STRONG INDEPENDENT WOMAN

keskiviikko 8. maaliskuuta 2017


Mulla on tässä syksyn ja talven ollut tämmönen oma strong independent woman -kamppis, joka lähinnä on ollut hyvä vitsi mun ja Tuomaksen ja mun ja mun ystävien välillä. Mutta sitten oikeesti en ookkaan ihan varman onko se ihan täysin vitsiä, ehkä mulla on ollut tarve todistaa itselleni, että mä oikeasti olen vahva ja itsenäinen nainen. Mulla on yks pieni stoori, joka sitten loppupeleissä ehkä onkin aika merkittävä stoori, vaikka pistääkin naurattaan aina yhtä paljon. 

Meidän iänikuisen vanha ja surkea imuri hajosi ja mun ja Tuomaksen välille syntyi hieman erimielisyyttä siitä, että hankitaanko uusi vai korjataanko vanha. Imuri oli meidän ensimmäinen ja jo melkein kahdeksan vuotta vanha ja se maksoi aikoinaan n. 50 euroa enkä kyllä ollut kuullut tyhmempää ideaa kuin sen korjaaminen, mutta mieheni on tyyppiä mitääääään-ei-heitetä-roskiin-ennen-kuin-joka-ikinen-mahdollinen-asia-on-sille-ensin-tehty (jos edes silloin). Pieni riitakin siinä saatiin aikaiseksi ja mä uhkailin, että menen ostamaan kalleimman imurin mitä löydän ja Tuomas sanoi etten varmana osta yhtään mitään. No yksi kaunis päivä mulla pimahti, kun jalkapohjiin tarttui massoittain pölyä ja murusia, otin lapset ja suuntasin elektroniikkakauppaan. Ihan keltanokkana en kauppaan mennyt, koska ajattelin, että ne myyntimiehet myy epätoivoiselle kotiäidille ihan mitä vaan tässä kohtaa. Tiesin mitä menin hakemaan ja tiesin termit ja oikeat kysymykset, sain alennusta ja tyytyväisenä lähdin imurin kanssa kotiin. Jollain ihmeen kaupalla sain lapset ja imurin kotiin ja heti imuroin koko kodin vaikka se yleensä on Tuomaksen homma. Sitten yhtäkkiä tajusin, että Tuomas tulee kohta kotiin ja hän on autuaan tietämätön kuinka uhmasin hänen päätöstään korjata se vanha romu. Lopputulos oli, että kiinnitin lapun uuteen imuriin missä luki "I am a strong independent woman". Mä oikeasti tarkotin mitä kirjotin. Tuomas tuli kotiin, näki imurin ja luki tekstin, jonka jälkeen hajottiin molemmat ihan älyttömään nauruun, niin että Oliviakin tuli kysymään, että onko meillä kaikki hyvin. Minä, vahva ja itsenäinen nainen voitin pienen leikkimielisen taiston ja olin niin pirun ylpeä itsestäni!!! 


Tänään on kansainvälinen naisten oikeuksien päivä, jolloin naiset jakautuvat usein kolmeen. Me, jotka tiedämme mitä päivä oikeasti tarkoittaa ja muistamme, että niin monella on naisena niin paljon huonommin kuin meillä esimerkiksi Suomessa. Sitten ovat he, jotka sanovat "en oikein ymmärrä näitä naistenpäivä yms. hömpötyksiä, mutta sainpahan kukkia" sekä he, jotka valittavat somekanavansa täyteen sitä kuinka mies lähti töihin eikä muistanut ja eikä se imbesilli tajunnut kukkia tuoda edes päivän päätteeksi. 8.3. on mulle se päivä kun ajattelen niitä asioita joita normaalisti otan itsestäänselvyytenä. Heräsin rauhassa omassa kodissani, puin päälleni just niitä vaatteita joita halusin ja jotka olen itse ostanut, tein aamupalaa ja katselin telkkaria, lähdin kauppaan ja ihan omalla pankkikortilla ostin itselleni kukkia ja lapsilleni vaatteita. Pohdin mun opintoja ja töitä kävellessäni vaunulenkillä. Kun Tuomas tuli töistä tehtiin yhdessä ruokaa, jonka jälkeen mieheni siivosi ja hoiti lastamme jotta minä saisin toteuttaa itseäni täällä ja kirjoittaa teille mun juttuja. Olen etuoikeutettu myös siksi, että olen saanut valita mieheni itse ja nyt mulla on kolme kukkapuskaa yhden sijaan sekä suklaata, kun myös hän halusi ilahduttaa mua naistenpäivänä. Nämä jutut ovat mulle ja suurimmalle osalle teistä arkipäivää, mutta niin monelle se ei ole. Mä voin sanoa olevani strong independent woman, mutta suuri osa maailman naisista ei voi sanoa olevansa lähelläkään mitään sellaista, eivät he uskalla edes haaveilla siitä.


Juhlitaan sitä, että me voidaan ostaa itsellemme juuri niitä omia lempparikukkia ja että me suomalaisina naisina voidaan elää suhteellisen tasa-arvoisessa maailmassa. Muistetaan kuitenkin, että naistenpäivä on myös heille, jotka eivät ole lähellekkään yhtä onnekkaassa asemassa ja paljon on vielä työtä tehtävänä!

ps. Voinkohan käyttää mun strong independet woman -kamppista siihen, että ostaisin meille lentoliput johonkin lämpimään, kun vähän käydään siitä vääntöä vielä... :D Luulen, että sitä ei kuitattaisi ihan pelkällä hassulla lapulla, vai mitä luulette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti