Kulunut vuosi 2016 pt. 1

perjantai 30. joulukuuta 2016

On tullut aika summata vuoden 2016 juttuja ja fiiliksiä. Tottakai jokainen vuosi on omalla tavallaan upea ja ihana ja ainutlaatuinen, mutta etenkin tämä vuosi on ollut henkisesti ja varmasti fyysisestikin yksi rankimmista ja samalla tottakai unohtumattomimmista, koska saimme rakkaan poikamme vihdoin syliin. Raskausaika oli kaikkea muuta kuin nautinto, alkuvuodesta podin todella rajun influenssan, olin Olivian kanssa toukokuusta asti kotona ja liikkuminen oli aika-ajoin hankalaa eikä me tehty paljon mitään koko kesänä. Kevät oli yhtä hulabaloota opettajaharjoittelussa ja kotona sompailussa. Tuomas oli todella paljon pois koko vuoden ja syyskuussa koitti muutto uuteen paikkan eikä uusi kotikaupunki todellakaan tunnu edelleenkään oikein kodilta. Mutta ajattelin tehdä pienen summauksen jokaiselta kuukaudelta ja varmaan itsekin yllätyn miten siistejä juttuja tähänkin vuoteen on kaikesta huolimatta mahtunut. 

TAMMIKUU


Tammikuussa saimme tietää Samuelin tulosta ja kaikki oli juuri kuten pitikin. Joulu 2015 oli lumeton, mutta tammikuussa saatiinkin yhtäkkiä paljon lunta ja hiiiiirrrrmu kovat pakkaset. Käytiin Emman ja tyttöjen kanssa unohtumattomalla laivaristeilyllä ja tehtiin pieni eväsretki Ruissalon rantaan. Frozen huuma oli pahimmillaan ja minä suunnittelin Olivian 3 -vuotissynttäreitä Frozen teemalla, tottakai. Olivia sai ensimmäiset luistimensa ja ilo oli ylimmillään, kun jossain -25 pakkasessa luisteltiin joku vartti mitä pystyi ulkona olemaan. Minä sairastin todella pahan influenssan ja se oli ihan k a m a l a a!!! Samaan syssyyn raskauden alkupahoinvoinnit alkoivat ja olin kuoleman väsynyt. Tammikuu oli samaan aikaan niin ihana ja niin kamala! 

HELMIKUU


Olivian synttärit menivät (muistaakseni) hyvin vaikkakin influenssan, väsymyksen ja muun pahoinvoinnin takia suunnittelu, toteutus ja jopa juhliminen olivat melkoinen taistelu minulle. Vähän ehkä etenkin tämä helmikuu on minulla hämärän peitossa kaiken sen kiireen ja hullun väsymyksen keskellä. Ulkoiltiin perheenä paljon, käytiin luistelemassa ja pulkkamäessä. Olivian kanssa vietettiin kahdestaan lähes jokainen puolikas viikonloppu. Tuomas täytti vuosia, joita juhlisettiin pienesti Tampereella ja nähtiin paljon kavereita. Oliviakin sairasteli tässä kohtaa jonkin verran, mutta ulkona oli ihanan talvista. Hurjaa, kun en oikeasti muista helmikuusta juuri mitään.

MAALISKUU 


Maaliskuussa päästiin jokavuotiselle reissulle Ylläkselle ja Olivia pääsi ensimmäistä kertaa rinteeseen ja se meni niin hienosti! Itsekin uskalsin mennä lautailemaan useana päivänä hieman kasvaneen pötsini kanssa - onneksi kaikki meni hyvin. Mun vanhemmat oli meidän kanssa lapissa ja sielä oli niin ihanaa, kuten aina. Syötiin paljon pääsiäisherkkuja ja paisteltiin vaahtokarkkeja takkatulessa. Olivialla alkoi cheerleading -harrastus pikkuhiljaa kulkea pienen alkukankeuden ja -ujostelun jälkeen ja joka kerta hän oppi jotain uutta. Maaliskuun kohokohta kuitenkin oli se, kun vihdoin kerrottiin kaikille tulevasta pienestä ihmeestä ja se tuntui niin ihanalle <3 

HUHTIKUU


Huhtikuu oli mun tämän vuoden lempparikuukausia! Alkupahoinvoinnit alkoivat viimein helpottaa, mutta ne muut kivut eivät vielä varsinaisesti alkaneet. Huhtikuussa oli monta kohokohtaa; pääsin opettajaharjoittelun aikana lukiolaisten matkalle Lontooseen ja se reissu oli mieletön kokemus eikä  mun yks maailman lempparikaupungeista petä koskaan. Toinen kohokohta oli se, kun 4D ultrassa saatiin todellinen varmistus siitä, että meidän pieni tulokas olisi poika ja saatiin sekin kertoa kaikille ihanan kuvasarjan kanssa. Olin hieman häkeltynyt poikauutisista, sillä jostain syystä olin aina ajatellut, että minä saisin vain tyttöjä ja ajatus pojasta oli todella kaukainen. Pikkuhiljaa uutisen jälkeen totuin ajatukseen enkä nyt osaisi tietenkään kuvitellakaan muuta. Oli ihana kertoa kaikille poikauutisia ja alkaa valmistautumaan pojan tuloon. Huhtikuun kuvien perusteella ulkona on ollut jo aika lämmin ja ollaan Olivian kanssa paljon vietetty aikaa kaupungilla jätskillä ja ostoksilla. Yksi hauskimmista muistoista koko vuodelta on se, kun täydellisesti epäonnistuin huijaamaan/naurattamaan Oliviaa aprillipäivänä (lue täältä) - nauran sille usein vieläkin :D!  On kyllä ollut ihan mahtava huhtikuu minulla ja meillä. 

TOUKOKUU


Toukokuu on myös vähän hämärän peitossa, koska olin ehkä suhteellisen vauhdikkaan huhtikuun jäljiltä todella väsynyt. Riideltiin Tuomaksen kanssa poikkeuksellisen paljon ja sekä fyysinen että henkinen fiilis oli täysin lopahtanut. Vatsa alkoi kuitenkin vihdoin pyöristymään ja Tuomas sai ikuistettua muutaman ainutlaatuisen ja uskomattoman ihanan kuvan äitienpäivänä minusta, Oliviasta sekä raskausmahasta. Toukokuussa olin niiiiin ylpeä Oliviasta, kun hän sai vuoden tulokas palkinnon cheerleadingin kevätnäytöksen päätteeksi, en vieläkään oikein voi sanoin kuvailla miten iso juttu se oli minun kolmeveelle sekä meille vanhemmille. Toukokuun lopussa päästiin myös korkkaamaan Rauman mökki ensimmäistä kertaa kesälle ja siellä vietettiin Olivian nimppareita kesän ekan täytekakun kera. Toukokuussa oli paljon lämpimiä päiviä ja käytiin usein kävelemässä Turun ihanassa jokirannassa ja piknik -kausikin korkattiin Kupittaan puistossa.

KESÄKUU


Kesäkuu olikin sitten huomattavasti rennompi ja letkeämpi toukokuuhun verrattuna. Mun liitos- ja muut raskauskivut pahenivat koko ajan mitä pidemmälle raskaus eteni ja tekemisetkin ehkä sitä mukaa vähenivät. Yritin silti keksiä Olivialle tekemistä niin paljon kuin mahdollista ja kelit antoivat myöden. Kesäkuussa mentiin useana päivänä tietenkin keskiaikamarkinoille - Turun yksi ihanimmista tapahtumista koko vuonna! Käytiin Olivian ukin kanssa usein torikahveilla ja aurinkolaseja sai muistaakseni pitää usein päässä - muistaakseni aurinko jaksoi helliä melko usein! Juhannus vietettiin perinteisesti mökillä ihan parhaassa seurassa ja onneksi tänä vuonna sää suosi suhteellisen hyvin juhannusjuhlijoita. Kesäkuussa oli ihan hyvä fiilis, koska kesä oli aika alussa kuten mun ja Olivian yhteinen lomakin ja syksyn ahdistavat jutut tuntuivat vielä kaukaisilta. 
2016 oli niin kahtia jakautunut kuten jo ensimmäisessä kappaleessa mainitsin. Alkuvuosi oli ihan todella kiireistä aikaa, mutta kesällä kaikki homma loppui kuin seinään, kun jäin määrittelemättömän pitkäksi aikaa lomalle. Samaan aikaan se ahdisti ja ilostutti. Tuntui, että olin juuri tottunut niin sanottuun ruuhkavuosielämään ja sitten se jo loppuikin ja askel kohti tuntematonta oli pakko ottaa. Koko alkuvuoden halusin välttää syksystä puhumista ja samaan aikaan odotin ja kauhistelin syksyn tuloa - niin ristitiirainen alkuvuosi kaikenkaikkiaan! Jatketaan toisessa postauksessa loppuvuodella, siinä sitä actionia vasta onkin ollut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti