Falafelleivät syyrialaisittain

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Mun alkoi yhtenä päivänä ihan hullusti mieli falafel -leipiä syyrialaisittain. Nimenomaan sitä herkkua, mitä olen pikkutytöstä asti syönyt useana kesänä Syyrian pikaruokakojuista. Enoni teki niitä usein myös täällä Suomessa meille ja vitsit, että teki mieli ihan itse alusta asti paistaa omat falafelit. Kiire himotuksen kanssa oli kuitenkin sen verran paha, että päädyimme pakastealtaan tarjontaan. Virhe - ei muistuta aitoa falafelia kuin ehkä hyvällä mielikuvituksella... Muut ainekset kuitenkin olivat kohdallaan ja makunautinto oli ehkä n. 80% se aito ja alkuperäinen syyrialainen falfel leipä. Luulen, että tuo puuttuva 20% tulisi täyteen, jos itse paistaisi pallurat vielä sen näköiseksikin kuin niiden kuuluu olla. Herkkua tämä silti oli ja ajattelin laittaa "reseptin" teillekin ja ehkä te, jotka ette ole maistaneet sitä aitoa ja alkuperäistä pidätte tästä vielä enemmän kuin minä! Ensi kerralla paistan pyörykät ehdottomasti itse ja sitten laitan teille arvion, että oliko sen rasvapaistamisen arvoista vai ei.


Tarvitset (riittää kolmelle):

  • Paketin libanonilaista leipää (meillä tätä saa ihan S-marketista, mutta etniset kaupat myyvät ainakin.)
  • Paketin falafelpullia (tee ihmeessä itse, jos pystyt/jaksat)
  • Jääsalaattia
  • 2 tomaattia
  • 2-3 kokonaista suolakurkkua
  • 1 sipuli
  • Jugurttikastiketta:
- 400 g Bulgarian jugurttia
- 3 rkl tahinia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 valkosipulinkynsi
- suolaa

Paista falafelit paketin ohjeen mukaan. Ihan ok rapsakoita tuli pannulla paistaen. Paloittele muut aineet sopivan kokoisiksi. Sekoita jugurttikastikkeen aineet kaikki keskenään. "Avaa" leipä varovasti repimättä sitä rikki niin, että siitä tulee kaksi ohutta pyöreää leipää. Laita yhdelle ohuelle leivälle ensin pari falafelpullaa ja litistä ne painamalla haarukalla kerran. Laita muut täytteet päälle ja kruunaa todella isolla kasalla jugurttikastiketta. Rullaa tortillan tapaan ja nauti! 

Tuomas rakastui näihin täysin, mutta kuten sanoin, hän ei ehkä tiedä paremmasta ja ensi kerralla aion kyllä räjäyttää hänenkin makuhermonsa sillä oikeasti aidolla ja alkuperäisen makuisella falafelrullalla! 

//I wanted to make the original and delicious falafel sandwiches at home but had no time to make the falafels myself. We bought the falafels right from the freezer and let me just tell you it is not the same - not at all! Any way, I managed do all the other stuff almost just right and Tuomas loved the sandwiches a lot. I cannot even imagine how much he will love them after we make the falafels ourselves from scratch. Till next time then!//

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti