KAHDEKSAN KUUKAUTTA

tiistai 23. toukokuuta 2017Tänään täytin jo ihan älyttömät kahdeksan kuukautta! Hurjaa, että tässä on ainoastaan kesä minun ja yksivuotissynttäreideni välissä ja kaikkihan sen tietää, että kesä menee ihan hurjaa vauhtia. Viimeisen kuukauden aikana on tapahtunut ihan hurjana, varmaan enemmän kuin minään muuna yksittäisenä kuukautena. Katsoppas vaikka:

- Olen todella pitkä poika. Mittoja minusta ei ole taas pitkään aikaa otettu, mutta painoa on lähes 10 kiloa varmaankin. Vaatteissa koko 80 alkaa olemaan sopiva nyt.
- Olen onnistunut kasvattamaan kaksi hammasta! Hymy muuttui heti ja vitsi miten paljon kivempi on makustella ruokia nyt!
- Opin konttaamaan. Tai siis toinen jalka konttaa ja toinen vetää silleen polvi ilmassa. Outo tyyli kai, mutta se vaan on mun juttu. 
- Mun lempiruokaa on äidin tekemä kana-couscous -ruoka! (Hän törkeästi kopioi Bonan kyljestä reseptin siihen!)
- Olen kyllä melkoinen halimies. Tykkään niin kovin vaan halia äitiä, isiä ja siskoa. Istun pitkiä aikoja sylissä ja painan pääni kovaa toisen kaulaan tai rintaan ja siinä vaan on hyvä olla.
- Sairastin vauvarokon. Se ei ollut kivaa.
- OPIN NUKKUMAAN! Oi kyllä, voitte vaan kuvitella kuinka onnellinen äiti on! Herään kerran tai kaks yössä arkisin, mutta tutin laittaminen auttaa. Viikonloppuisin olisi aina isin vuoro herätä laittamaan tuttia, mutta mä oon päättäny, että sillon en heräile ollenkaan.
- Mun päivät alkavat kello kuusi!
- Osaan ottaa askeleita tukea vasten.
- Silmät ovat edelleen siniset.
- Imuri on edelleen paras juttu.
- Otsassani on enemmän tai vähemmän kuhmuja koko ajan. Ei oikein toi itsesuojeluvaisto ole ihan kehittynyt vielä.
- Ihan hirveästi en sormiruokaile, mutta kun ruokailen, niin siitä menee 95% suun kautta lattialle.
- Olivia on selkeästi mun suosikki-ihminen. Vitsi se on hauska tyyppi!
- Hymyilen ja paljon!


Meillä menee kotona äidin kanssa joka kuukausi vain paremmin ja hommat sujuvat. Mun lempparituhotyöt on mennä repimään kaihtimia parvekkeen ovesta ja se onkin ainoa kerta kun äidin ääni semisti nousee mua kohtaan, mut mä en vaan usko millään. Edelleenkin mä vaan hymyilen kielloille ja jatkan hommiani. Ihan superhauskaa on, kun Olivia komentaa ja nostelee mua pois vaarojen keskeltä. Ja hitsi oon aika varma, että kesästä tulee ihan huippu!

6 kommenttia:

 1. Miten tuo nukkuminen lopulta opittiin? Ihan itsestään ja omalla painolla? Mulla saman ikäinen poika, joka alusta saakka ollut hyvä heräilemään. Ihan minivauvana kahden tunnin välein, sitten hieman harvemmin (pisin unijakso yöllä jopa 6h), mutta nyt kun ikää 8kk herätään taas kahden tunnin välein. Ja vaaditaan tissiä ����‍♀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis juurikin sillä, että lopetin yötissit seinään! Hetki siinä meni, että yöt oikeasti paranivat, mutta pysyttiin tiukkana. Sitten kuumeilu tietty pilas kaiken, vaikka en tissiä antanutkaan, mutta siitä päästiin nopeasti taas "ruotuun". Meillä just aina herättiin 1 h välein tai ihan max 2 h välein, joten tää on niiin uskomattoman luksusta ettei mitään järkeä!

   Poista
  2. Ja se piti vielä sanoa, että nyt päivän tissittelyt ovat parantuneet, kun sitä ei yöllä saa! :)

   Poista
 2. Jatkoa tuohon edelliseen keskusteluun.. Miten rauhoittelitte Samuelia kun heräsi? Meillä ei jäbä syö edes tuttia ja silittelytkään ei auta. Mutta pakko kai se olisi uskaltaa tissistä luopua että saadaan joskus nukuttua. Mahtavaa että siellä saadaan jo :)

  VastaaPoista
 3. Jatkoa tuohon edelliseen keskusteluun.. Miten rauhoittelitte Samuelia kun heräsi? Meillä ei jäbä syö edes tuttia ja silittelytkään ei auta. Mutta pakko kai se olisi uskaltaa tissistä luopua että saadaan joskus nukuttua. Mahtavaa että siellä saadaan jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siliteltiin, tungettiin tuttia (ei auttanu sillon unikouluvauheessa, myöhemmin kyllä). Ei puhuttu eikä nosteltu tms. Kyllä siinä piti toisen huutoa kuunnella :( mutta sitä kesti se kolme päivää.. kaikki ei tähän usko, mutta oltiin siinä pisteessä, että vaihtoehdot olivat a) mun lopullinen sekoominen b) sairaalan unikoulu ja c) kotona tehty unikoulu ja valittiin onneksi c ja se auttoi. Uskon silti, että Samuel oli vaan valmis tohon kaikkeen ja siks se onnistu. Kokeiltiin myös aikasemmin eikä se onnistunut sillon. Tsemppiä sinne!!! <3

   Poista