. Olivian vauvakuvia selatessani tajusin, että kamera on alkanut pysymään mun kädessä vasta lähempänä Olivian 1-vuotis synttäreitä ja erilaisia kuvia vauva-ajalta on paljon vähemmän (ja surkeamman laatuisia) kuin Samuelista varmasti tulee olemaan. Silti onneksi sain tilattua Smartphotolta ison kasan neliökuvia valkoisilla kehyksillä täyttämään tuota ihanaa kirjaa Olivian vauva-ajan muistoilla. Jotenkin noi kuvan ketutkin kuvastavat tätä koko juttua. Voitteko uskoa, että tässä on kyseessä sama kettu :D Toinen on melkein neljä vuotta kulkenut mukana, sitä on halittu, imetty, liattu, pyykätty ja ennen kaikkea rakastettu. Se on edelleen se tärkein asia Olivialle läheisten ihmisten jälkeen. Jos on paha mieli, niin kettu etsitään käsiin ensimmäisenä ja jos on oltu tuhmina, niin kettu on se sijaiskärsijä, joka joutuu usein jäähylle...(toimii!). Katsotaan tuleeko Samuelin kettu samaan yhtä paljon rakkautta osakseen. Toivotaan <3


Samuelin kirjaa en ihan vielä halua alkaa täysillä täyttelemään, koska odottelen vähän miten hän tästä kehittyy ja millaisia juttuja haluan hänestä alkaa kerämään kansioon. En halua kiirehtiä täyttämään hänen juttujaan jo nyt ja myöhemmin huomata, että ne parhaat jutut eivät enää mahdu/sovikaan kansien väliin. Sen sijaan Olivian ensimmäisen vuoden juttuja olen jo täytellyt ja voi että miten rakastankaan tätä puuhaa. Vaihtovuonna 2007 (herranjumala mä olen vanha!!) aloitin skräppäämisen ja edellen katson mun vaihtovuoden scrapbookia ylpeänä ja näihin lasten kirjoihin haluan vähän samaa ilmettä. Ei pelkkää tekstiä ja kuvia, vaan myös pientä taiteellisuutta ja omaa ilmettä mukaan. Haluan näistä kauniita ja silmiä hiveleviä kirjoja, joita voin sitten ylpeänä tuleville miniä- ja vävyehdokkaille näytellä :D


Ihan mahtavaa, kun lahjakkailla ihmisillä tulee visio, joka vielä kaikenlisäksi on näin upea ja sitä aletaan todenteolla toteuttamaan ja annetaan ihmisille näin paljon ilon aihetta. Nostan niin ison hatun teidänlaisille ihmisille <3 Mulla tulee olemaan vielä monta ihanaa hetkeä näitä täytellessä sekä myöhemmin näitä selatessa yksikseni ja lasten kanssa. Kiitos vielä niin paljon Oot niin ihanan tiimille upeasta visiosta, sen toteutuksesta, asiakkaiden kuuntelemisesta ja vielä siitä, että minulle nämä ihana lähetitte!!! Kannattaa muuten kurkata täältä sekä @ootniinihana instagramista vinkkejä sivujen täyttämiseen, jos joskus iskee inspiraation puute.

Nyt jos sulla vaan on yksikin pieni, jolta vielä uupuu tämä Oot niin ihana -vauvakirja, niin kipinkapin pukin asioille ja hoitamaan tämä muiden pakettien joukkoon - et nimittäin varmastikaan voi mennä vikaan tällä paketilla! Onko joku teistä jo hommannut tämän pukinkonttiin jollekin spesiaalille pikkuihmiselle?


Muistattehan vielä osallistua täällä Aikalaatikon arvontaan ja täältä kurkistaa alekoodin Smartphotolle!

Oot niin ihana -vauvakirjat sekä Smartphoto kuvat saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti