Isänpäivän lahjavinkit

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Isänpäivä (niin ja grrrrhhmm mun synttärit, just saying..) on ihan nurkan takana ja meillä sitä ainakin juhlitaan ihan kuten mitä tahansa muitakin merkkipäiviä. Mun mielestä maailmassa on ihan liian vähän juhlia ja kaikesta saa ja pitää ottaa kaikki irti. Vaikka läheisimpiään pitäisikin muistaa arvostaa joka päivä ja ilahduttaakin tulisi muistaa useammin kuin joskus ja jouluna, mutta onhan se hyvä, että on päiviä, jolloin oikeasti hyvä syy lahjoa ja muistaa rakkaimpiaan vähän isommin. Joka vuosi on kuitenkin jotenkin aina vain hankalampaa keksiä lahjoja, koska me varsinkin tuppaamme olemaan sellaisia ostan-heti-kun-tarvitsen-ihmisiä ja turhat lahjat nyt ovat, no, turhia. Ajattelin nyt kuitenkin listata tähän mun ideat hyvistä lahjoista ja näistä kaikki sopivat mun mielestä ihan kelle vain, ei ainoastaan välttämättä isille. 

1. DIY: Ihanat kutistemuovilahjat, joista voi tehdä avaimenperiä (esim. tähän tyyliin), koruja, magneetteja jne. Kutistemuoville voi piirtää, leimata, maalata ja hommat hoituvat ihan hetkessä ilman suurempia sotkuja. Itsekoristeltu parkkikiekko olisi mun mielestä myös todella symppis lahjaidea. DIY-lahjojahan olisi vaikka kuinka, mutta nämä ovat sellasia uudempia mistä minä ainakin innostuin.

2. Vaatteet: siihen on syynsä miksi kalsarit ja sukat ovat ikivanha perinne mitä isänpäivään tulee, koska niitähän kaikki aina tarvitsee, mutta minä jätän ne ihan suosiolla hyllyyn juuri sen yllätyksettömyyden takia. Vaatteet ovat silti aina kiva lahja ja minä vannon tyylikkäiden ja laadukkaiden neuleiden nimeen. Pitää silti myöntää, että kyllä meillä on pariinkin otteeseen ostettu se iskä ja daddy paita yöpaidaksi ja se on ollut todella mieleinen.


3. Tekemistä: nää on ainakin mun suosikkeja! Liput leffaan (esikoinen ja isi pääsee yhdessä), lahjakortti keilaamaan, escape room:iin, lahjakortti kylpylään koko perheelle tai uimahallin sarjakortti isälle ja vanhemmille lapsille. Tätähän voisi jatkaa loputtomiin ja jokainen keksii toki omalle isälleen tai miehelleen parhana mahdollisen idean.

4. Hemmottelu-/seikkailupäivä: myöskin ihan mun suosikki lahjaideoita kelle tahansa. Isälle voisi räätälöidä ihan omanlaisensa. Esimerkiksi meillä asusteleva isi tykkäisi eniten varmastikin siitä, että ensin leivottaisiin pullat, pakattaisiin ne mukaan makkaran ja mehun kaveriksi ja lähdettäisiin luontoon retkeilemään pidemmän kaavan mukaan. Hemmottelupäivään voi kuulua myös oman ajan suominen, ulkona syöminen erinäisillä kokoonpanoilla you name it.

5. Kuvalahjat: itse jätän teetättämättä ne kuvamukit ja hiirimatot ihan vaan koska ne eivät ole niin sanotusti meidän näköisiä. Kuitenkin kortti on lähes aina jokin kuva ja kuvalahjoja on miljoonittain erilaisia muutenkin. Itse tein Tuomaksen ensimmäisenä isänpäivänä ihanan kuvakollaasin seinälle - edelleen meidän kaikkien suosikki. Iso juttu meillä myös on, että otetaan ihania ja vähän "virallisempia" kuvia isänpäivänä isästä ja lapsesta/lapsista muistoksi.


6. Lahjakortit: aina hyvä ja varma! Itse olen usein ostanut pieniä lahjakortteja erilaisiin ruokapaikkoihin, joka sitten taas menee vähän päällekkäin tekemislahjan kanssa. Arnold'sin lahjakortti on meidän vakio :D Meillä on auton pesu- ja huoltojutut täysin Tuomaksen harteilla, niin esimerkiksi lahjakortti autopesuihin tai vahaukseen yms. voisi olla ihan huippulahja.

7. Muistetaan myös, että kaikki lasten omatekemät lahjat ovat ykkösiä ja niitä, jotka muistetaan, ne ovat varmasti myös niitä, mihin on pistetty kaikki sydän ja ajatus aina mukaan <3

Näiden lisäksi päivästä pyritään tekemään spessumpi monellakin tapaa. Runsas ja juhlakalun näköinen aamupala, syömään ulos suvun muiden isien ja pappojen kanssa ja kakkua ja kahvia. Isille annetaan vähän aikaa rentoutua ja vapautetaan kotitöistä. Tärkeintä kuitenkin on se yhdessäolo ja toisista nauttiminen.

Näin siis meillä ja mun ajatukset ovat varmaankin aika mainstream ja moni keksisi parempiakin ideoita. Pistäkää siis ihmeessä kommenttikenttään lisää lahjaideoita ja teidän perinteistä juhlia isänpäivää. 

ps. Voi luoja tuota miniOliviaa <3 En kestä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti