IHAN TAVALLINEN

torstai 25. toukokuuta 2017Tänään oli meillä ihan tavallinen päivä, koska Tuomas meni tekemään opiskelujuttuja ja me jäätiin lasten kanssa touhuamaan kotiin. Ihan tavalliseen tyyliinsä Samuel heräsi 5.30 ja usean tainnutusyrityksen jälkeen oli annettava periksi ja nousin hänen kanssaan. Kuten tavallista, annoin hänelle puuroa mangososeen kera ja tyyppi oli iloinen touhutessaan lattialla. Epätavalliseen tyyliin saatiin kuitenkin syödä aamupala koko perhe yhdessä - se oli kivaa! Samuel meni parvekkeelle päikkäreille kello yhdeksän, kuten tavallista ja minä katsoin Holby Cityn -sairaalaa samalla, kun Olivia piirteli (en kai ole ainoa kotiäiti, joka siihen on jäänyt koukkuun?). Päikkäreiden jälkeen Samppa sai lounaansa, kuten aina ja sitten lähdettiin kauppaan. Olivia ei uskonut, että ulkona on oikeasti aika viileä, vaikka aurinko paistaisikin ja päälle oli laitettava shortsit. Ajattelin, että menkööt ja huomatkoot itse ja pakkasin mukaan tietenkin lämmintä mukaan, kuten tavallisesti. Oli tarkoitus käydä ruokakaupassa ostamassa eväitä, mutta eksyttiinkin "ihan vaan vähän kurkkaamaan" (kuten tavallisesti) kappikselle ja pois lähdettiin ison säkin kanssa täynnä vaatetta meille kaikille, mutta säästin, koska sain -25% - eikö niin? Sieltä ruokakaupasta ostettiin eväiden lisäksi vaippoja ja katuliidut. Napattiin vielä subit mukaan ja suunnattiin eväsretkelle Kirjuriin. 

Aseteltiin viltti nurtsille ihan hiekkarannan viereen ja mutusteltiin leivät, hedelmät ja smoothiet parempiin suihin Olivian kanssa samalla kun Samuel nukkui vaunuissaan. Tarkoitus oli mennä vielä leikkipuistoon leikkimään, kuten tavallisesti, mutta uuuullllatuuuuuus, kun se kylmä yllätti meidät kaikki sittenkin. Vaikka Olivia laittoi kaikki ylimääräisetkin vaatteet päällensä, niin hän pyysi päästä kotiin (super epätavallista). Olipa silti ihanaa evästää ulkosalla ensimmäistä kertaa tänä kesänä! 

Kotona touhuiltiin niitä näitä ja minä enimmäkseen siivoilin, kuten aina. Tuomas tuli kotiin ja tehtiin ihan tavallinen ja terveellinen pikaruoka, tomaattikeittoa rakettispagetilla ja patonkia. Niin kuin tavallisesti, syötiin kaikki yhdessä ja rupateltiin päivän jutut samalla, kun Samuel teki leivästä taikinaa, kuten tavallista. Ruuan jälkeen alettiin ihan tosissaan tekemään Tuomaksen kanssa viikkosiivousta, kuten aina torstaisin. Minä pesin keittiön, pyyhin pölyt ja pesin vessan samalla, kun Tuomas imuroi koko huushollin todella tarkkaan Samuel perässään innolla rymyten, kuten tavallista. Tämän jälkeen lapset kiukkusivat iltakiukkunsa, kuten tavallista ja sitten he rauhoittuivat iltapalapuuroille. Samuel laitettiin kahdeksalta nukkumaan, kuten aina ja hän nukahti heti. Minä katselin vain elämää ja Olivia leikki isänsä kanssa legoilla, jonka jälkeen alkoi jokailtaiset nukkumisraivot, hän yksinkertaisesti vihaa mennä nukkumaan kun on valoisaa. 

Niin tavallinen ja niin kiva meidän perheen näköinen arkipäivä. Kuten tavallista, Samuelilla on naama ihan räässä ja Olivian tukka on auki ja takussa, kuten hän itse siitä eniten pitää. Silti he ovat niin maailman suloisimpia ja Olivian hokema "äiti tänään oli niin kivaa" lämmitti mun mieltä jokaisen sen noin kymmenen kertaa mitä hän sitä jaksoi sanoa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti