LOMAMOOD

sunnuntai 6. elokuuta 2017Me ollaan lomalla, niiin kauan odotetulla lomalla ja niinkin kauan kuin kaksi viikkoa. Olenhan minä tässä ollut äitiysvapaalla vaikka kuinka pitkään, mutta kyllä se vaan on mullekkin lomaa, kun Tuomas jakaa lastenhoitoa ja muita juttuja mun kanssa. Niin ja ei tarvitse olla kotona ja tehdä samoja asioita kuin mitä aina tehdään ja olo on vaan kiireettömämpi ja leppoisampi kaikin puolin. 

Ensimmäinen lomaviikko menee enemmän tai vähemmän mökillä, viikonlopuksi mennään kotiin, kun Olivia ottelee ensimmäisessä futisturnauksessaan (<3) ja seuraava viikko meneekin Kööpenhaminaa ihastellessa mun vanhempien kanssa. Mulla on ollut vähän tapana asettaa hirveitä paineita meidän kesäviikonlopuille ja muille vapaille, mutta nyt päätin tehdä toisin ja listasin itselleni ja Tuomakselle asioita joita ei ainakaan nyt lomalla tehdä. 

Lomalla me ei ainakaan:

- Kiirehditä
- Valiteta huonoista keleistä tai ainneta niiden vaikuttaa liikaa tekemisiin (ainakaan ihan koko ajan...)
- Niin tarkkaan katota mitä suuhumme pistetään ja mihin aikaan
- Siivota enempää kuin mitä on pakko
- Muisteta ottaa puhelinta mukaan joka juttuun ja tekemiseen
- Kinastella pikkuasioista
- Suunnitella liikaa
- Myöhästytä lentokoneesta
- Tylsistytä
- Mennä kenenkään yksittäisen perheenjäsenen ehdoilla missään
- Tehdä läheskään kaikkia ruokiamme itse
- Anneta pahan mielen pilata kokonaisia päiviä
- Stressata enempää kuin on ehkä vähän pakko
- Unohdeta kaksinkeskeistä aikaa
- Mietitä loman (ja kesän) päättymistä
- Nipoteta lapsille pikkujutuista, kuten nukkumaanmenoajoista ja sotkusta
- Unohdeta hetkessä elämistä ja kesämuistojen tekemistä

Tuomas ja minä ollaan aherrettu tahoillamme koko kevät ja kesä ihan nonstoppina ja tähän asti kesä on ollut pelkkää menoa ja meininkiä, joten nyt on hyvä chillata viikoksi ja heittää aivot ihan kokonaan narikkaan. Ihan sama mikä keli, niin me tehdään tästä rento ja ihana viikko ihan oman perheen kesken. Otetaan aikaa kahdestaan ja ollaan läsnä lapsille, annetaan toistemme nukkua aamuja pitkään ja syödään herkullisia myöhäisiä aamupaloja. Ihanaa kuitenkin, kun päästään puolet lomasta viettämään vielä ihan muissa ja kokonaan uusissa maisemissa ja saadaan vielä lastenhoitoapuakin sekä todellista kahdenkeskeistä aikaa. Loma alkoikin vielä niin maailman kivoimmalla tavalla, kun saatiin mun paras ystävä ja hänen miehensä mökkivieraiksi <3 Nyt just on aika onnellinen fiilis ihan kaikesta. 

ps. Oli niin sikakylmä ottaa toi kuva laiturilla just tänään, mutta nauruksi sekin silti meni - asenne ratkaisee (ja pukeutuminen)! Niin ja blogia päivittelin silti fiiliksen mukaan koko loman ajan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti