KÖÖPENHAMINA KUVINA + MEIDÄN TÄRPIT

sunnuntai 27. elokuuta 2017Köpis, oi ihana Kööpenhamina! Idyllinen, värikäs, kaunis, eloisa, tunnelmallinen, trendikäs, tyylikäs, vaihteleva ja niin ihana - nämä adjektiivit ja varmasti vielä kourallinen muita ihania adjektiiveja kuvaa tätä pohjoismaista pääkaupunkia täydellisesti. Vietettiin neljä kokonaista päivää mun vanhempien ja perheen kanssa Köpiksessä, yövyttiin aivan marmorikirkon vieressä sijaitsevassa airbnb -asunossa (täydellinen sijainti!!) ja ilman sen suurempia suunnitelmia lähdettiin reissuun. Tarkoitus oli tehdä vähän mitä huvittaa, syödä hyvin kivoissa paikoissa ja nähdä meidän mielestämme kivoimpia juttuja ilman sen suurempaa aikataulutusta. Kaupunkiloma lasten kanssa ei ole varsinaisesti mikään dream come true, koska koko päivä menossa paikasta toiseen ei lasten mielestä vaan ole niin kivaa kuin meidän aikuisten mielestä. Kuitenkin meidän kaupunkiloma meni todella hyvin, paremmin kuin uskalsinkaan toivoa! Mentiin kyllä koko päivä, mutta lasten ehdoilla ja enimmäkseen paikoissa joissa ainakin Olivialla oli todella kivaa. Samuel onneksi viihtyy vaunuissa todella hyvin ja hän on vielä sen verran pikkuinen, että häntä jaksaa kanniskellakkin ympäriinsä, jos istuminen/makaaminen alkaa tympiä. Köpiksessä pääsee kävellen lähes joka paikkaan ja hyvä niin, koska julkinen liikenne on melko surkea. Kävelijöille (ainakin vaunuja työntäville) tiet ovat hieman huonommat kuin pyöräilijöille ja monta kertaa mietin, että käydään vuokraamassa kunnon lapsiystävälliset pyörät ja suhitaan niillä ees taas, mutta koska Samuel tarvitsi paljon unta vaunuissa, niin ei se oikein onnistunut. Meillä oli kyllä hurjan kivaa ja ajattelinkin kerätä tähän postaukseen listan meidän suosikkipaikoista ja -tekemisistä! 

- Nyhavniin terassille/kahville/jätskille/churroille you name it. Nyhavn oli ihan meidän asunnon lähellä, joten käytiin lähes joka päivä siinä vähintään ihastelemassa sitä ihanaa jokirantaa idyllisine värikkäine taloineen ja iloisine ihmisineen lukuisten ravintoloiden ja kahviloiden terasseilla. 
- TIVOLI. Ihan ehdoton ykköspaikka meidän perheen mielestä. Tästä tulossa postaus erikseen!
- Torvehallernessa käytiin pariinkin otteeseen. Torvehallerne on supermoderni kauppahalli. Ihanan valoisat kaksi hallia täynnä toinen toisiaan ihanempia paikkoja missä syödä tai mistä ostaa herkkuja picnicille. Yrttejä, mereneläviä, kahvia, vihanneksia, mehuja, leivoksia, smørreä, sushia - you name it. Me käytiin ekalla kerralla syömässä lounaat Fiskissä - kalaleipää, salaattia ja ruisleipää. Tämä oli muuten aika edullinen Köpishintoihin! Toisella kertaa haettiin smørret ja sushia. Niin ja toki maisteltiin leivoksia ja jääkahveja ja jäätelöä jajajaja :D Ihana paikka ja todellakin a must go!!!
- Katujen sisustusliikkeet. Vähän joka kadunpätkällä oli jokin ihana design -sisustusliike ja lähes jokaisen ikkunaan jäin tuijottelemaan sydämenkuvat silmillä. Ei se tanskalainen design ole todellakaan turhaan hypetettyä. 
- Olivia oli aika ossina legokaupassa <3 
- Oysters & grill - i h a n mieletön kalaravintola Nørrebrossa. Luin täältä suosituksen mennä tähän ravintolaan ja pakko se oli testata, koska ollaan kaikki niin suuria seafoodrakastajia. Täällä sai kyynerpäitä myöden syödä maailman herkuimpia merenantimia ja melko kohtuuhintaankin vielä noin niinkun Köpishintoihin. Jos muuten ei hengaile tuolla puolen kaupunkia, niin matka on aika pitkä, mutta todellakin sen arvoinen. Ravintola sopii lapsillekin, mutta esimerkiksi vauvan syöttötuolia ei paikasta löytynyt ja vaunut piti jättää eteiseen. Hieman siis hankaloitti omaa syömistäni, mutta edelleen sanon, että se herkku oli kaiken vaivan arvoista. Suosittelen ehdottomasti! 
- Christiansborgin palatsin torniin pääsi pienen jonottelun jälkeen ilmaiseksi katselemaan upeita maisemia. Vaunujen kanssa ylös ei saanut mennä, eikä se olisi onnistunutkaan. Maisemat näkyivät todella hyvin ja palatsi oli itsessäänkin kaunis ja tämäkin todella lähellä keskustaa. Ylhäältä otetut kaupunkikuvat ovat siis napattu palatsin näköalapaikalta.
- Papirøen ja Copenhagen street food - to die for paikka! Vähän ehkä jäi harmittamaan, että täällä käytiin vain kerran, no oikeastaan vähän enemmänkin. Iso industrial -henkinen halli täynnä, siis täynnä, street food kioskeja joka maailman kolkasta. Olivia söi tuorepastabolognesen, me syötiin Tuomaksen kanssa eteläkorealaista ja mun vanhemmat söivät kiinalaista. Jälkkäriksi Olivia sai jätskiä ja me otettiin isän kanssa niin hullun hyvät mojitot. Kaikki ruoka oli ihan hullun hyvää ja tuon paikan huono puoli oli ehdottomasti se, että siellä on ihan liikaa vaihtoehtoja. Hallin sisällä ja ulkopuollella olevilla pöydillä oli paljon ihmisiä ja muutenkin tuo pieni saari oli jotenkin niin trendikäs ja siisti paikka. Täällä olisi ehdottomasti pitänyt hengailla enemmän ja se kävelyreittikin Nyhavnilta tuonne oli jotenkin tosi kiva! Erinomainen syy palata Köpikseen.
- Nyhavnista lähtevät kanaaliveneet. Ei mikään superihmeellinen juttu, mutta me tykättiin ja onhan se yksi must turistijuttu. Nähtiin kaikki "päänähtävyydet" vesiltä ja siitä oli kiva ihailla ja istuskella. 
- Mun vanhemmat veivät Olivian paljon kehuttuun ja pohjoismaiden suurimpaan akvaarioon, Den Blå Planetiin. He tykkäsivät paikasta todella paljon ja mua oikeastaan jäi vähän harmittamaan, etten mennyt mukaan. Oli kuulemma kaikkien kehujen arvoinen paikka.
- Cafe Norden keskellä ostoskatua oli aika helmi. Kallis paikka, mutta joka pennin arvoinen. Mun ystävä söi täällä brunssia, jota hän kehui kovasti. Me ei valitettavasti keretty syömään, mutta kahvit oli pakko terassilla juoda. Olivia joi mansikkamehun (niin herkku!) ja minä elämäni parhaan (ja isoimman) jäälaten. Superkaunis sisustus, ihana sijainti ja kaikki ruoka ihmisten lautasilla näytti ihan superhyvälle. Tämä paikka olisi myös sellainen mihin palaisin ehdottomasti uudestaan.

Kaupunki oli aika tyyris yleisestiottaen ihan näin melkein suomilompakollekkin, mutta niitä ihania edullisempiakin paikkoja todellakin löytyy, kun vaan menee oikeaan paikkaan. Onhan Köpis ihan mieletön ruokakaupunki ja tuonne voisi tehdä ihan vain ruokafiilistelymatkan ilman lapsia joskus. Toinen toisiaan suloisempia kahviloita, baareja ravintoloita oli joka paikassa. Hyggen kyllä jotenkin aisti kaupungissa ja joka paikassa oli leppoisa tunnelma ja ystävälliset ihmiset aina. Suosittelen Köpistä ehdottomasti jokaisen matkalistalle anytime - lasten kanssa tai ilman! Meillä jäi vielä paljon näkemättä ja kokematta, joten uusiksi on ihan varmasti joskus mentävä.

Vitsi minä ja Tuomas ja etenkin lapset ollaan onnekkaita, kun meillä on mun vanhemmat, jotka haluavat ja innolla odottavat meidän kanssa matkustamista. Voin rauhallisin mielin lähteä heidän kanssaan, koska tiedän, että mun ja lasten onnellisuus on heillä yksi matkan prioriteeteista, joten jaettu lastenhoito ja kaikki mahdollinen apu on taattu. Isä itse etsi hienoja paikkoja mihin hän haluaisi nimenomaan Olivian viedä ja äiti kävi yleisissä vessoissa vaihtelemassa Samuelin vaippoja sekä lähti ulos ravintolasta kanniskelemaan, kun hermo meinasi vähän mennä. Saatiin Tuomaksen kanssa kaksin mennä viettämään iltaa ja luulen, että Tuomas ei ilman mun vanhempia enää suostuisikaan matkusteleman - siis jos lapset ovat mukana <3 Aika ihana juttu!

4 kommenttia:

  1. Kööpenhamina on yksi sellainen paikka, missä oon aina halunnut käydä! Onneksi kohde ei kovin kaukana ole :)

    VastaaPoista
  2. Voi kunpa meilläkin olisi tuollaiset matkakumppanit kuin sinun vanhempasi! Ihanan kuuloinen loma!

    VastaaPoista