YLLÄSTÄRPIT

perjantai 6. huhtikuuta 2018


Me ollaan käyty Ylläksellä jo vaikka kuinka monta vuotta ennen lapsia, mutta Oliviakin kävi ylläksellä ensimmäistä kertaa jo vajaa kolmikuisena. Tämä oli siis jo kuudes vuosi lasten kanssa Ylläksellä ja ne lempparipaikat ja jutut ovat selävästi tulleet osaksi meidän jokavuotisia Lapinreissuja. Nyt olikin tosiaan ihanaa, kun saatiin rinteistä kaikki irti Olivian kanssa ja siellä me tänä vuonna vietettiin lähes kaikki aika. Samuelin kanssa sitten pulkkailtiin se aika mitä hän ei ollut mökillä. Ylläksellä on kivaa syödä eväitä ulkona, retkeillä eri kodille, hiihdellä ja vain oleskella. Kaikenikäisten kanssa keksii paljon tekemistä ja menoa. Ja onhan siellä niitä turistijuttuja vaikka millä mitalla näiden perusjuttujen lisäksi :) Tässä siis meidän Ylläksen lemppari! 


Ylläsjärven ja Äkäslompolon rinteet:

Rinteessä on lapsia jo ihan kaksivuotiaasta lähtien. Ilmaisia mattohissejä ihan alkajalle on tunturin molemmilla puolilla - Ylläsjärven puolella kaksin kappalein. Molemmilla puolilla on ihan tosi kivoja sompahissejä vähän etevämmille pikkuilaskijoille ja Ylläsjärven puolella hissiin pääsee ilmaiseksi alle kuusi -vuotiaat kypäräpäät (toisella puolella ilmaiseksi vain maksavan aikuisen kanssa). Jos minit osaavat jo enemmän niin sitten suosittelen laskemaan Ylläsjärven puolen pitkiä, mutta loivia rinteitä. Äkäslompolon puolella on kiva "hyppyrimäki", jossa koko mäki on sellaista kumpua kummun perään, mutta kumpuja löytyy myös Ylläsjärven puolelta. Me viihdyttiin enemmän Ylläsjärven puolella ja kerran päästiin Olivian kanssa ylittämäänkin tunturi. Meidän lemppari makkaranpaistokodat olivat aurinkoisella säällä aurinkoravintolan kota ja länsirajan kota. Äkäslompolon puolella on kiva suljettu kota kylmemmille keleille. Ylläsjärven puolella on ihana pulkkamäki, jonne pääsee mattohissillä ja siinä samassa myös leikkipuistoa lapsille. Lemppari kaakao- tai kahvipaikka on ehdottomasti ylläskammi, jonne pääsee myös ilman suksia gondolilla.

Velhonkota:

Tänne on kiva hiihtää, mutta pääsee myös autolla/kävellen. Ylläkseltä saa vuokrattua kaikennäköisiä juttuja ja esimerkiksi hiihtäjät voivat vuokrata ahkioita joilla vedellä perheen pienimpiä. Meille jäi kyseisestä hommasta pienet traumat Olivian ollessa pieni, joten ei nyt olla vielä otettu uusiksi. Me käveltiin Velhonkodalle ja se oli kyllä siisti paikka. Itse Velho on kuulemma ainakin aikoinaan ollut ihan oikeasti paikalla, mutta me emme häntä nähneet. Joinain päivinä kodalta saa lettuja, mutta munkit olivat ainakin ihan huikean hyviä! Kyseessä siis iso kahvilakota, joka on todella hienosti koristeltu - lapset pitivät kovasti ja tämä kai on hiihtäjien suosikkipysähdyspaikka. 

Mailan putiikki:

Täällä saa lasten kanssa aikaa kulumaan vaikka kuinka paljon ja meillä on ollut tapana käydä viimeisenä päivänä ostamassa jokin tuliainen kotiin. Olivia valitsi itselleen ja Samuelille lappisukat ja tuohisormuksen. Se mitä Mailan putiikista et saa, sitä et tarvitse. 

Kesängin keidas:

Tänne hiihtäminen sujuu hieman huonommallekkin hiihtäjälle ja etevämpi lapsikin jaksaa hyvin. Keitaalla voi paistaa makkarat tai hakea kahvilasta herkkuja. Tää on oikeasti ihan superkiva hiihtolenkki ja allekirjoittanutkin on sen hiihtänyt - eli kuka vaan pystyy siihen! 

Konijänkän kotieläinpiha:

Täällä me ei käyty tänä vuonna, mutta edellisinä vuosina ollaan käyty. Todella kiva pienten lasten kanssa ja ihmeteltävää riittää ulkona ja sisällä kotieläimiä ihastellessa. Meillä oli pikkuOlivian kanssa ainakin ihan hitti! 

Me käydään joka vuosi myös eväskorin jättipizzoilla - ihan best ja lasten kanssa helppo paikka. Ylläs on ihan paras paikka ja onneksi meillä on siellä ihana mökki jossa olla. Fiilistelen edelleen meidän lomaa. Ihanaa Yllästä kaikille teille, jotka olette vasta menossa nauttimaan keväthangista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti