PARASTA SUOMESSA

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

MAHDOLLISUUDET
En tiedä montaa maata, joka antaa sen kansalaisilleen niin hyvät puitteet hyvään elämään. Suomi tarjoaa jokaiselle ihmiselle mahdollisuuden juuri niin hyvään elämään kuin itse päättää haluta. 

HILJAISUUS
Vaikka olenkin sydämeltäni hieman sellainen "big city girl", niin rakastan sitä, että meidän on mahdollista jokaisen ihan hetkessä päästä johonkin missä on hiljaista ja missä saa olla rauhassa. Kenenkään ei tarvitse matkustaa pitkiä matkoja päästäkseen leputtamaan mieltä hiljaisuuteen. 

NELJÄ VUODENAIKAA
Okei, meidän kesät ja rannikon talvet ovat vähän niin ja näin. Mutta kyllä meillä silti on vielä aika selkeät neljä vuodenaikaa. Kesä on Suomessa ihmisen parasta aikaa ja on jotenkin ihanaa, että heti, kun mittari näyttää päälle 15 plussa-asteita, niin suomalaiset kaivavat uikkarit kaapista ja suuntaavat biitsille piknikille. Sitten taas kevät on niin ihanan energistä aikaa, kun saa pikkuhiljaa virittäytyä kesään ja pienet kesän merkit pilkahtelevat pikkuhiljaa esiin. Syksy taas on superkaunista aikaa ja viime vuosina ollaan saatu nauttia todella kauniista ruskasta ja keleistä. Talvella saa sitten taas luvan kanssa kölliä hämärässä kotona, nauttia kynttilänvalosta ja pimeydestä oman kodin rauhassa. Olisi supertylsää elää yhtä vuodenaikaa kuukaudesta ja vuodesta toiseen. 

ASIOIDEN TOIMIMINEN
Jos olet ikinä asioinut virastoissa ulkomailla, niin varmasti arvostat sitä miten Suomessa vaan kaikki toimii. Kun soitat johonkin, saat vastauksen ja apua ja asioiden hoitamisessa ei yleensä mene ikuisuuksia ja tärkeintä on, että voit 99,9% varmuudella luottaa siihen mitä sinulle luvataan ja sanotaan. 

SUKLAA
Mikään ei voita Fazerin sinistä pähkinöillä tai piparilla. 

SÄÄNTÖJEN NOUDATTAMINEN
Mä ihan oikeasti tykkään siitä, että meidät suomalaiset on ohjelmoitu noudattamaan sääntöjä. Okei, välillä "sääntöSuomi" iskee vähän liian tosissaa päälle, mutta täällä meillä on aina jotenkin kaikki hallinnassa ja harvoin pääsee mitään kaaoksia syntymään. Ihmiset osaavat esimerkiksi jonottaa (vaikka niitä ämpäreitä) ja odottaa vuoroaan. Säännöt ovat kaikille selvät ja ihmiset huolehtivat itse siitä, että niitä noudatetaan tai sitten joku muu varmasti huolehtii. Tämä ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys maailmalla. 

ARVOSTETAAN KOVAA TYÖTÄ
Lorvijoita on joka paikassa ja jossain määrin täälläkin se on mahdollista. Kuitenkin suomalaiseen mentaliteettiin kuuluu vahvasti kova työ ja minä itse arvostan tätä ihan todella paljon. Suomessa kova työ palkitaan ja kovaa työtä pidetään arvossaan. 

LAKISÄÄTEISET KAHVITAUOT
Parasta sen kovan työnteon vastapainoksi.

LASTEN VAPAUS KULKEA
Lapset voivat kulkea itse turvallisesti. Vanhempien ei tarvitse olla isompien lasten kanssa 24/7. Koulumatkat voi kulkea kävellen, pyörällä tai bussilla ja lapset voi hyvin päästää sopivan ikäisinä leikkimään pihalle. Maailma toki muuttuu ja jotenkin tuntuu, että nyt nuokaan eivät ole niin 100% itsestäänselvyyksiä täälläkään, mutta en voisi kuvitella tänne sitä Jenkkimeininkiä, missä mihinkään ei voi mennä yksin tai että mihinkään ei pääse ilman autoa. 

Onhan se ihan mieletöntä mitä Suomelle on 100 vuoden aikana tapahtunut. Suomi on selvinnyt kovalla työllä ja yhteishengellä selviytyjästä maailman ykkösmaihin lukeutuvaksi maaksi. Uskon vakaasti, että me ja tulevat sukupolvet saadaan maasta vieläkin parempi eikä kova työ ole vielä todellakaan ohi. Olen kovin ylpeä siitä, että olen saanut olla suomalainen ja että lapseni saavat kasvaa juuri Suomessa. Maailmaa on ihana käydä tutkimassa, mutta kotiin on aina ihan parasta palata enkä voisi ikinä kuvitella, että haluaisin lapsiani kasvattaa missään mualla. 

Onnea Suomi kunnioitettavasta iästä - olemme ylpeitä kotimastamme ja ylpeinä siitä kerromme muillekkin, jotka suu auki aina kuuntelevat meidän maan upeita juttuja. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti