Pom-Pom -Ohje

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Viimein saan teille paljon pyydettyäkin pom-pom -ohjetta tänne! Nää on aika hitti juttu nyt, mutta mikäs siinä, kun niin edullisesti ja helposti saa jotain niin kaunista. Silkkipaperia tilasin Happy Mondaylta, mutta niitä löytyy myös tigerista (superhalpoja, mutta aika vähän värivaihtoehtoja) ja oikeastaan kaikista suuremmista kaupoista sekä askarteluliikkeistä.

Tuossa on viisi suurta paperiarkkia taitettuna - pom-pomista tulee tämän kokoisella arkilla noin 30 cm halkaisijaltaan. Leikkaa taitettu sivu niin, että sinulla on kymmenen arkkia paperia päällekkäin.

Seuraavaksi paperi taitellaan vekeille kokonaan. 2-3 cm on hyvä taitteen koko. Paina taitteet tiukasti - itse käytin varoen kynsiä ja sitten vielä laitoin ison kirjan alle joksikin aikaa.

Sido naru, lanka tai itse käytin siimaa viuhkan keskikohtaan. Jos pom-pomin on tarkoitus roikkua jätä langan toinen pää niin pitkäksi kuin haluat!

Seuraavaksi pyöristä molemmat päät. Se ei ole kovasti väliä kuinka tarkkaan ne leikkaat, ei juurikaan vaikuta lopputulokseen.

Avaa toinen pää ikäänkuin viuhkaksi...

...ja ala nostelemaan silkkipapereita varovasti irti toisistaan. Irrota yksi paperikerros kerrallaan mahdollisimman lähelle lankaa. Aika varovasti kannattaa tämä kohta tehdä, mutta pienet repeämiset siellä täällä ei vaikuta mitenkään lopputulokseen. Maltti on sitten valttia!

Nostele viisi kerrosta toiselle puolelle ja toiset viisi kerrosta sinne toiselle puolelle. Näin saat puolikkaan pom-pomin. Toista tämä sama myös toiselle puolelle. Eli avaa viuhkaksi ja varovaisesti erottele paperikerrokset toisistaan.
Kun olet erotellut kaikki kerrokset, niin voit itse vielä muotoilla palloa nätimmäksi ja tasaisemmaksi.

VOILÀ

Kysy jos jokin kohta jäi epäselväksi ja tuu ainakin kertomaan miten onnistui! Ei pitäisi olla kovin hankalaa - onnea askarteluihin!

2 kommenttia:

  1. Jee kiitti! Olipa simppelin kuulosta, täytyy tosin varata tuota kärsivällisyyttä mukaan kun lähen kokeilemaan... ;) btw piti muös jo aiemmin sanomani, että sun postaus oliviasta (my one year old is...) oli aivan ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ja oleppa hyvä - eiköhän nuo onnistu aika helposti! :)

      Poista