10+ ÄRSYTTÄVINTÄ ASIAA

keskiviikko 24. tammikuuta 2018Maailmassa on ihan tosi monta asiaa joita rakastan ja positiivisuus on mun juttu. Vaivun usein epätoivoon, mutta nousen sieltä kyllä aina ja koen, että sellanen ahkeruus ja positiivisuus pitää mut järjissäni tämän välillä ihan tosi ärsyttävän arjen keskellä. Yksi päivä mulle vaan sattu tosi paljon juttuja, joita inhoan ihan tosi paljon - melkein jopa vihaan ja ajattelimpa ihan purkausmielessä teille listata tähän top 10 ärsyttävimmät jutut mun maailmassa. 

1. Pimeät parkkihallit. Oikeasti, kuinka monta sarjaa tai elokuvaa on olemassa, joissa on sellainen kohtaus, jossa hämärässä autohallissa ei tapahdu jotain rikollista (murha, kidnappaus, kimppuun käyminen)? No nolla! Siis vihaan niin törkeenä kävellä yksin parkkihallissa ja sitten vielä se omien kenkien kopina - hyisaaaaakeli mä sanon - vihaan niin paljon! Yleensä en pimeällä vie parkkihalliin, mutta muutama päivä sitten vein ja sielä kopisuttelin yksin ja hyvä etten sydäriin kuollut sen 50 metrin matkalla. 

2. En voi sietää sellaisia raivoherätyksiä. Tuomas harrastaa viikonloppuisin sitä, että tulee herättämään mut molempien lasten kanssa niin, että ensin Samuel heitetään mun päälle ja sitten Tuomas ja Olivia tulevat meluamaan korvan juureen. Siis koko perhe aamulla sängyssä on parasta, mutta arvostaisin niin paljon enemmän sitä, että mut silitettäisiin hereille eikä pahoinpideltäis hereille :D Tuomaksen mielestä toi jälkimmäinen vaan on parasta viihdettä. Se silti kostautuu, koska mä olen ton jälkeen aina todella pitkään pahalla päällä. Muutenkin eniten nautin herätyksistä, joissa voin rauhaksiin heräillä ja nousta, eli myös herätyskello on sellanen pienimuotoinen raivoherättäjä.

3. Sana miksi. Töissä oon opinut vihaamaan tuota sanaa enemmän kuin mitään. Mun oppilaat eivät juurikaan osaa kiroilla suomeksi, mutta "miksi" he tottatosiaan osaavat sanoa. Arvostan sitä, että nuoret kyseenalaistavat maailman asioita, mutta että jos joka asiaan sanotaan miksi, kun minä toimin, niin ei meinaa siksit riittää. "Läksyksi tulee tämä moniste ja sivu 67 matikasta!" "MIKSI"? "Ottakaa chromet esille ja kirjautukaa niille" "MIKSI"?. Ei pysty. 

4. Jos salaatissa on liian isoja paloja, niin mun salaatti on pilalla. Ei tokikaan saa liian pientäkään olla, mutta liian isot vihannes, juusto tai mitkä tahansa palat salaatissa ovat iso nou nou! Tämä on yksi näistä mun first world problemseista...

5. Olen muistaakseni joskus tästä tänne ennenkin kertonut, mut jos minut haluaa saada raivon partaalle niin suosittelen hukkaamaan jonkun mun tai mun perheenjäsenen tavaran. Kaiken lisäksi olen tartuttanut tämän mun ärsytyksen myös Oliviaan - me kaksi ollaan täällä ihan raivotautisia, jos jotain hukkuu. Minä en alkuunkaan hyväksy esimerkiksi sitä, että sukan toinen pari on kadoksissa, lasten hukkuneita leluja etsin kissojen ja koirien kanssa ja nukkumaan en mene jos olen tajunnut hukanneeni jotain. Typerintä tässä on se, että rouva "en ikinä ole hukannut mitään" on nyt viime vuoden aikana hukannut vaikka ja mitä ja mun kärsivällisyyttä on koeteltu ja paljon! 

6.  Lupausten pettäminen ihan pienelläkin tasolla on mulle yks isoimmista ärsytyksen kohteista. Siis ihan niinkin pieni juttu, että ollaan sovittu, että katsotaan joku ohjelma ja sitten vaikka Tuomas ei jaksakaan sitä katsoa, niin mun kiukku nostaa päätään. Yritän tätä hillitä, mutta vitsi että ärsyttää jos sovitut jutut ei pidä aina 100%. Pyrin itse aina pitämään kiinni lupaamastani enkä kyllä montaa kertaa muista, missä olisin joskus jonkun lupauksen joutunut perumaan. Mutta joo, tämä ärysttää! 

7. Tästäkin olen varmasti tänne ennenkin rustannut, mutta jumalaare, että vihaan syömisääniä ja Tuomaksella on mulle tähän ihan lääketieteellinen diagnoosikin. Joskus mun pään sisällä räjähtää niin isosti, kun kuulen näitä ääniä, että oksennus nousee kurkkuun ja tekisi mieli vaan kiljua niin kovaa, kun kurkusta lähtee. Joku omenan syöminen vieressä on ehkä universumin kuvottavin ääni mitä tiedän. Tai keiton ryystäminen. Tai pähkinöiden napsiminen. 

8. Hitaat ihmiset. Itsehän olen sallainen mielummin eilen kuin nyt - tyyppi. Olen itsekin suhteellisen hidas tekemään päätöksiä, mutta kaikki asiat, jotka oikeasti voi tehdä heti, niin ne pitää tehdä heti ja vielä sellaisella hyvällä sykkeellä. Me ei ikinä tapella Tuomaksen kanssa kotitöistä, mutta välillä puren hammasta ja lujaa, kun Tuomas tekee yhden kotihomman siinä ajassa, kun itse olen tehnyt viisi vastaavaa. Tämä on ihan tyhmä juttu ja häiritsee muakin kyllä, mutta en vaan voi mun ärsytykselle mitään.

9. Kermat päältä -ihmiset kuuluvat mun kirjoissa sinne alimpaan kastiin. En voi sietää ihmisiä, jotka tykkäävät joka asiassa tehdä ja suosia vain niitä itselle mieluisimpia asioita. Esimerkiksi, että käydään toisten luona kylässä vain juhlissa, mutta arjessa ei olla ollenkaan läsnä, ollaan yhteyksissä vain silloin kun on jotain kivaa tiedossa tai valitaan aina oman mieltymyksen mukaan kaikki ihmissuhteet. Siis sellaiset ihmiset, jotka eivät todellakaan ole tukena hyvässä ja pahassa, vaan ovat vaan silloin kun luvassa on jotain kivaa ja itselle mieluisaa ja edullista puuhaa. Hyi kylmänväreet tulee, kun edes mietin näitä tyyppejä! 

10. Mua inhottaa ihan hirveästi se, jos ja kun unohdan vastailla viesteihin ja hoitaa jotain. Nykyään, kun kiire painaa melkein koko hereilläolo ajan, niin usein katson mulle saapuneet viestit heti, mutta ajattelen palaavani niihin myöhemmin, kun kerkeän ajattelemaan. Niin... Liian usein käy niin, että mua pitää muistutella tai sitten paniikissa tajuan unohtaneeni jotain tärkeää ja nolona sönkötän niitä selityksiä. Kaikki kyllä ymmärtävät mun kiireen, mutta mua ärsyttää se itseäni ihan älyttömästi!!! 

Hassua kyllä, kun nämä mun ärystyksen ja vihan kohteet ovat todella arkisia ja kohtaan näitä kaikki lähes joka päivä jollain tasolla. Koen silti, että jos nämä ovat mun suurimpia ongelmia tällä hetkellä,  niin hyvin pyyhkii! Yhden plussan voisin muuten lisätä tähän vielä. Kuinka hemmetisti ärsyttää toi vesisade tuolla nyt ja ylipäätään tuo vesi, joka ei vaan lakkaa täällä satamasta. Me oltaisiin niin haluttu nauttia vielä kivoista talvikeleistä! Mut nyt menen purkamaan mun viestejä ja napostelemaan jotain sohvannurkkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti