MUUTAMA VINKKI KIVAAN HELLEPÄIVÄÄN

maanantai 23. heinäkuuta 2018Aaa ettäkö mitä me ollaan tehty, kun ei meistä täälläkään ole kuulunut mitään viikkoon? Oikeastaan tämän postauksen kuvat ovat 100% se mitä me ollaan tehty lähes joka päivä. Helsinki -viikonlopun jälkeen oli ihan poikki ja halusin tehdät päivät meille kaikille mahdollisimman helpoiksi, joten ollaan vietetty jokainen hellepäivä yhtä lukuunottamatta maauimalassa ja se yksi vietettiinkin Yyterissä. Seitsemän - kahdeksan tuntia menee kepeästi eikä Samuel välitä edes päikkäreistä, kun saa vaan pomppia veteen ja kellua selällään viileähkössä vedessä.

Eihän meidän kotona pysty olemaan näillä helteillä, kun läpiveton on mahdoton eikä täällä nyt mitään tekemistäkään ole. Samuel on edelleen aika kärttyisä eikä ruoka maistu helteiden takia, joten ei se puistoilukaan tai muukaan ulkoaktiviteetti oikein sovi. Mun lapset (onneksi molemmat) rakastavat uimista, joten maauimala on vaan ihan täydellinen koko päivän hengauspaikka. Lapsille maistuu ruoka, pääsee viilentymään eikä tekemistä tarvitse erikseen keksiä - win - win ja vielä kerran win! Joka päivä ollaan vielä saatu kavereita, sukulaisia tai jopa isikin iltapäivällä mukaan eli hyvää seuraakin ollaan saatu jokaiselle päivälle. Lapsethan myös nukahtavat salamana kello 20.30, kun on uitu ulkona ihan koko päivä. Kokoan tähän vielä mun vinkit täydelliseen hellepäivään, jossa ei tarvitse kuumudesta valittaa!
 • Laita heti heräämisen jälkeen yksi iso ja yksi pieni vesipullo pakkaseen. Näin saat mukaan hieman jäätynyttä vettä ja se pysyy kylmänä pitkään. 
 • Jäinen aamukahvi, joka on ihan yhtä hyvää kuin kaikki kahviloista saamani jääkahvit! Laita tilkkaan kiehuvaa vettä runsaasti pikakahvia ja päälle useita jääpaloja ja perään runsaammin kylmää maitoa. Täydellistä! Teen tätä myös termosmukiin vielä mukaankin aina kun lähden kotoa. 
 • Laita terveellistä smoothieta jäätelömuotteihin ja pakkaseen ja lapsille on täydellinen aamupala heti valmiina. Menee kuin kuumille kiville - kirjaimellisesti! 
 • Lähde sinne maauimalaan, jos mahdollista. Biitsi käy tottakai myös. Laita leiri pystyyn puoliksi varjoon, jotta voi sitten halutessaan olla varjossa tai auringossa. 
 • Muista jättää kotona kaikki ikkunat ja sädekaihtimet kiinni, niin kotona on vähän viileämpi, kun illalla tulet kotiin.
 • Hae evääksi picadelin salaattia. Oliviakin rakastaa salaattia silloin, kun on saanut sen itse koota, joten täydellisen kevyt ja terveellinen lounas helposti saatavilla mukaan!
 • Jäätelöä ei oikeastaan voi syödä liikaa näillä keleillä. 
 • Pieni kankainen kylmälaukku mahduttaa itseensä paljon tavaraa. Suosittelen hankkimaan sellaisen, koska itse en jaksa sitä jättimäistä kylmälaukkua kantaa. 
 • Ota aurinkoa jalat vedessä killuen. Siitä on helppo katsastella lasten menoa ja pysyy itse viileänä, mutta rusketus pysyy.
 • Pidä jääkaapissa aina kylmää lohta, silliä ja perunaa/makaronia, niin ruoka on aina helppo vaan heittää lautaselle ja kaikille maistuu kevyt päivällinen. Ihan sama, vaikka sitä samaa oltas syöty koko helleaalto läpeensä. Myös hesessä on ok poiketa uimapäivän jälkeen ranskalaisilla. 
 • Hanki silmät myös selkään, koska viis -vee huutaa koko ajan "äitiiii katooo" ja esittelee joka viides minuutti uutta opittua uimataitoa samalla, kun melkein kaks -vee huitelee itsevarmana menemään ympäri allasta kellukkeiden varassa. Oon vaan silti niin onnellinen siitä miten kovia nuo kaks ovat uimaan. Me tässä naureskellaan, että Samuel oppii ehkä jopa uimaan ennen kuin täyttää kaksi, niin kovaa ja itsevarmaa se meno jo on! 
Nauttikaa lämmöstä, tehkää kaikkea ihanaa ja vaan olkaa. Ihan parasta, kun siihen on kerrankin mahdollisuus! 

ps. Mä oikeastaan mietin, että kun siinä maauimalalla on se joku hiihtokoppi tyhjillään, niin voiskohan sitä vuokrata kesäksi?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti