Pohdintaa imetyksestä ja alekoodi!

maanantai 17. lokakuuta 2016

Kuulun niihin äiteihin, joilla imetys on jo toistamiseen onnistunut lähestulkoon täydellisesti. Olivian kanssa imetys oli alusta asti niin helppoa, etten voinut uskoakaan enkä koskaan tarvinnut edes pientä apua. Tosin pulloa tyttö ei suostunut ikinää edes maistamaan, mutta tasan vuoden imetin ja fiilikset olivat vain ja ainoastaan hyvät. Tälläkin kertaa kaikki lähti imetyksen osalta käyntiin ns. täydellisesti eikä mitään onglemia ollut pojan otteissa tai omissa rinnoissani. Nyt kuitenkin tiedän mitä on hieman hankalampi imetys ja ymmärrän samalla niin paljon paremmin muita äitejä, jotka ovat aika-ajoin kironneet imetyksen hankaluutta. Samuel on aloittnut rintaraivoamiset ja se saa välillä myös minut raivon partaalle ja tottakai yöt ovat turhauttavampia, kun ei vaan jaksaisi taistella. Kuitenkin maitoa tulee yli tarpeiden ja pojan kaksoisleuka ja muut makkarat kasvavat, joten imetys hoitaa kuitenkin tehtäväänsä loistavasti ja eiköhän ne raivotkin jossain kohtaa lopu.

Itselläni on hyvin neutraali suhtautuminen imetykseen. En liiemmin rakasta sitä, mutta en todellakaan vihaakkaan sitä. Sanotaanko, että joskus olisi kiva, kun ei tarvitsisi ihan jatkuvasti olla tissit tiskissä saatavilla, mutta sitten taas en mistään hinnasta vaihtaisi tätä pois. Onhan ne tissittelyt kuitenkin sitä arvokasta kaksinkeskeistä aikaa vauvan kanssa, joka varsinkin nyt toisen kanssa on harvinaisempaa ja sitäkin tärkeämpää.

Aika pitkään on myös puhuttu siitä, onko sopivaa imettää lasta julkisilla paikoilla. Huomasin, että nyt toisen kanssa suhtautumiseni tähän on vieläkin paljon rennompi kuin melkein neljä vuotta sitten. Olivian aikaan peitin aina vauvan pään ja myös rintani kokonaan harsolla tai muulla vastaavalla, mutta nyt en kyllä jaksa nähdä sitäkään vaivaa. Yritän toki olla mahdollisimman ns. huomaamaton, mutta haluan myös olla tehokas ja saada lapsen nopeasti tyytyväiseksi oltiin missä tahansa ja sillä siisti, jos tissiä vähän vilahtaa, koska en jaksa alkaa virittelemään suojakankaita, niin sitten vilahtaa.


Tällä viikolla vietetään kansallista imetysviikkoa ja sen kunniaksi saan tarjota teille alekoodin By Pinjan imetyskoruihin! Eli By Pinja imetyskoruista saat -15% alennusta koodilla MINIME perjantaihin 21.10. saakka. 

By Pinjan imetyskorut ovat valmistettu turvallisesta elintarvikesilikonista, satiininarusta ja muovilukosta. Korua on lapsen ihana hypistellä sen sijaan, että tarvitsisi repiä äitiä hiuksista tai nipistellä rinnasta. Väriyhdistelmiä ja tyylejä on monia, joten jokaiselle imettävälle äidille löytyy varmasti jokin mieleinen. Millainen teidän suhtautuminen on imetykseen ylipäätään? Entä se kiistelty julki-imetys? Olisi ihana kuulla teidänkin kokemuksianne!

Ihanaa uuden viikon alkua!

2 kommenttia:

 1. Ennen ajattelin, että imetys on just sitä että tissi suuhun ja vauvalle ruokaa. Kestää sen vuoden eikä yhtään yli.
  No poika kun synty niin imetys lähti sujumaan ihan hyvin, mutta meidän vauva oli toodella kova raivoamaan tissille. Myös äärimmäisen tarkka, koska liian aikaisin tarjoaminen aiheutti raivarin, samoin liian myöhään. Tissi ei myöskään kelvannut kun kotona ja jumppapallon päällä.

  Siitä raivarikaudesta kun selvittiin, niin imetys on ihanaa. Poika on nyt 1v2kk eikä meillä lopetus ole vielä mielessä. Mä käyn töissä ja poika käy rinnalla yleensä iltaisin ja aamuisin, joskus töiden jälkeen. Se on meille semmonen yhteinen rauhottumisen hetki, molemmille tärkeä.

  Imetyksestä on tullut jopa yllättävän tärkeä itselleni ja me jatketaan niin kauan kun se tuntuu hyvältä. Ihana lukea, että heilläkin on lähtenyt sujumaan, ja tosiaan jumppapallo on mun vinkki raivareihin :D

  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin jännä miten erilailla ihmiset kokevat asioita! Ihana kuulla miten hyvin tiellä menee siellä, mutta meillä kyllä loppuu taas tasan yksi-vuotiaana nää tissittelyt :D

   Poista