VAARALLISTA KOTIÄIDIN ELÄMÄÄ

keskiviikko 13. joulukuuta 2017
Päädyinkin syksyllä olemaan lähes kolme kuukautta koko ajan töissä. Mulla oli alkusyksystä enemmän vapaita, mutta nekin vietin niin, että mun äiti oli täällä meillä. Äiti siivosi ja laittoi ruokaa ja hoiti tottakai lapsia todella paljon. Mietinkin, että osaankohan mä enää edes tehdä ruokaa sen jälkeen, kun äiti lähtee. No äiti lähti viikko sitten ja muiden läheisten avulla selvittiin eiliseen saakka, kun mulla oli viimeinen työpäivä ja ruokaakin ollaan ihan ok:sti saatu. Tänään siis vietin pitkästä aikaa taas kotiäitipäivää ja herranen aika minkä härdellin mä sain aikaan! Oikeesti naurattaa oikein miten pihalla ja vaara-altis mä tänään olin! 

Herätys oli tietenkin ihan yhtä aikainen, kuin mitä kasin työaamuinakin, mutta sitä mä osasinkin odottaa. Aamulla sitten heti laitoin muina kotiäiteinä oikean riisipuuron hautumaan ja odottelemaan Olivian heräämistä. Se kiehui yli VAAN kolmesti ja en ole vieläkään jaksanut hinkata kaikkia palaneita maitoja irti hellalevyiltä. Sitten kun saatiin puurot naamaan (oli muuten ihanaa!) aloin superinnoissani selittämään Olivialle kuinka ihanaa on, että äiti on nyt teidän kanssa ihan koko päivän ja voidaan tehdä kaikkea kivaa. Mua kuitenkin väsytti ihan hulluna ja yritin kaikin tavoin saada lapsia pötköttelemään mun kanssa sohvalla hetken aikaa ja sitten se tuli, ne Olivian riipaisevat sanat "äiti sä huijasit mua, sanoit, että tekisit tänään meidän kanssa kaikkea kivaa, mut oikeesti oot vaan yksin sohvalla". Oikeesti mua nauratti, koska kello oli tässä kohtaa vasta puoli yhdeksän eikä me nyt muutenkaan ikinä tehdä just mitään ennen aamukymmentä. Siinä sitten yhdessä lauleltiin sohvannurkassa ja kaikilla oli kai ihan kivaa eikä mennyt mun yksin makoiluun. Sillä välin, kun Samuel tyhjensi joka jumalan laatikkoa mitä meiltä löytyy, niin minä aloin tekemään lihapataa, jonka oli määrä porista uunissa viisi tuntia. Samalla toki, koska muina kotiäiteinä siinä oltiin, tein uunissa lounasta. Siinä tohinoissani unohdin koko lounaan uuniin ja muistin sen siinä vaiheessa, kun leivinpaperi lähes syttyi palamaan uunissa.. Siinä kamalassa hässäkässä ja sotkuisessa keittiössä etsin paikkaa tulikuumalle pellille ja tartuin koko kädelläni veitseen väärästä päästä ja pikkusormi oli auki. Tässä kohtaa pääsi muuten pari kirosanaa - päivän ekat, mutta ei vikat! Avasin parvekkeen oven ihan apposenauki, koska sisällä ihan vähän kärysi. Jälleen siinä touhusin jotain sen saakelin padan ja lounaan kimpussa ja noin puoli tuntia myöhemmin huomasin, että lapset ovat leikkineet parvekkeella koko sen ajan ilman sukkia ja nyhtäneet kaikki kanervat palasiksi. Ihan jäässähän he olivat, mutta onneksi hengissä ja minäkin sain pikkusormeeni elsa-laastarin ja kaikki oli hetken taas hyvin. Sitten lähdettiin tottakai hieman myöhässä ja kauheella kiireellä viemään Oliviaa leikkikouluun, koska ulkona oli pakko päästä ensin vähän pihan lumikasoihin leikkimään. Olivia saatiin onnellisena hoitoon, jonka jälkeen Samuel onneksi sammui päikkäreille ja minä ehdin viimein syödä lounasta, mutta siinäkin poltin kieleni ja kaadoin pepsi maxit pöydille. Kello hiipi hirveää vauhtia siihen, että piti lähteä Samuelin kanssa muskariin, mutta herra posotti vaan unta palloon. Roudasin hänet autoon ja hän heräsi vasta muskarin ovella ja oli koko muskarin ihan hoo moilasena - kauheen kivaa oli! :D Illan draamaan sen sijaan kuului vaan lego -palikan päälle astuminen. Pääsinpä pienellä. 

Oikeasti ihan hemmetin vaarallista tämä kotiäidin elämä ja melkein jo meinasin tänään soittaa rehtorille, että voisin ehkä sittenkin tulla jo huomenna takaisin töihin. Toisaalta, olipa vaan hauskaa ja ihana, kun pystyi pusuttelemaan noita lapsia koko päivän ja aivot saivat lepoa (ei tarvinnut miettiä, että miten lasketaan kertolaskuja allekkain). Sitäpaitsi onneksi noi kaksi on niin pirun söpöjä, kun muuten vois mennä enemmänkin hermo ja olihan mulla vähän ikäväkin jo. Tämä kämppä vaan on enemmän kaaos tämän päivän jälkeen kuin silloin kun olin töissä. Tarkoittaako tämä sitä, että mä sotken täällä eniten? 

ps. Lasten maailman ihanimmat pipot saatu Valkama design <3 Jos heiltä haluat joululahjoja tilata, niin muista tehdä se 15.12. mennessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti