Tämän joulun soodat

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Heipsan! Mua niin harmittaa tämä postaustahti, koska mulla olis teille niin paljon kaikkia ihania kuvia ja juttuja kerrottavana, mutta mun aika ja ennenkaikkea jaksaminen ei vaan riitä kaikkeen. Samuel nukkuu jälleen ihan päin sanonko mitä ja meikäläinen on useamman vuorokauden tai jopa viikonkin vetänyt keskimäärin neljän tunnin katkeavilla yöunilla. Tänään roudasimme Samuelin sängyn keskelle Olivian huonetta ja Olivia pääsi meidän viekkuun josko näin minä ja Samppa edes vähän enemmän unta öisin. 

Mutta siis me ollaan touhuttu hirveästi kaikkea joulujuttuja, kuten aiemmistakin postauksista on varmaan jo tullut selväksi. Piparit ovat selväsit olleet meidän tämän vuoden juttu ja huomenna taidankin näyttää teille meidän ihan ensimmäisen Frozen piparilinnan. Sen tarina onkin kertomisen arvoinen ja onhan se linna nyt aika siisti! Pipareiden lisäksi ollaan useaan otteeseen tehty soodataikinasta erilaisia koristeita. Tänä vuonna kastehelmi -astioilla painellut soodataikina sydämet kuusen oksalla ovat ehkä the thing ja olihan minunkin pakko kokeilla, vaikkakin jätettiin kastehelmi suosiolla pois, koska se vähän jo kyllästytti.  


Soodataikinaohje: 
1 dl maissitärkkelystä
2 dl soodaa
1,25 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa ja lämmitä seos miedolla lämmöllä. Taikina on valmista, kun siitä tulee sellaista puuromaista ja se kiinteytyy. Älä keitä yli, koska siten taikinasta tulee todella murenevaa, eli ota taikina heti pois liedeltä, kun se alkaa muistuttaa puuroa, koska se jatkaa kiinteytymistään sen jälkeenkin kun otat liedeltä pois. Laita taikina toiseen kulhoon ja peitä kostealla liinalla. Taikina on valmista työstettäväksi, kun se on kokonaan jäähtynyt. Kauli ja tee haluamiasi koristeita eri tavoin. Anna koristeiden kuivua vuorokausi huoneenlämmössä tai paista uunissa 75 asteessa noin tunti.


Me kaulittiin taikinaa ihan sellaisenaan ja kaulittiin taikinaan erilaisia kuvioita, jonka jälkeen paineltiin muotilla koristeet, pillillä ripustusreikä ja kuivumisen jälkeen pistettiin erivärisiä juuttinaruja. Kaulittiin havunoksia, lumihiutalekoristetta ja lisäksi käytin jälleen niitä samoja kirjainmuotteja mitä näihin nimipipareihinkin käytin. Me tehtiin kuusenkoristeita ja pakettikortteja nimillä ja ilman meidän muutamasta soodataikinaerästä. Olivia rakastaa muovailla, joten luonnollisestikin tämän kanssa näpertäminen oli yhtä kivaa, vaikkakin äiti oli vähän ehkä liikaakin päättämässä mitä tehdään ja millaisia tehdään - ei sitä itselleen ja visioilleen välillä mitään voi!

Huomenna kannattaa siis ehdottomasti olla kuulolla, kun esittelen meidän vuoden 2016 piparkakku"talon", joka ei tietenkään ole enempää eikä vähempää kuin Elsan Frozen linna. Unia ihanat! Psssst - se on kolme yötä jouluun - äääk <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti