Sinulle esikoisemme

perjantai 7. lokakuuta 2016


Hei Olivia, 

Haluan kertoa sinulle kuinka älyttömän ylpeä olen sinusta, niin monesta syystä. Tiesin jo ennen pikkuveljesi syntymää, että tulet ottamaan veljesi avosylin vastaan ja että rakastut häneen heti ensinäkemästä. Jännitin silti hieman, että mitä tapahtuu, kun et saakaan minun ja isäsi jakamatonta huomiota koko ajan. Tulit sairaalaan ja hymyilit ja ihkuit innosta ja minä pidätin itkua. Halusit heti halia ja pussailla ja koskettaa veljeäsi. Ikävöit meitä heti etkä olisi halunnut lähteä sairaalasta lainkaan. 

Haluan, että tiedät, että jos sinun sisälläsi myllertää, niin minun ja isäsikin sisällä myllertää vähintään yhtä kovasti. Ymmärrämme jokaisen tunteesi oli se sitten positiivinen tai negatiivinen. Jokainen yli-innokas hali ja syöksy veljen päälle saa minut onnesta sekaisin vaikkakin hieman pelkään pienen veljesi hennon vartalon puolesta. Ymmärrän, että jaksat pidellä veljeä sylissä tasan sen 30 sekuntia ja ymmärrän, että veljen itku saa myös sinut tolaltasi. Ymmärrän, että pitkät tissituokiot minun ja veljesi välillä hermostuttavat sinua, kun en kykene kunnolla tekemään mitään liikettä vaativaa - kiitos siis, kun käänsit muistipelikortit minun puolestani vuorollani. Olin niin ylpeä sinusta, kun tajusit valokuvaajan luona sanoa, että otettaisiin  myös sinusta yksin kuvia, kun veljestäsikin otettiin, anteeksi kun minä en sitä heti tajunnut. On ihanaa, kun nautit omista jutuista aina vaan enemmän. Tanssi- sekä tennistreenit ovat suosikkejasi ja olen niin ylpeä miten nopeasti sait ystäviä uudesta hoitopaikasta ja kuinka älyttömän nopeasti opit puhumaan englantia (halkean ylpeydestä ja rakkaudesta, kun sanot "I like jumping in the muddy puddle" - ah <3 Ymmärrän lähes jokaisen kiukunpuuskasi, mutta toivottavasti sinäkin ymmärrät, että minun ja isäsi on edelleen pidettävä rajoista tiukasti kiinni. Haluamme, että opit jakamaan ja ottamaan myös muut huomioon eikä sinulla voisi olla parempaa ja suloisempaa opettajaa kuin pieni veljesi. Olen aika monena oltana itkenyt riittämättömyyden tunnettani, jopa tullut halaamaan sinua keskellä yötä, koska ikävöin. Tiedäthän, että meille on tärkeintä maailmassa, että voitte veljesi kanssa molemmat hyvin ja tulette rakastetuksi ja että teille syntyy sisarusside, jota ei katkaise ikinä mikään.

Ole ihana, aurinkoinen ja kaunis oma itsesi ja muista, että olet meille kaikista rakkain tyttäremme. Olet ylivoimaisesti paras isosisko ketä tiedän ja opettelemme kaikki yhdessä elämään nelihenkisenä perheenä. Opetellaan kaikki kärsivällisyyttä yhdessä <3 Rakastamme sinua ihana! 8 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus <3 Ja Ihanat reippaat esikoiset:)

  Katri

  VastaaPoista
 2. Kyyneleet valuu poskia pitkin...

  VastaaPoista
 3. Sait kyyneleet valumaan toisellakin lukijalla, täällä vasta opetellaan elämään kolmihenkisenä perheenä esikoisen kanssa. Sulla on todella kaunis ja positiivinen blogi, toivottavasti jaksat jatkaa kirjoittelua kahden lapsen äitinäkin :) Kaikkea hyvää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle ja tsemppiä teillekin. Jokainen tilanne on aina uusi ja vaatii totuttelua. Kyllä täällä jaksellaan oikein hyvin! :)

   Poista
 4. Voi miten ihanasti huomioitu esikoista uudessa elämäntilanteessa! :)

  VastaaPoista