Ravintolasuositus Tallinnaan

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Hääpäiväviikonloppuna pääsimme Tuomaksen kanssa ihan kahden Tallinnaan yhden yön reissulle. Reissu oli kyllä juuri niin perus vanhempien vapaa, kun emme juuri muuta tehneet kuin nukuimme ja söimme suhteessa 50/50 molempia.  Se siinä lapsivapaassa onkin ihan ehdottoman parasta. Saa nukkua juuri niin kauan kuin haluaa ilman häiriöitä ja saa syödä muiden tekemää ihanaa ruokaa ilman sotkuja ja valituksia tai muuta sähläämistä. Tallinna on kyllä yhä edelleen ihan mieletön matkakohde nimenomaan hyvästä ruuasta nauttiville. Hintataso on edelleen pysynyt varsin alhaalla ja fiinimminkin syöminen juomineen päivineen ei kirpaise niin kovaa mitä se ehkä tällä puolen merta saattaisi kirpaista. Aikaisemmin liputin jo lähes kaikille tuttua Rataskaevu 16 -ravintolaa, johon muuten pitää varata todella ajoissa pöytä jos sinne haluaa illallistamaan. Pääsimme sinne onneksi toisena päivänä lounasaikaan eikä se kyllä pettänyt tälläkään kertaa - ah sitä leipää! 

Hääpäivän illaksi emme siis ehtineet varata mitään ja ajattelimme, että eiköhän joku hyvä paikka löydy. Selasin top -listoja minkä kerkesin, mutta jotenkin oli niiden perusteella vaikea päättää emmekä kovin kauas jaksaneet suunnistaa. Kävelimme illalla vanhassa kaupungissa ja ainoa kriteerini on jostain syystä aina ollut, että ei ainakaan yhteenkään torin ympärillä olevaan ravintolaan... Perun sanani - onneksi päädyttiin yhteen niistä nimittäin D.O.M oli meidän lopullinen määränpäämme herkun listan perusteella ja muistin hämärästi nähneeni sen jollain selaamallani top -listalla. Menimme syömään sisälle, vaikka terassi houkuttelikin lämmittimien takia aika paljon, mutta ei siinä muutkaan syöneet juuri sillä hetkellä. Sisällä oli kuitenkin ihana romanttinen tunnelma ja onneksi myös pari vapaata pöytääkin. 

Saimme lähes heti pöytään kokin tervehdykset, mutta itse en valitettavasti voinut sitä syödä, koska se sisälsi raakaa kalaa ja mätiä, mutta Tuomas kehui kovasti! Pöytään tuotiin myös leipää ja voita (tässä kohtaa pakko sanoa, että leipäkisan Rataskaevu voitti 100-0). Pääruuaksi Tuomas valitsi ruijanpallasta ja minä pitkään haudutettua lampaan niskaa. Niin uskomattoman hyvää molemmat ja just eikä melkein täydelliset annoskoot. Olimme jo sen verran täynnä, että päädyimme jakamaan jälkkärin ja se oli ihan hyvä päätös, yksin tuota ei olisi jaksanut kokonaan, vaikkakin niin hyvää se oli, että olisin itse ainakin vaikka väkisin nuollut lautasen tyhjäksi. Päädyimme tilaamaan tuoreilla marjoilla ja suklaalla koristeltua halvamoussea mustaherukkajäätelöllä - niin hyvää että voi elämä ja niin älyttömän kauniskin tuo annos. Menun voi nähdä kokonaisuudessaan täältä! Meiltä siis erittäin vahva suositus tälle Tallinnalaiselle ravintolalle!

D.O.M (Kinga 1, torin laidalla)
Ruoka 4/5
Palvelu 4/5
Hintalaatusuhde 5/5.


ps. Kuvat napattu puhelimella, niin ei ihan priimalaatua, mutta yhtä hyvältä nuo ruuat tässäkin näyttävät!

//This is what we had for dinner in Tallinn a bit over week ago. We recommend the D.O.M restaurant to everyone. Delicious and beautifully presented food that wont totally empty your wallet. Love it!//

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti