Neljävuotiaan kolme harrastusta

torstai 19. tammikuuta 2017


 Jonkun verran multa on kyselty Olivian harrasteluista ja pitkään to do -listalla roikkunut postaus näkee vihdoin päivänvalon! Meillä harrastetaan nykyään tosi paljon ihan sillä, että me koetaan, että Olivia on niin vähän hoidossa ja niin paljon kotona, että mielekäs ja urheilullinen tekeminen tekee vain hyvää ihan kaikille ja saa Olivialle sen tunteen, että hänellä on ihan oikeita omia juttuja ja pääsee kahden jomman kumman vanhemman kanssa harrastamaan.  Olivian harrastukset osuvat päiville, kun leikkikoulua ei ole ollenkaan, joka on juuri sopiva, niin ei tule liikaa touhua yhdelle tai kahdelle päivälle.

Olivia käy kerran viikossa tanssitunneilla, joissa tanssitaan kaikenlaisia tansseja sekaisin ja usein olen nähnyt Olivian kotonakin vetelevän nykytanssin näköistä balettia hiphop elkein - niin suloinen! Olivia tykkää käydä tanssimassa ja musta on ihanaa, että hän saa kymmenen muun tutumekkoisen tytön kanssa fiilistellä let it go:n tahtiin ihan kunnolla. On myös kivaa, että tanssissa järjestetään esityksiä paristi vuodessa, niin tulee vähän siitäkin kokemusta. Edellinen esitys meni paikallaan seisten ja silmiä hieroen, mutta tyyppi oli silti niin kovin onnellinen ja ylpeä itsestään - tärkeintä on, että itse on tyytyväinen itseensä ja voittaa jotain pelkoja. Olivia sanoi, että he ovat alkaneet jo harjoitella kevätnäytöstä varten ja että siellä hän sitten oikeasti tanssiikin - niin uskomattoman liikuttavaa. Tykkään siitä, että siellä tanssissa kehutaan tyttöjä paljon ja kannustetaan osallistumaan ja he harjoittelevat paljon improvisaatiojuttuja, jotka ovat myös mun mielestä kivoja taitoja opetella pienestä pitäen. Ainakin tanssinopettaja sanoi, että kaikki ovat osallistuneet improharjoituksiin innoissaan eli mistään epämiellyttävästä jutusta ujommille lapsille ei kuitenkaan ole kyse. Olivia käy tanssimassa oikein mielellään ja ylimuhkea tanssimekko vedetään aina innolla päälle. 

Olivia käy Tuomaksen kanssa kerran viikossa uimassa. Tämä tietenkin on ihan suosikkijuttu ja Olivia rakastaa uiskennella ja laskea vesiliukumäkeä ihan älyttömästi. Täällä Porissa Olivia on päässyt ihan joka viikko uimaan ja kehitys on ollut kyllä hurjaa eikä varmaan mene enää kauaa, kun hän oppii uimaan ilman rengasta. Pian aletaan käymään Samuelinkin kanssa lyhyillä uimapyrähdyksillä, vaikka ei vauvauintiin päästykään huonojen aikojen takia. Ajateltiin, että mennään uimahallille heti vauvauintien jälkeen, jolloin vesi on vielä lämpimämpää ja saadaan puolituntia polskittua myös Samuelin kanssa. Uiminen on kyllä meidän kaikkien ihan lemmparipuuhaa enkä malta odottaa, että päästään kunnolla koko perhe uimaan yhdessä! 

Perjantaisin Olivia käy tennistreeneissä. Olivia itse sanoo, että tennistreenit ovat suosikkeja kaikesta tekemisestä ja se jos mikä tekee meidät iloiseksi! Tuomas on nuorena ollut kovakin tennispelaaja ja ollaan aina jotenkin puhuttu, että kokeillaan jos meidän lapset innostuisivat siitä ja ainakin toistaiseksi näin on! Olivia treenaa parin muun samanikäisen lapsen kanssa tunnin joka viikko ja treenit sisältävät paljon erilaisia liikunnallisia juttuja. Olin yllättynyt kuinka paljon treeneissä kuitenkin oikeasti treenataan tenniksen alkeita, mutta lisäksi leikitään ja harjoitellaan erilaisia liikunnallisia taitoja, kuten tasapainoa, ketteryyttä sekä pallon ja mailan hallintaa. Olivia on usein ollut treenien ainoa ja hän on tykännyt valmentajan täydestä huomiosta ja on saanut myös tosi yksilöllistä valmennusta. Olivia ymmärtää, että minä en osaa tennistä ollenkaan ja hän opettaa mulle aina tarkkaan, että miten se rysty lyödään ja miten kämmenen puolelta kuuluu lyödä. Viime viikonloppuna tenniskeskukselle oli järkätty junioreiden tennis olympialaiset, missä seuran juniorit saivat aikaa vastaan otella erilaisissa liikunnallisissa tehtävissä. Olivia nautti päivästä paljon ja sanoi, että haluaa olla joskus tosi hyvä tenniksessä, että hän saa laittaa valkoisen hameen ja topin (totta kai!). Pakko vielä sanoa, että lämmittää munkin mieltä nähdä Tuomaksen ottavan maila monen vuoden jälkeen käteen ja pelaavan oman tyttärensä kanssa <3 

Tämä meidän harrastelu on toiminut loistavasti tähän asti ja näillä jatketaan niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Halutaan tottakai, että Olivia saa kokemusta mahdollisimman monenlaisesta harrastelusta ja tärkeimpänä tottakai, että hän saa kokeilla myöhemmin mitä itse haluaa ja mistä itse on kiinnostunut. Nyt hän on niin pieni vielä, että me Tuomaksen kanssa valitaan ja yritetään lukea, että tykkääkö Olivia siitä vai ei ja viihtyykö hän. Ideana on, että me tarjotaan ja Olivia tekee kuitenkin ne lopulliset päätökset. Mutta siis oikeasti, kuinka sulonen toinen voi olla pienen pieni tennismaila kädessään <3

Mitä te olette mieltä pienten harrastamisesta? Ja mitä teillä harrastetaan? Musta on niin jännä nähdä, että mihin meidän lapset lopulta päätyvät, kun Tuomas on aina ollut yksilöpelaaja ja minä taas joukkuepelaaja.

6 kommenttia:

 1. Kivoja harrastuksia teillä! :) Minusta on hyvä, että tarjotaan harrastuksia ja lapsi saa itse valita, että haluaako. Kuulostaa siltä, että teillä on mennyt aika nappiin :) Meillä on vasta 1,5 vuotiaat tytöt, joten ei vielä harrasteta juuri mitään. Taaperotanssiin tahtoisin, jos aikataulut antaisivat myöten ja sirkuskoulu olisi meidän tytöille aika sopiva. Ehkä myöhemmin päästään harrastuksien makuunkin, nyt vielä himmaillaan kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä pitää vaan kuulostella lasta mahdollisimman paljon! Näin pienistä onneksi heti näkee, jos joku ei oikeasti toimi :) tsemppiä teidän tuleviin harrastuksiin!

   Poista
 2. Mielestäni harrastukset ovat hyvä vaihtoehto, jos tietää, että lapsi jaksaa. Päiväkotilapselle(kokopäivä) en näkisi harrastuksia välttämättöminä. Lapset ehdoilla kun mennään, ei voi mennä pieleen.

  Meidän nelivuotias harrastaa uintia (seurassa) kerran viikossa, luistelua myös kerran viikossa (olisi saanut siirtyä tavoiteryhmään, jossa treenit on kolmesti viikossa, mutta minä en halunnut) sekä jumppaa ja muskaria kerrat viikon aikana. Poninsa (kotona on poni) kanssa käy ratsastamassa jokusen kerran viikossa. Kesäajat pelaa jalkapalloa joukkueessa.

  Siskonsa kohta kaksi vuotta harrastaa muskaria ja jumppaa kerran viikossa, uintia perheen kanssa ja poninsa kanssa ratsastusta ja touhuamista jokusen kerran viikossa.

  Kuulostaa aika paljolta, mutta tytöt jaksavat nuo hyvin ja tykkäävät harrastuksistaan. Vapaa-aikaakin on runsaasti ja ehtivät mm. hiihtää ja pulkkailla.

  -Anki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei kokonaisen päikkypäivän jälkeen voi olettaa, että pieni lapsi useana iltana jaksaisi jotain spessua tehdä. En mä aikuisenakaan jaksa! Onpas teillä paljon ihanan kuuloista tekemistä lapsilla :)

   Poista
 3. Harrastukset tuo musta tosi paljon hyvää lapsen elämään. Saa uusia kavereita, oppii olemaan hetkiä erossa vanhemmista (tätä itse jännitin tosi paljon) ja oppii toimimaan erilaisissa ryhmissä. Jos lapsi itse jaksaa ja viihtyy niin mun mielestä voi hyvin olla useampia harrastuksia. Mistä sitä muuten tietää mistä tykkää, jos ei ole ollut mahdollisuutta kokeilla kaikkea erilaista ;)

  Meillä esikoinen käy seurakunnan kerhossa ja muskarissa.

  VastaaPoista
 4. Viekää olivia luistelukouluun! Näkisin hänet siellä, reipas rohkea mutta taiteellinen ja luova :)

  VastaaPoista