KOKO PERHEEN HALLOWEEN -JUHLAT

sunnuntai 29. lokakuuta 2017Mites se oli - mitä vähemmän kuvia juhlista sen paremmat bileet? No hyvä, koska meillä oli eilen ihan huippubileet ja kuvia sain tarjoiluista ja koristeista sekä lapsikatraasta yhdessä rappusilla istuen. En halua nyt julkaista kuvia lapsista, koska mulla ei ole kaikkien lupaa, enkä jaksa kaikilta sitä kysyä, mutta tarjoilen nyt kuvia meidän koristeluista ja tarjoiluista ihan inspismielessä. En saanut meidän omista lapsistakaan kuvia, kun kiireessä (tottakai) lähdettiin ja paikan päällä en raaskinut pakottaa Oliviaa leikin parista poseeraamaan. Enkä tietenkään itsestänikään napannut kuin nopean insta stories -videon ennen juhlia. Mutta Olivialla ainakin on vielä leikkikoulun omat juhlat, niin eiköhän joku kuva lastenkin asuista vielä saada.

Järkättiin juhlat yhdessä mun ystävän Jennyn kanssa ja yhdessä kutsuttiin heidän ja meidän ystäväperheitä, joilla kaikilla sattuu olemaan ihan saman ikäisiä lapsia. Kyseessä oli koko perheen juhlat, joissa mentiin ihan täysin lasten ehdoilla. Haluttiin tuoda Halloween esiin, mutta ei liian pelottavasti tietenkään. Yritettiin viimeiseen asti tehdä niitä itsestään pystyssä pysyviä harsohaamuja, mutta ne eivät vaan onnistuneet, onneksi keksittiin niille kuitenkin käyttöä ison lampun päällä ja ulkona roikottamalla. Pahvilepakoita roikkui pöytien päällä sekä ikkunoissa, erilaisia kynttilöitä ja tuikkukippoja oli paljon ja pöydillä oli pari erilaista teemaan sopivaa pöytäliinaa. Kaikki kattaustarvikkeet löytyivät Tigerista. Mun viimevuotiset paperihaamut onneksi pysyivät pystyssä ja näyttivät kivalta ledituikkujen päällä ja noi jätesäkkiseitit sopivat hyvin ikkunoihin. Musta serpenttiini ja muoviötökät toivat ihanasti lisätunnelmaa koristukseen. 

Menu sisälsi tällä kertaa hodareita, oksentavan kurpitsan ja muita dippejä sekä dippivihanneksia, nachoja ja poppareita sekä karkkia. Minun tekemä haamusuklaatäytekakku oli kyllä allekkirjoittaneenkin mielestä aika herkku ulkoisesti ja maullisesti (reseptiä tulee myöhemmin), lidlin donitseja, vaahtokarkkitikkareita (suklaa ganache värjätty mustaksi), tuulihattuja ja karmaiseva booli. Kaikki oli kyllä tosi hyvää ja sopi teemaan täydellisesti. Kaikkea oli lastenkin helppo syödä ja hakea lisää ja luulen, että tästä kattauksesta kaikki löysivät jotain omaan makuun sopivaa. 

Ohjelmaa oli syömisen lisäksi ulos järkätty "kammokuja". Jenny oli järkännyt tätä enemmänkin, mutta idea oli, että lapset menivät pareittain aikuisen kanssa taskulampun ja kartan kanssa rasteja läpi. Rasteilta tuli löytää pimeässä hohtava toukka ja niitä vastaan sai sitten pussukan reitin lopuksi. Pisteillä oli liikkuvia hämähäkkejä, leikkikäärmeitä, ällöttävä ämpäri (spagettia) ja jollain rastilla oli joku hieman kummittelemassa. Lapset olivat ihan superinnoissaan pienestä retkessä pimeässä syysilmassa ja se heidän mieletön jännitys ennen ulos pääsyä oli jotain maailman suloisinta. 

Lapsilla oli ihan superkivaa yhdessä, kaikki tykkäsivät pukeutua ja meillä vanhemmillakin oli niin kivaa katsella toisten riemua ja intoa kaikkea kohtaan. Parasta oli muuten järkätä koko perheen juhlat, niin kaikki vanhemmat saivat jossain kohtaa nauttia kahvinsa ja kakkunsa suhteellisen rauhassa! Ihanaa, kun Halloween tulee koko ajan vain yleisemmäksi tälläkin puolen valtamerta ja itse haaveilen, että joskus saisi järkätä myös aikuisten bileet ihan kunnon panostuksella! Kiitti vielä järkkäily-ystävälle - ihanaa, kun saatiin viettää Halloweenia yhdessä! 

Millaisia juhlia teillä on tiedossa vai onko Halloween vielä vähän vieraampi juttu tai ihan jopa ärsyttävä? Ensi viikonloppuna on vielä paljon juhlia ja Oliviakin pyysi josko voitais vielä vähän koristella halloweenia meillä kotonakin ja ajattelin vielä viikon fiilistellä tätä syysjuhlaa ennen kuin siirrytään vähän jouluisampaan meininkiin.
Ihanaa uuden viikon alkua kaikille - pysykää kuulolla - kivoja juttuja tiedossa!

2 kommenttia:

 1. Ei vitsi, huikeeta panostamista taas, näyttää hyvälle!

  Mä itse en ole ikinä juhlinut halloweenia. Ei se mua varsinaisesti ärsytäkään, mutta jotenkin ei tunnu luontevaltakaan. Varmaan siksi kun sitä ei omassa lapsuudessa ja nuoruudessa juhlittu tai huomioitu yhtään mitenkään. Toisaalta kyllä tykkään kaikista teemajuhlista, joten mikspä ei! Ehkä kun lapsi tuosta kasvaa niin otetaan halloweenjuhlat ohjelmistoon :D

  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lasten myötä se meilläkin vasta lähti luonnistumaan ja onhan se vaan ihana, kun syyt juhlimiseen lisääntyvät! :)

   Poista