MAAILMAN PARAS PÄÄSIÄINEN

maanantai 17. huhtikuuta 2017


 Siis tämä oli kyllä ehdottomasti ihan paras pääsiäinen ikinä. Pieni reissu, joka sisälsi ihanan illallisen, maailman parasta seuraa, ylläreitä lapsille, ihanaa ruokaa, suklaamunia, ei mitään tekemistä, ulkoilua ja leppoisaa yhdessäoloa. Täytyy myöntää, että mulla oli sunnuntaina vähän huono päivä, mutta se johtui vain ja ainoastaan siitä, että masistelin äidin lähtöä, joka tapahtui tänään aamulla. Onneksi meillä oli kuitenkin tänään ihan sairaan ihana päivä nelisin kotona, joten masistelut jäivät onneksi sinne eiliseen, vaikkakin itkua tirauttelin kyllä tänäänkin pariin otteeseen.

Pääsiäinen aloitettiin siis Tallinnanreissulla mun äidin ja lasten kanssa. Ideana oli, että äiti ottaa lapset omaan hotellihuoneeseensa ja me saataisiin todellista omaa-aikaa Tuomaksen kanssa. Ajateltiinkin ottaa kaikki irti ideasta ja varattiin pöytä ravintola Ö:stä. Syötiin viiden ruokalajin illallinen, joka oli kyllä pala taivasta maan päällä. Lähes jokainen ruokalaji onnistui aina yllättämään ja koko illallinen oli eheä kokonaisuus, joka helli ihan joka aisteja. Ihanintahan oli viettää päälle kolme tuntia ihan kahdestaan mahtavan ruuan ja viinin äärellä - en keksi just nyt parempaa. Ainoa miinus kokonaisuudessa oli jälkkäri, joka oli meidän makuun hieman sinappinen :D Mutta silti todellakin iso suositus paikalle ja hintalaatusuhde on täys 10! Muuten Tallinnassa mentiin aika peruskaavan mukaan. Kiertelyä vanhassa kaupungissa, ihana hotelliaamiainen, uimista hotellin kylpylässä, kahviloita ja ihan vähän shoppailua. Kiitos äiti - tämä tuli tarpeen <3 

Muuten vieteltiin pääsiäinen kotona. Tehtiin hyvää pääsiäiseen sopivaa ruokaa lampaasta, leikittelin vähän aamupalalla ja etsittiin sekä syötiin aika monta yllätysmunaa. Tänään suunnattiin ulos perheen kanssa, sillä Olivia sai korillisen munia eksyneeltä pääsiäispupulta. Munat sisälsivät ohjeita ja tehtäviä, joiden avulla Olivia löytäisi eksyneen pupun. Pari tuntia me tehtäviä ratkottiin ja asioita etsittiin (välillä piti käydä vähän leikkipuistossa), kunnes pupunen vihdoin löytyi ja rakennettiin sille maja. Oli kyllä niin kivaa ja taas kerran lapsen into ja riemu tarttui ja kovaa. Ulkoilun jälkeen Olivia pyysi nätisti, josko he voisivat leikkiä Sampan kanssa pupuja (:D). Enhän mä voinut noin suloisesta pyynnöstä kieltäytyä ja piirettiin molemmille pupunaamat ja tuossa ne olohuoneen lattialla leikkivät pupuja. Tai siis Olivia leikki ja Samppa katseli välillä hölmistyneenä ja välillä nauraaräkätti isosiskon hölmöilyille <3 Syötiin ihana pihvi-illallinen ja pääsiäisjädet jälkkäriksi. Illalla käytiin koko perhe vielä saunassa ja nyt noi minit tuhisevat onnellisina sängyissään ja me nautitaan kohta lämpimiä voikkareita. 

En todellakaan olisi voinut enempää pääsiäislomalta pyytää. Nyt on jopa ihan levollinen olo aloittaa taas arki yksin lasten kanssa, vaikkakin myöhään nukuttuja aamuja (koska äiti heräsi joka aamu kuuden jälkeen) tulee varmasti jo huomenna aamulla ikävä. Toivottavasti teilläkin oli ihana pääsiäinen, jota ei kylmä ilma haitannut. Kyllä se vaan läheisten lämpö lämmittää, vaikka ulkona tuivertaisi millainen takatalvi tahansa. 

Hyvää yötä ihanat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti