Kun ei nukuta

maanantai 7. marraskuuta 2016

Niin se nukkuminen.. Asia, joka on ihan pyllystä teini-ikään asti ja sitä kartetaan kuin viimeistä päivää, sitten se otetaan nuorena vähän liiankin itsestäänselvyytenä ja sitten lasten myötä näkemys ihan vaan vähän muuttuu. Nukkumista oppii arvostamaan ihan täysin toisella tavalla ja sitä alkaa ymmärtää mitä todellinen väsymys on ja miltä itsestä riippumaton unettomuus tuntuu. Okei pakko myöntää, että itse sain tuntea todellisen väsymyksen vasta Samuelin myötä. Illat ovat lähes yhtä huutoa ja yöt ovat yhtä ähisemistä ja kitisemistä ja vaikka Samuel itse jollain tasoa nukkuu, niin minä en pysty sen ähimisen keskellä nukkumaan, koska vaistot käskevät jatkuvasti hereille. Iltahuuto ei haittaa lähellekkään niin paljon kuin yöllä valvominen - ei todellakaan. Ollaan jo vähän siinä pisteessä, että ahdistaa mennä nukkumaan jolloin oravanpyörä on ihan valmis. Tottakai Samuel rakastaa nukkua aamuisin heti sen jälkeen, kun Olivia herää. Eli meikäläinen tyytyy valvomaan illat ja yöt ja aamut itse kunkin kanssa vuorotellen <3 


Vaikka ähinää ja kitinää onkin paljon, niin meidän yöt olisivat ihan järkyttävän paljon pahemmat ilman Love to dream Swaddle up -kapaloa. Saatiin sellainen postissa muutama viikko sitten ja kiitän siitä joka solullani Love to Dream Finlandin porukkaa - pus! Samuel nukahtaa omaan sänkyynsä lähes samalla sekunnilla, kun kapalon vetoketju menee kiinni ja tutti on suussa. Yöllä kyllä edelleen ähistään, mutta silti tissin jälkeen siirtäminen omaan sänkyyn ja nukahtaminen sinne tapahtuu nopeampaa kuin ilman kapaloa. Itse en jotenkin pidä ns. peruskapaloinnista eikä sitä ilmeisesti enää suositellakaan lonkkaongelmien takia. Swaddle upissa alakroppa on täysin vapaana pussissa ja käsilläkin on varaa liikkua jonkin verran. "Vauvan nukuttaminen saattaa olla yllättävän vaikeaa. Love to Swaddle Up -kapalopussi on suunniteltu rauhoittamaan vauvasi nopeasti uneen. Se on markkinoiden ainoa kapalo, jonka avulla pienokaisesi voi nukkua luonnollisessa ja turvallisessa asennossa kädet pään yli ojennettuina. Kapalopussin patentoidut siivet antavat vauvalle mahdollisuuden rauhoittaa itse itsensä takaisin uneen viemällä käden suuhun tai silittämällä hellästi poskea. Tämä kaikille vastasyntyneille luonnollinen tapa auttaa sekä vauvaasi että koko perhettä nukkumaan paremmin.
Love to Swaddle Up -kapalon kanssa onnistut kapaloinnissa aina!  Sen avulla luot helpon ja rauhallisen unirutiinin vauvallesi. Kapalointi on tutkitusti hyväksi havaittu tapa auttaa vauvaasi nukahtamaan ja pysymään unessa."

- Love to Dream Swaddle up


Okei, no Samuel ei ole ihan ymmärtänyt tuota "pysymään unessa" -kohtaa, mutta ehkä pian? Meille unipussiin ja sänkyyn laittaminen on jokailtainen rutiini ja onhan se luksusta, että vauva nukahtaa itsekseen joka ilta omaan sänkyyn. Myös päätön huuto (kun kaikki keinot on jo kokeiltu ja käytetty) loppuu yleensä sillä, että sujautan Samuelin unipussin sisään. Kuten yllä on jo mainittu, niin kapalointi ei voisi olla enää tämän helpompaa - vauva pussiin ja vetskari kiinni - voilá! Myös kapalon (original) materiaali on ihanaa joustavaa kangasta, joka pitää vauvan lämpimänä. Samppa on sen verran lämpöinen tyyppi, että pussin sisään riittää ihan vaan vaippa. 

Voidaanko kaikki laittaa kaikki raajat ristiin, että ähinätkin loppuisi mahdollisimman pian ja meillä nukuttaisiin edes ihan vähän paremmin? Onko teillä kokemusta kapaloinnista, Swaddle upista tai jostain muista hyväksi todetuista kikoista pienen vauvan nukkumisen kanssa? 

Kapalo saatu bloginäkyvyyttä vastaan. 

11 kommenttia:

 1. Meilläkn oli ähinöitä ja puhinoita ja tuntui että en itse nuku öisin lainkaan. Neuvolasta sain vähän kyseenalaisen neuvon mennä vaikka ystävän luo nukkumaan rauhassa. Venni oli silloin 6 viikkoa. Nyt onneksi on yöt rauhoittuneet ja Venni nukahtaa itsekseen harsoa hypistellen, kuten siskonsakin ovat vauvana nukahtaneet. Tutti ei tälle kaverille kelpaa lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka vanha Venni siis oli kun rauhottu? Odotan sitä kyllä kun kuuta nousevaa!!!! Mäki sain vähän outoja neuvoja, jotka ei oikein käyny mun maalaisjärkeen. En mä usko, että tähän auttaa muuta kun aika...

   Poista
 2. Voimia ♥ Mulla ei ole kokemusta kapaloinnista, mutta huonosti nukkuvista vauvoista ja univelasta kyllä. Jotain unipussiakin kyllä kokeiltiin huonolla menestyksellä, mutta eipä tainnut swaddle uppeja olla silloin. Sen verran voin kuitenkin lohduttaa, että ihan teini -ikään ei tarvitse odottaa. Meillä kuopus täyttää joulukuussa kuusi ja nyt on kyllä jo vuosia nukuttu koko katraan kanssa niin hyvin, ettei enää illanvietoissakaan päällimmäisenä ole ajatus siitä, etten ikinä saa kuitattua näitä univelkoja pois eikä nukkumaan mennessä mieti, että kohta ne kuitenkin herättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 kyllä meilläkin Olivia nukkuu jo aika hyvin. Mitä nyt joskus huutaa "äiti tuu laittaan peitto tai tuu nostaan kettu lattialta" keskellä yötä. Ha, mut ne on pikkujuttuja!

   Poista
 3. On se sulonen!!! <3 ikävä jo

  - viivi

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa niin kovin tutulta tämä! Meillä 3 päivää Samuelia nuorempi tyttö, joka myös "nukkuu" yönsä samanlaisessa kapalopussissa. Meillä kapalointi otettiin käyttöön jo synnärillä, koska muuten neiti viuhtoo käsillään itsensä aina hereille. Ilmavaivat meillä valvottavat edelleen, eli ähinää ja puhinaa kuunnellaan täälläkin öisin - kapalopussin kanssa kuitenkin vähemmän kuin ennen! Kaikki sormet ja varpaat on ristissä, että se kohta helpottaisi niin teillä kuin meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Varmaan ihan sama homma täällä vatsavaivojen kanssa. Ei tätä kyllä kauaa jaksais, että parempi ois helpottaa pian.. Hurjasti tsemppiä sinnekkin valvomisten ja ähinän kanssa <3

   Poista
 5. Joidenkin tietojen mukaan myös lakki, erityisesti silkkilakki rauhoittaa kapalon tapaan. Ns rajaa vauvalle oman kehon. Itse käytin vauvaa myös vyöhyketerapiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä en ollutkaan kuullut! Pitää kokeilla - kaikkea pitää kokeilla!!

   Poista
 6. Ruskovillalla on silkkivilla myssy,ohut ja auttaa vauvvaa nukkumaan. Säätelee kehon lämpöä ei ole liian kuuma.

  VastaaPoista