Hei kiitos oravaperhe!

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Raskauden aikana nukkuminen ei ole se ihan helpoin homma. Halaan kokovartalotyynyä, hermot painavat reisissä ja joudun vaihtamaan kylkeä noin puolentunnin välein, pissahätä herättää ainakin kerran tai pari ja nukkuminen on muutenkin aika pinnallista ja pienetkin jutut saavat heräämään. Tuohon komboon ei siis enää sopinut päälle satasenttinen kolmevee, jonka jokin raaja on aina tunkeutuneena johonkin aina korvasta varpaiden väliin puolesta yöstä eteenpäin. Vajaa kuukausi sitten nukuin siis noin 3-4 h yöunia - ei hyvä ja se antoi  varmasti oman mausteensa jotenkin niin stressintäyteiseen alkukesään. 

Päätin ottaa siis härkää sarvista ja opettaa Olivian nukkumaan koko yön omassa sängyssään. Keksin jutun kierrellessämme lelukaupassa sateisena päivänä. Olen ihastellut itsekin Sylvanian Families -leluja ja päätin toteuttaa oman himotukseni samalla - haha :D Kotiin lähti pienen pieni oravavauva tuttipulloineen ja sänkyineen. Tein kolmevuotiaan kanssa diilin: "vauva voi nukkua sun vieressä, jos nukut ihan koko yön omassa sängyssäsi ja jos se ei onnistu, niin valitettavasti vauvaorava lähtee sitten takaisin lelukauppaan nukkumaan muiden eläinperheiden kanssa." Keksin diiliin vielä lisäporkkanan: "jos nukut seitsemän yötä kaikki yöt omassa sängyssä, niin meille muuttaa vauvaoravan vanhemmat ja sisaruksetkin!" Olivia innostui heti ja seitsemän yötä tulivat täyteet ihan putkeen. Kerran taisin palauttaa tytön omaan sänkyynsä ja kerran kävin itse vähän silittelemässä toisen takaisin uneen, mutta muuten Olivia on mennyt nukkumaan yhdeksän maissa illalla ja tullut viereen, kun Tuomas lähtee aamulla seitsemän maissa töihin ja sitten vielä jatketaan unia yhdeksään asti. 


Nyt uskallan jo hehkuttaa tätä upeaa ideaani, koska tätä on kestänyt jo lähes kuukauden. Niin ja seuraava etappi on, että jos Olivia nukkuu pikkuveljen syntymään asti reippaasti omassa sängyssään, niin hän saa jälleen valita jotain isompaa oraville (se on kuulemma jokin ihme leikkipaikka puussa!?). Tiedän, että takapakkia voi vielä tulla ja muutto, vauvan syntymä sekä uusi päiväkoti syksyllä varmasti aiheuttavat jotain ongelmaa nukkumajärjestelyissä, mutta nautin ainakin toistaiseksi ok yöunista ilman ylimääräsiä raajoja erinäisissä paikoissa. Ja luulen, että meille on moni muukin eläinperhe tervetullut muuttamaan sitten syksylläkin, jos se auttaa meitä oikeasti nukkumaan. 


Oravaperhe siis riisutaan vaatteistaan joka ilta ja ne asetellaan riviin nukkumaan tyynyn viereen. Aamulla se vauva tulee Olivian mukana meidän sänkyyn ja herään yhdeksän maissa juuri siihen, että se oravavauva on jossain mun alla ja sattuu niin pirusti, mutta kestän sen kuin äiti konsanaan! Leikkejä on nyt vajaan viikon verran vielä värittänyt lisää tuo ihana talo ja puputyyppi, jotka äitini osti Olivialle eidin kunniaksi - ovathan nuo nyt ihania leluja meikäläisenkin mielestä! 

Millasia kikkoja te olette käyttäneet omassa sängyssä nukkumisen kanssa? Voiko olla, että me päästiin oikeasti näinkin helpolla? 

//I got Olivia to sleep in her own bed for the whole night by buying her those little Sylvanian Families squirrels. As long as she sleeps the whole night in her own bed with them the squirrels can stay and live with us. Haha, I know that sounds mean but that has worked for almost a month. I just cannot sleep having her in the same bed with the pillows I need and the tummy - it's just too much right now. I need sleep, Tuomas needs sleep and I believe Olivia sleeps better having her own space. And it's good for her to learn to sleep by herself before the baby is born. I hope it stays this way because it's been amazing!//

2 kommenttia:

 1. Loistava idea! Eihän lapsi näihin lähde jos ei oikeasti ole valmis, ja sitten kun on pienet kannustimet on vain hyvästä. Takapakkia ei kannata pelätä, meilläkin saa tulla viereen nukkumaan esim kipeänä tai jos näkee painajaista, oli sitten kyse kaksi tai kahdeksanvuotiaasta. Muuten kuitenkin nukutaan omassa sängyssä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ei olisi tämmönen tullut vielä esim puoli vuotta sitten kuuloonkaan, mutta itse tajusin, että nyt Olivia on valmis tämmöiseen ja onneksi se tuotti tulosta!

   Ja ehdottomasti meilläkin pääsee viereen kipeänä ja jos pelottaa tms. Muistan itsekin vielä, kun se kipeenä vieressä nukkuminen oli maailman tärkeintä. Välillä menen itse Olivian viereen rauhoittelemaan pidemmäksikin hetkeksi jos niikseen tulee. :)

   Poista