Meidän tuleva syksy

maanantai 15. elokuuta 2016

Onhan se vähän niinkuin jo myönnettävä, että kesä on ohi. Jotain lämpimämpiä ilmoja on kuulemma hieman povailtu loppuviikolle, mutta ei se kyllä riitä enää tuomaan sitä kesää ja kesäfiilistä takaisin. Ovathan koululaisetkin jo palanneet koulujen penkeille ja kohta minunkin opiskelijaystäväni siirtyvät takaisin luentosaleihin. Voi haikeus, mutta toisaalta, on tämä vaan ihanaa, kun kerrankin syksylle on paljon odotettavaa ja vaikka ankeus valtaisi ulkona, niin meidän perheelle syksy on varmasti kaikkea muuta kuin ankea! Meidän syksy 2016 on silti ihan uskomaton muutosten ja kaiken mahdollisen myllerystä ja teilläkään ei varmaan ole ihan tarkkaa ajatusta siitä mitä me oikeasti oikein touhutaan ja meinataan, niin ajattelin koota pienen syksyn suunnitelmalistan postauksen muodossa. 

Muutto. Tämä nyt on varmaan tullut selväksi jo kaikille, kun en ole juuri muusta jauhanutkaan. Muutto on perinteisesti kuun vaihteessa ja jätämme Turun taaksemme ainakin vuodeksi, todennäköisesti puoleksitoista vuodeksi. Olemme onnistuneet löytämään ihan mielettömän asunnon Porista, joka osaltaan helpottaa tätä muuton aiheuttamaa stressiä vaikkakin rivarista takaisin kerrostaloon on taas vähän hassu muutos. Alue on kuitenkin ihanaa ja ulkoilumahdollisuudet melkeinpä paremmat kun täällä lähiössä ja silti keskustaankin on alle kilometri. Upea iso parveke ajaa varmasti saman asian kun nykyinen lähes samankokoinen takapihammekin. Muuttoilmoitukset on tehty ja neuvola-ajat Poriinkin jo hoidettu. Muuton osalta porukka on saatu kasaan, kuorma-auto varattu ja kaapit käyty jo läpi pakkaamista helpottamaan. Pääsemme ajoissa siivoamaan uuden kodin ja tämä vanha asunto (johon muuten hyvä ystävä perheensä kanssa muutta - ihanaa!) hoituu varmasti ripeästi apuvoimien kanssa. Muuton osalta kaikki tuntuu toistaiseksi todella hyvältä, kunhan bebe ymmärtää pysyä mahassa muuton yli ainakin!

Uusi koti. Vaikka emme välttämättä asukaan asunnossa kovin kauaa, niin haluan, että koti on koti ja meidän on siellä hyvä olla. Pyrin pitämään kustannukset minimissä, kun uutta kotia laitetaan, mutta jotain pikkujuttuja sinne pitää hankkia. Uusi isompi ruokapöytä on ihan ehdoton ja aika upea yksilö meille onkin toivottavasti pian tulossa ja tuolit pitäisi vielä päättää siihen ympärille myös. Keittiöön tarvitsee itse kyhätä jonkinlainen saareke ja tästä tuleekin pieni diy -juttu, josta postaan aikanaan blogiinkin. Huoneita on sama määrä kuin nyt, joten suuresti ei hommat muutu siinäkään mielessä. Koti on kuitenkin kaunis, uusi ja ihana, joten kotipostauksia tulee varmasti paljon muuton jälkeen!


Olivia. Me olemme prepanneet Oliviaa muuttoon jo aikalailla ja tuntuu, että hän jollain tasolla ainakin ymmärtää mitä tulee tapahtumaan. Me puhumme usein siitä uudesta kodista ja hienosta leikkipuistosta siinä lähellä, jonne voimme kärräillä niin, että Olivia saa seistä seisomalaudalla samalla kuin pikkuveli nukkuu. Olivia aloittaa Porissa myös hoidossa neljä tuntia päivässä ja siellä puhuttu kieli on englanti. Myös tähän ollaan prepattu Oliviaa todella paljon ja vaikka kielijuttu on varmasti iso shokki, kun hän sen oikeasti paikanpäällä tajuaa, niin Olivian kielipään tuntien kaikki imetään ennätysajassa ja suuria ongelmia tuskin tulee. Olivia on varmasti hiljaista tyttöä aluksi ja keskittyy lähinnä kuuntelijan rooliin, mutta varmasti oppii ja tottuu pian ja puhuu englantia kuin vanha tekijä (tai ainakin kuin vajaa 4 -vuotias vaan voi <3). Minä olen todella innoissani tästä kuten voitte kuvitella ja uskon ja toivon, että Olivia tulee viihtymään siellä enemmän kuin loistavasti! Ainakin hän itse innoitsee uusista kavereista ja siitä, että saa muiden kanssa laulaa lauluja englanniksi. 

Harrastukset. Olivia aloitti harrastelut viime keväänä ja tänä syksynä jatketaan, mutta vähän eri jutuilla. Jos kaikki vaan onnistuu hyvin, niin Olivia jatkaisi Porissakin cheerleadingia ja tähän lisäksi alettaisiin käymään myös tenniksessä. Hoidossa Olivia on vain 4 h/päivä, niin harrastuksia voi olla vähän enemmänkin mielestäni, tietenkin Oliviaa kuunnellen ja hänen jaksamistaan tarkkaillen.  Tennis on Tuomakselle tärkeä laji ollut aina ja hän on esittänyt toiveen, että Oliviakin sitä kokeilisi ja minusta se on ihana ja loistava idea! Tennistä on junnumailalla täälläkin jo palloiltu ja Olivia kyselee jatkuvasti, että koska pääsee tennis harrastukseen. Nyt vaan toivotaan, että harrastuksissa on tilaa ja Olivia pääsee enemmänkin harrastamaan ja me päästään kaikki tutustumaan uusiin ihmisiin. 


Vauva. Laskettuaika on siis 19.9. ja se lähenee ihan hurjaa vauhtia. Itse toivon, että bebe päättäisi tulla mielummin hieman aikaisemmin kuin laskettuna, mutta ei ainakaan kauheasti sen yli. Oliviasta odottelimme sen tasan kaksi viikkoa yliaikaa enkä ole varma kestäisikö mun pää sitä enää toistamiseen. Tai no, kyllähän se varmasti kestää, mutta ei se kivaa ole. Muuton yli poika tietenkin saisi luvan pysyä masussa ja olisi ihana saada koti valmiiksi ja Tuomaskin Poriin ennen vauvan syntymää. Täydellistä olisi syntyä siinä lasketunajan tietämillä <3 Olivia, kuten me kaikki odotamme vauvaa jo kovin ja nyt Oliviakin on alkanut puhumaan siitä kuinka pitkä odotus on ollut (jep, I feel you...). Kaikkea ei ole vieläkään hankittu, mutta kaikki elintärkeä kyllä. Onhan tässä vielä hetkinen aikaa, vaikka ei siltä tunnukkaan. Tajusin vasta hetki sitten, että synnytän Porissa, mutta nekin jutut on nyt onneksi hoidettu. Nimeä pojalla ei vieläkään ole ja saa nähdä tuleeko ennen syntymää olemaankaan. Kohta joudutaan ehkä vetelemään jo pitkää tikkua tai pitämään Olivian keksimä "työnimi" Sven (muuan poro eräästä huurteisesta leffasta, ootte ehkä joskus kuulleet...?). 

Minä ja Tuomas. Tuomas on innoissaan, kun vihdoin saa aloittaa sen varmasti ihan omimman jutun, kun erikoistuminen vihdoin alkaa ja mä olen hänen puolestaan niin onnellinen. Kivaa, kun voi tehdä töitä lähellä kotoa kivassa ympäristössä eikä tarvitse jatkuvasti matkustella töihin pitkiä matkoja. Minulla on vähän haikea olo, kun en päsekkään takaisin yliopiston penkille ystävien kanssa ja opettajan sijaisuuksiakin olisi niin ihana tehdä. Toisaalta on ihanaa jäädä kotiin, hoitaa vauvaa ja olla tukena Olivialle näiden suurten muutosten alla. Onhan tämä meidän systeemi paras mahdollinen kaikille ja pehmentää tätä elämänmuutosta meidän kaikkien osalta. Olen ennenkin osannut ja onnistunut tutustumaan uusiin ihmisiin suhteellisen helposti, joten eiköhän tälläkin kertaa asiat suju melko kivuttomasti. Haikeana tietenkin jätetään Turku hetkeksi aikaa taaksemme, mutta parasta tässä kaikessa onkin varma tieto siitä, että pian me olemme takaisin täällä jossain ihan omassa ihanassa kodissa. 

Sellainen syksy meille tulossa siis. Mitään sen suurempia suunnitelmia en uskalla tehdä tai edes halua tehdä vielä. Minulla on kädet täynnä kahden lapsen kanssa ja Olivian elämän helpottamisen kanssa. Onneksi tuo tyttö on maailman helpoin ja ihanin ja auttaa varmasti myös minua tulevissa muutoksissa olemalla oma ihana itsensä ja piristämällä mun päiviä. Uuden vauvan kanssa asiat ovat tuttuja ja saadaan rauhassa kaikki tutustua toisiimme ja uudenlaiseen elämään. Pori on varmasti mahtava paikka ja syksy ja talvi menevät yhdessä pienessä hetkessä ohi ja sitten saadaankin taas nauttia kesästä (lämmöstä ei välttämättä niinkään..). Tämmöistä meille siis - melkoista, mutta nyt olo on enemmän odottava ja innokas kuin mitään muuta!

8 kommenttia:

 1. Meillä on laskettuaika kuukautta myöhemmin ja esikoinen hieman teidän tyttöä nuorempi. Sattumalta muutamme juuri samaan aikaan eli kuun lopussa uuteen kotiin, tosin saman kaupungin sisällä mutta täysin eri alueelle. Muutosten syksy siis täälläkin tulossa ja tekstisi kuulostaa hyvin tutulle. Täälläkin fiilis on samaan aikaan hyvin haikea ja innokkaan odottavainen. Mielenkiinnolla odotan kirjoituksia näistä itsellekin ajankohtaisista teemoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa, että joku muukin! Tsemppiä sinnekin muutosten keskelle :)

   Poista
 2. Sulla on kyllä ihailtava asenne muutoa ja muutoksia kohtaan! :) Tsemppiä muuttoon ja muutenkin muutosten syksyyn! Vitsit, odotan jo kotipostauksia ja erityisesti vauvajuttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos - asennetta on kyllä välillä koeteltu ja koetellaan varmasti jatkossakin, mutta eiköhän se siitä! :)

   Poista
 3. Odotan jo innolla postauksista teidän Porin reissusta! Se on vielä niin vahvasti oman mielen sopukoissa. Tarkoitus onkin tässä kuukauden sisällä tehdä pieni visiitti Poriin tuttuja moikkaamaan, sen verran jätti jälkensä meihin. Aika menee varmasti nopeasti! Ja jos vielä edessä odottaa ihan oma koti täällä, on varmasti paljon mieluista ajanvietettä! Kiva kuulla myös minkälaiseen ratkaisuun sen suhteen päädytte, josko tässä pääsee vielä rakentamista seuraamaan :)

  rouvay.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi apua, mitään konkreettista omaan kotiin liittyvää ei olla vielä tehty tai edes suunniteltu. Haikeudella katselen teidän upeita kotikuvia <3

   Poista
 4. Huh, onhan teillä muutoksia tulossa! Itsellä on edessä vain valmistuminen ja sekin aiheuttaa jo ihan tarpeeksi stressiä :-D
  Olen saanut blogisi kautta kivan mielikuvan Turusta, jossa ei ole juurikaan tullut vierailtua. Jatkossa on kiva lukea juttuja vielä tuntemattomammasta Porista! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! Ja kovasti onnea sinne!
   Turku on ihana, mutta Pori minullekkin kovin vieras, joten varmasti tulee tutustumispostauksia sieltäkin suunnasta :)

   Poista