ÄITIENPÄIVÄNÄ OLEN KIITOLLINEN JA IKÄVÖIN

sunnuntai 14. toukokuuta 2017Tänä vuonna on ollut spesiaali äitienpäivä, kun ensimmäistä kertaa vietän sitä kahden lapsen äitinä. Tänä vuonna pinnalla on myös ollut hirveä ikävä mun omaa äitiä. Olen ollut joka ikinen päivä kiitollinen siitä, että mulla on kaksi tervettä ja mielettömän upeaa lasta, joiden äiti voin sanoa olevani ja olen useaan otteeseen sanonut Tuomakselle, että en välillä voi edes uskoa todeksi tätä kaikkea onnea ja onnekkuutta. Silti kaikki ei ole mennyt ihan sitä helpointa tietä. Kahden lapsen äitinä on ollut niin paljon enemmän huolta ja surkeita tilanteita kuin olisin ikinä osannut kuvitellakaan. Kaikki on hyvin ja olen periaatteessa onnellisempi kuin koskaan, mutta yksinäisyys ja riittämättömyys vaan vievät jaksamista ja yleistä fiilistä alaspäin. 

Olen niin kiitollinen mun äidille, joka on kasvattanut musta vahvan ja omilla jaloillaan seisovan naisen, joka pystyy kaikesta pienestä ongelmasta huolimatta nauttimaan elämän pienistä jutuista ja pitämään huolta lähimmäisistään. Olen myös kiitollinen siitä miten epäitsekäs, avoin ja auttavainen hän on huolimatta siitä miltä hänestä itsestä tuntuu. Olen saanut maailman parhaimmat eväät selvitä jokaisesta takapakista mitä äitiys voi elämään tuoda. En tiedä mitä toivon tällä hetkellä enemmän kuin sitä, että mun vanhemmat tulisivat pikimmiten takaisin suomeen. Mun lapset haluavat rakkaat isovanhempansa lähelle ihan yhtä paljon kuin minäkin!

Äitiys on kyllä niin mieletön asia, koska vaikka se on asia, joka välillä tuntuu järjettömältä ja loputtomalta vuoristoradalta, niin mikään ei tuo iloa ja ylpeyttä yhtä paljon kuin omien lasten kanssa oleminen. Fiilistelen jokaista ihanaa hetkeä ja jokaista erävoittoa hankalien päivien jälkeen. Oon vaan niin ylpeä ja onnesta sekaisin näistä kahdesta - hyvässä ja pahassa <3 

Lopuun vielä Olivian vastaukset muutamaan kysymykseen minusta: 

Äiti on

"Rakas"

Äiti sanoo aina minulle

"Et pitää aina vastata, jos joku kysyy jotain"

Äidin tekee onnelliseksi

"Lahja"

Äiti saa minut nauramaan

"Kun mä sanon jotain hassua, kuten gagagugug"

Äiti oli lapsena

"Pikkuinen, pikkuinen, pikkuinen ja hän leikki leluilla"

Äidin lempipuuhaa on

"Siivous" (niinhän se reppana luulee...)

Kun äiti on yksin hän

"Siivoo"

Äiti on tosi hyvä 

"Auttamaan minua, jos joku on vikana"

Äiti ei ole hyvä

"Tappelussa"

Äiti tekee työkseen

"Siivoo ja prinsessatöitä" (Luuleeko Olivia, että mä olen Tuhkimo? Mä taidan siivota vähän liikaa...)

Äidin lempiruoka

"Spagetti ja lihakastike"

Äiti ja minä tehdään yhdessä

"Leikitään, askarrellaan, kastellaan kukkia, käydään kaupassa"

Minussa ja äidissä on samaa

"Silmät"

Minussa ja äidissä on eroa 

"Vaatteet"

Äidin lempipaikka on

"Kauppa"

Lomalla äiti haluaa

"Syödä"

Tiedän, että äiti rakastaa mua kun se

"Halii ja pusii sikana"

Ihanaa äitienpäivää mulle, mun äidille ja teille kaikille siellä ruudun toisella puolella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti