Sairaalakassi on pakattu!

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

En ollut vielä tähän päivään saakka viittinyt pakata sairaalakassia, koska uskon, että jos se odottaisi tuossa naaman edessä mua, niin se varmasti odottaisi vähintään sinne 41+6 viikoille. Eilisyön supistukset kuitenkin saivat minut ajattelemaan, että ehkä se kassi vaan täytyy pakata, että saan mukaan sitten juuri ne jutut mitä haluan ja paukkuuhan huomenna vihdoin se kauan odotettu laskettu aika!

Netti on pullollaan ohjeita siitä, mitä kassiin kannattaisi laittaa ja jos ihan totta puhutaan, niin itse en muista yhtään, että mitä aidosti tarvitsin Olivian synnytyksen aikaan. Ajattelin siis mennä ihan maalaisjärjellä ja kotoa sitten toivottavasti saan mitä mahdollisesti jään kaipaamaan ja laukkuun jää käyttämättä mitä jää.


Vauvan kotiintulovaatteet. Syysvauva on jotenkin kauhean vaikea pukea ja en nyt yhtään osannut päättää, että tarvitseeko tuohon päälle villapeiton lisäksi vielä jotain. Onhan noita villa- ja vanuhaalareita tuolla vaikka mitä, niin pyydän Tuomasta tuomaan sitten lisää, jos vauvan kotiintulopäivänä on kovin viileää. Housut ja body ovat kokoa 50/56, taidan pakata vielä yhdet ainoat 50 vaatteet mukaan, jos sieltä tuleekin joku ihan minimies. Oliviahan oli 56 senttinen syntyessään eivätkä 50 vaatteet mahtuneet koskaan päälle.


Vauvan extrat. Villaviltti, tutti ja tuttinauha sekä ihanan pehmeä harso. Olivia saa tuoda vauvalle oman ensimmäisen pehmolelunsa ja muuten me varmaan pärjätäänkin näillä ihan hyvin. Tuomas saa tietty tuoda kaukalon kotiintuloreissulle mukaan kotoa.


Omat hygieniatuotteet. Muistan kuinka ensimmäinen suihku synnytyksen jälkeen oli ihana ja tärkeä ja omilla pesuaineilla peseytyminen tekee siitä varmasti vielä himpun parempaa. Hammasharja ja -tahna tottakai! Rintaliivinsuojat sekä omat siteet ovat kivat ainakin kotiinlähtiessä. Nännikumeja aloin Oliviastakin käyttämään heti ja itseasiassa kuvasta puuttuu vielä Lansinoh -voide vaikkakin sitä vissiin sai sairaalastakin? Dödö ja huulirasva tulevat tarpeeseen ja tottakai vielä meikit mukaan, jotta sairaalasta pääsee pois vähintäänkin kuninkaallisen näköisenä!

Muut tilpehöörit. Puhelin, laturi, kamera ja kuulokkeet sekä tietenkin neuvolakortti. Puhelin täytyy saada ladattua ja kameralle toivottavasti tulee taltioitua jotain spessuhetkiä synnytyksestä. Kuulokkeiden kanssa saa tarvittaessa katseltua vaikka jotain sarjoja tms. jos odottelu käy pitkäksi. Eväitä en pakkaa mukaan, koska Olivian synnytyksessä en olisi edes voinut kuvitella syöväni mitään. Jos tarvetta kuitenkin ilmaantuu, niin saahan niitä eväitä vaikka mistä. Olisin kovasti halunnut ottaa oman kauratyynyn mukaan, mutta en löydä sitä mistään. Etsittiin äidin kanssa asunnon jokainen kaappi ja laatikko,  mutta ei löytynyt. Eiköhän se poika tule maailmaan ilmankin ja ehkä tässä on vielä aikaa löytää se.


Omat kotiintulovaatteet. Omia alusvaatteita ja sukkia (vihaan sairaalasukkia). Ohuet villasukat ja omat sisätossut lähtevät myös mukaan. Otan perus topin ja housut sekä oman yöpaidan mukaan. Eiköhän näillä pärjätä, koska toivon, ettei sairaalassa kuitenkaan toisella kertaa tulla viettämään kovin pitkiä aikoja. 

Puuttuuko tästä teistä jotakin vai onko ihan liikaa kaikkea? Nyt sitten vain oikeasti odotellaan, koska ne viimeisimmätkin jutut on tehty ja vauvaa odottaa valmis koti ja valmistautunut perhe. <3

//I finally got around to pack my bag for the hospital. I wasn't sure what I'll need this time around but I packed pretty much the things I could imagine I would need during and after labour. In addition to the things in the photos I packed my makeup, camera, phone charger, slippers, head phones and Tuomas will bring anything I'll find is missing. I wasn't sure if the baby will need more warm clothes and of course Tuomas will bring the car seat when we get to go home. Do you think anything is missing or did I pack too much? Can't wait to go to the hospital and get my baby boy home <3//

4 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa! Oikeastihan mikään ei ole välttämätöntä, jos vauva päättää olla tosi nopea (toivottavasti ei kuitenkaan) ja tarvittavat saa synnytyksen jälkeen. Kunhan on vaan joki millä kuvata :)

  Mä kyllä pakkasin vähäsen herkkuja mukaan, mutta vasta synnytyksen jälkeen nautittavaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän kaiken saa onneksi jälkikäteenkin! Mutta jotenkin kiva etappi sekin, että kassi tulee pakattua. Pääsis nyt vaan käyttämään sitä jo!! :D

   Poista
 2. Hiusharja! :D Se itseltäni jäi kotiin ja neljä päivää hiuksia harjaamatta näkyi kyllä kuontalossa. Onnea tulevaan 'koitokseen', toivottavasti kaikki menee mallikkaasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha hyvä huomio! Ainoa vaan, että mä en ihan oikeasti harjaa hiuksiani... Mun hiukset eivät mene takkuun vaikka mitä tekisin!

   Kiitos, päästäisiinpä jo tositoimiin!

   Poista