Joulun aakkoset

sunnuntai 11. joulukuuta 2016


Aika. Jouluna kaikki on jo tehty ja kaikki on valmista, joten aikaa löytyy sille kaikelle ihanalle mitä perus arkena ei kerkeä tekemään. Aion ottaa enemmän aikaa leikkimiselle, halimiselle, pussailulle ja hengailulle ilman vempaimia.

Bed. Sänky, missä vietetään mahdollisimman paljon aikaa. Okei tämä menee enemmänkin haaveilun puolelle, mutta saa kai sitä edes haaveilla.

Christmas. Tänä vuonna mun on pitänyt opetella hirveästi joululauluja englanniksi, kun Olivia ei osaa kuin niitä. Onneks mulla on suloisin opettaja, välillä pitää vaan vähän tarkistella sanoja, kun Olivialla tuppaa vähän olemaan omia sanoituksia.

Diy. Tänä vuonna itse tehdään tähti kuuseen, joulukuusenkoristeita, pakettikoristeita ja ehkä vielä keksitään jotain kivaa. Tietty itse tehdään myös pipareita, muita jälkkäreitä, graavilohta sekä saaristolaisleipää.


Etelänmatka. No ei liity mitenkään meidän jouluun valitettavasti. Mutta tätä kautta vinkkaan nyt Tuo...öhöm joulupukille, että lupaus pian lähestyvästä etelänmatkasta olis just eikä melkein universumin paras joululahja.

Falalalalala.

Graavilohi. Sitä ei tullut lainkaan syötyä raskausaikana, joten tänä jouluna se on erityisen suuressa osassa ainakin meikäläisen joululautasella. Voi että itse graavattu lohi on vaan ihan parasta.

Hekotus. Mulla on sellanen olo, että viime aikoina on enempi hermoiltu ja itketty kuin naurettu. Tämä on monen asian summa, mutta toivon todella, että jouluna saataisiin nauraa ja paljon. Uskon, että saadaan <3 

Intoilu. Itse intoilen kaikesta aina ja koko ajan, mutta joulu vie intoilun ihan uusiin svääreihin. Kai sitä nyt kerran vuodessa saa intoilla i h a n kaikesta.

Joululaulut. Olivia muistaa nyt enimmäkseen englanninkielisiä joululauluja, mutta jouluradio soi täällä lähes taukoamatta, joten eiköhän ne suomenkielisetkin pian ala jäämään päähän. Myöskin lasten soiva joulululukirja on tällä hetkellä kovassa käytössä.

Kattaus. Tänä vuonna saan kattaa seitsemälle hengelle ja meillä on iso kaunis pöytä, joten aion ehdottomasti panostaa kauniiseen kattaukseen. Suunnitelmat ovat jo aika pitkällä.

Lahjat. Lahjoja ei tarvitse olla paljon eikä niiden tarvitse olla kalliita isoja juttuja, mutta minusta jokaisen pitäisi saada jouluna avata ainakin yksi huolella ja rakkaudella valittu lahja.

Manteli. Riisipuuro on mun ihan ykköruoka jouluna ja siellä kuuluu aattoaamuna olla manteli. Mantelilahjan saa se onnekas, joka mantelin onnistuu löytämään.

Neljä. Tänä jouluna meitä on neljä <3 Samuel ei vielä joulusta tajua hölkäsenpöläystä, mutta Olivia tajuaa hänenkin edestään ja on ihana, että Olivia voi ainakin jotenkin jakaa iloaan veljensä kanssa. Ainakin Olivia saa avata tupla paketit - omansa ja Sampan.

Odotus. Joulun koko ydin on odottelussa. Koko joulukuu availlaan kalenteria ja odotellaan aina seuraavaa kertaa ja sitä isointa luukkua. Aattoa odotellaan viimeistään siinä kohtaa, kun saa alkaa laulaa "kolme yötä jouluun on" ja joulupuuron jälkeen odotellaan joulupukkia. Itse odottelen pukin jälkeen varmaan sitä, kun lapset nukkuvat ja minä juon ensimmäisen lasin punaviiniä vuoteen. Ahhh, kuulostaa niin yvältä.

Pori. Tänä vuonna vietämme joulua Porissa.

Q niin kuin joulukuu.

Rumat jouluneuleet. Tänä vuonna juhlitaan joulua meillä, joten päätin aloittaa ihan oman perinteen. Rumat jouluneuleet ovat tänä vuonna edellytys sille, että pääsee meidän joulupöytäämme. Ihanaa, kun tälläiset hömppäjutut pikkuhiljaa rantautuvat Suomeenkin. Joulu on ilon ja lasten juhlaa, niin ei sitä missään pikkumustassa tarvitse viettää.

Suklaa. Suklaa. Suklaa. Ei kai sitä sen enempää tarvitse selitellä? Kaikenlaiset joulusuklaat ovat herkkua - budapestit erityisesti. Ikävöin kovasti Fazerin piparisuklaata. Niin ja konvehtirasiasta syödään kaikki, hyviä tai ei! Ha!

Tortut. Torttuja ei yleensä enää tee mieli aattona, mutta niitä syödään sitäkin enemmän joulua odotellessa. Tänäänkin ajattelin tehdä pari torttua Saara Aallon ja glögin kaveriksi.

Uudistus. Tykkään perinteistä ja niitä pitää todellakin olla ja niitä pitää vaalia. Olen silti sitä mieltä, että joka joulu pitää kokeilla myös jotain uutta. Oli se sitten ihan uusi ruoka joulupöydässä, vaihtunut järjestys siinä miten asiat hoidetaan, uusi tuoksu saunassa, uudentyyliset vaatteet tai ihan mitä vain. Aina pitää kokeilla jotain uutta, jotta jouluista saa täysin omanlaisensa. 

Valkea maa. Kumpa saataisiin lunta ihan jokaiseen paikkaan jouluna. Lumiset maisetmat kuuluvat ehdottomasti joulutunnelman luomiseen.

Wääää. Yritetään välttää itkuja. Yritykseksi se tosin varmasti jää. Itse itken varmasti onnesta, kun näen miten Olivia nauttii (perus) ja varmasti myös vähän stressi-itken vaikka päättäisin mitä. Ja jos ei mitään muuta, niin Samuel varmasti pitää huolta siitä, että itku raikaa aika-ajoin!

Xoxo. Paljon pusuja ja haleja.

Yllärit. Tykkään tehdä ylläreitä ja koitan keksiä varsinkin Olivialle ylläreitä pitkin joulua. Minulla on pari ässää hihassa jouluaattoaamuun.


Zzzzz. Ennen joulua Samuel täyttää kolme kuukautta ja toivon todella, että yöt helpottaisivat edelleen. Minulle on kaikki sanoneet, että kyllä se sitten kolmen kuukauden kohdalla helpottaa - fingers crossed, että jouluna nukuttaisiin jotenkin järkevästi taas!

Åbo. Niin ikävä Turun joulua. Ei koskaan keretty edes käymään siellä joulutorilla. Voih. Ensi vuoteen siis. 

Ääääk! Aina tulee kiire ennen joulua. Nytkin vaikka olinkin tilannut ja laittanut joulukortit ajoissa kuoriin, niin viime tippaan niiden postitus kuitenkin jäi. Tilasin myös joululahjoja vielä tänään ja toimitus luvattiin 21. päivälle - apua. Varmasti keksin vielä lisää juttuja, jotka jäävät ihan siihen viimeisen mahdolliseen tippaan...

Överit. Jouluna kuuluu vetää överit vähän kaikessa (paitsi alkoholissa!).

Me ollaan jo leivottu torttuja ja koristeltu pipareita, laitettu ja koristeltu kuusi, melkein postitettu joulukortit, hankittu rumat neuleet, ostettu melkein kaikki joululahjat, kirjoitettu joulupukille, istuttu joulupukin sylissä ja kuunneltu paljon joululauluja sekä "juhlittu" pikkujouluja. Mun mielestä ollaan ihan hyvin saatu aikaiseksi ja vielä on pari viikkoa aikaa keksiä ja tehdä kaikenlaista. Ainakin soodataikinakoristeita ja pienen piparitalon haluan vielä tehdä. Joulumenu täytyy myös vielä suunnitella ja testata. Huomenna päästään Olivian tanssin jouluesitykseen ja jouluviikolla on päiväkodin joulujuhla. Onhan tässä joulua kerrakseen eikä me pistetä todellakaan pahaksi <3

2 kommenttia:

  1. Ikävöin itsekin fazerin piparisuklaata, mutta tänä vuonna asia on melkein korjattu. Fazerilla on uusi kausisuklaa, jossa on keksiä ja jouluisia mausteita. Maistuu lähestulkoon yhtä hyvälle kun vanha kunnon piparisuklaa! Löytyy yleensä samasta kohtaa kaupassa mistä muutkin joulusuklaat �� Ootko jo bongannu tän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sitä olenkin vedellyt suurempiin himoihin, mutta ei se silti ihan se sama ole! Taidan tänävuonna sulattaa faxerit ja maustaa itse pipareilla :D

      Poista