MUN OMA SUSHI BOWL

sunnuntai 10. syyskuuta 2017


Pitkästä aikaa tulin laittamaan teille tänne reseptiä. Siis nyt on kuulkaa sellanen ruoka, että vei mut ihan niinkin mennessään, että tätä olen syönyt pelkästään tällä viikolla kolme kertaa illalliseksi. Sen lisäksi, että kerran käytiin Lauran kanssa sushillakin. Sushi bowl on ollut to do -listalla aika kauan, mutta jostain syystä sitä ei koskaan ole tullut tehtyä ja syytä siihen en tiedä ollenkaan. Onneksipa sain Samuelille tällä viikolla parhaan mahdollisen lapsenvahdin mun työpäivien ajaksi, joka teki mulle vielä ruuankin illalla ja Laura taikoikin siis meille mun elämäni ensimmäisen sushi bowlin ja se oli sitten menoa! Halusin itse heti tutustuttaa myös Tuomaksen tähän dekonstruktoituun sushiin, koska tiesin, että hänellä olisi epäilyksensä, mutta tiesin myös, että hän rakastuisi yhtä kovaa kuin minäkin! Kikkailin miljoonan eri reseptin kanssa, valkkasin omat lempparijutut (joita on paljon) ja voilá. Meidän lautasillamme oli eilen niin ihanaa ruokaa, että sitä oli pakko tehdä uudestaan heti tänään! Mun filosofia on monessa asiassa less is more, mutta ruuan ja muutaman muun jutun suhteen olen ehdottomasti more is more linjalla, kuten tästäkin huomaatte. Nyt vaan toivon, että muistan kirjoittaa teille tähän ylös joka ikisen niistä miljoonasta eri soossista ja jututsta. Kannattaa siis parina päivänä tulla vielä katteleen, jos oonkin tullut editoimaan lisäojeita jälkikäteen. Reseptiä ei kannata pelästyä, vaikka siinä näyttäisi olevan monta eri vaihetta ja asiaa, kun kaikissa pyörii samat raaka-aineet ja mitat, niin kaikki tekeytyy ihan käden käänteessä! Mun reseptistä riittäisi varmasti kolmelle tai jopa neljällekkin, mutta me hotkittiin kaksin tämä määrä ihan tyytyväisinä, kun ei oltu syöty päivän aikana juuri muuta. Näitä määriä on itse helppo muokkailla riisin ja lisukkeiden määrää säätelemällä.


Sushi bowl kahdelle nälkäiselle: 

Marinoidut kasvikset
1 porkkana
pala kurkkua
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa

Sushiriisi
2,5 dl sushiriisiä 
5 dl vettä

Makuliemi riisille
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
0,5 rkl suolaa

Lisukkeet
100 g lohta
4 surimipuikkoa
2 retiisiä
1 avocado
parsakaalia
kaksi pok choy vartta lehtineen
Puolikas chili
1 valkosipulin kynsi
4 jättikatkaravunpyrstöä

päälle:
Herneenversoja
Sushi-inkivääriä

Mausteliemi
5 rkl makeaa soijaa
2 rkl vettä
1 limen mehu
1 tl juoksevaa hunajaa
puolikas chili
ruohosipulia

Wasabiranskankerma
1 tlk ranskankermaa
1,5 rkl wasabia



Marinoidut kurkut ja porkkanat
Tee kurkusta ja porkkanasta sopivia suikaleita esimerkiksi juustohöylällä. Mittaa kulhoon liemen aineet ja pistä suikaleet siihen  maustumaan muun kokkailun ajaksi.
Sushiriisi ja makuliemi
Huuhtele sushiriisi kunnolla, niin kauan, että huuhteluvesi on ihan kirkasta. Laita riisi kattilaan veden kanssa. Anna kiehua miedolla lämmöllä kansi päällä n. 15-20 min tai kunnes vesi on kokonaan imeytynyt riisiin. Jätä riisi vielä kattilaan kannen alle noin vartiksi, jonka jälkeen kumoa laakealle lautaselle ja anna hieman jäähtyä. Sekoita kaikki makuliemen ainekset keskenään ja laita mikroon noin minuutiksi. Sekoita liemi sen jälkeen jäähtyneen riisin sekaan.

Lisukkeet
- Sulata katkaravunpyrstöt.
- Leikkaa lohi, surimi, avokado ja retiisi sopivan kokoisiksi paloiksi odottamaan annostelua.
- Pilko parsakaali, valkosipuli, chili ja pok choy sopiviksi palaksi ja laita ne ison tilkan öljyä kanssa pannulle. Kun vihannekset alkavat näyttää vähän pehmenneiltä, niin laita sulatetut ravunpyrstöt pannulle ja paista hetki, varo ettei mene ylikypsäksi!

Mausteliemi
Mittaa kaikki ainekset tarjoilukippoon. Pilko mukaan loput chilit ja ruohosipulia.

Wasabiranskankerma
Sekoita wasabi ranskankerman joukkoon.

Kokoa annos kulhoihin. Jaa riisi alimmaiseksi ja laita sitten lohi, surimit, katkaravunpyrstöt, avokado, parsakaali ja bok choy sekä kaikki kasvikset siihen päälle toivomallasi tavalla. Koristele herneenversoilla ja sushi-inkiväärillä. Lisää pöydässä kastikkeita (mausteliemi ja wasabiranskankerma) mielesi mukaan ja nauti, nauti ja nauti!


Näitä kulhoruokiahan voi varioida vaikka miten ja minäkin päädyin kokoamaan monesta eri reseptistä omat suosikit. Tämä oli kyllä taivaallista, mutta mielellään kuulisin, että mitä sinä pistät sun sushikulhoon? Onko joku ihan mustjuttu, mitä mä en tajunnut tällä kertaa vielä laittaa? Musta olis niin ihana syödä tätäkin ruokaa koko perheen kanssa yhdessä, joten pakko tarjota tätä myös Olivialle ja toivoa, että sushi uppoisi tälläkin tavalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti