IHANAN ARKISTA

keskiviikko 11. huhtikuuta 2018


Meidän arki rullaa tällä hetkellä oikein hyvin. Toki meidän koti on ihan sekasin, tavarat ovat hukassa ja pyykkikasat valtaavat kohta koko asunnon, mutta siis kaikki tärkeä on nyt oikein hyvin.


Meidän aamut sujuvat todella sutjakkaasti eikä myöhästymisiä ole tullut lainkaan (kopkop), vaikkakin välillä tottakai poistutaan kotoa niin, että pienempi pitää raahata itkuisena ulos ja hikeä pukkaa joka paikasta, mutta ollaan ajoissa ja kaikki pääsevät suhteellisen hyväntuulisina omiin paikkoihinsa. 

Lapsia on ihana hakea päiväkodista, kun heillä menee siellä niin hyvin! Melkein jopa harmittaa se, että päiväkoti loppuu jo parin viikon päästä, mutta niin iloinen olen lasten puolesta, kun päikky on sujunut niin hyvin ja etenkin Olivia on saanut paljon uusia tärkeitä ystäviä. 

Mun ja Tuomaksen työt sujuvat todella hyvin ja molemmilla töitä riittäisi ihan kellon ympäri. Osataan onneksi kuitenkin laittaa työt sivuun, kun ollaan kotona ja järjestetään mahdollisimman paljon sitä yhteistä aikaa. 

Ollaan viimeaikoina yritetty piristää tavallista arkea mahdollisuuksien mukaan erilaisilla jutuilla. Tehdään paljon kaikenlaista vielä työ- ja hoitopäivienkin jälkeen. Käydään kirjastossa, nähdään ystäviä, käydään syömässä jossain ja nyt mitä pidemmälle kevät menee sitä mukavampaa on keksiä aktiviteetteja myös iltapäiville, kun valoa riittää ja energiaakin tuntuu löytyvän enemmän. Itseasiassa tänäänkin mennään Olivian ja ystävien kanssa teatteriin katsomaan Peppi Pitkätossua ja käydään syömässäkin. Ihan huippukivaa! Tuntuu, että viikot rullaavat eteenpäin ihan hurjaa vauhtia ja kesä on ihan tuossa nurkan takana, kun pitää kalenterin täynnä.

Viikonloput ollaan saatu viettää ihan oman maun mukaan, kun todella harvoin meillä on mitään pakkollisia menoja. Ollaan sopivassa suhteessa järkkäilty kotiviikonloppuja omalla porukalla tai sitten tehty jotain pieniä reissuja perheen kanssa. Viime viikonloppuna pääsin itse tuulettumaan ja tämä viikonloppu vietetään nelisin ulkoilmasta nauttien kun taas seuraava vietetään jälleen Helsingissä. 

Kiirettä meillä pitää, mutta kyllä tuon kevääntulon vaan tuntuu piristäneen koko Markkulan perheen elämää kertaheitolla. Tänä vuonna kevät on jotenkin vielä spessumpi, kun Tuomas jää isyyslomalle toukokuun alusta ja lapset luonnollisesti jäävät hänen kanssaan kotiin. Ehditään tekemään arkisin vielä enemmän juttuja yhdessä, kunhan itse maltan pitää päiväni lyhyinä. 

On se vaan niiiin ihanaa, kun kevät tulee, valo tulvii sisään likaisista ikkunoista ja mieli on virkeä. Arki on ihan kivaa, kun keskittyy olennaiseen ja siihen, että ennemmin on kivaa kuin liian tarkkaa! Yritän muuten petrata nyt kamerani kanssa. Nyt kun valoa riittää pitkälle iltapäivään voisin taas kuvitella kuvaavani muutakin kuin lapsia yhtenä viikonloppupäivänä. Siihen kuvaamisen makuun on välillä vaan niin vaikea päästä kiinni pitkien taukojen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti