MEIDÄN PERHEEN AAKKOSET

perjantai 16. kesäkuuta 2017
A - Arabian kieltä yritän puhua lapsille, mutta edelleen surkein lopputuloksin. Pitäisi petrata ihan tosi paljon tässä!

B - Bataattiranut on meidän kaikkien herkkua!

C - Coffee on pelastus, ilman sitä ei pystyisi.

D -  D -vitamiini. Nyt sitä saa ihan luonnosta melkein 24 h - ihan parasta! Oon kyllä maailman surkein muistamaan niiden ottamista tai niiden antamista lapsille...

E - Englannin kieli. Niin jos se arabia takkuaa, niin englanti ei sitten taas takkua. Olivia puhua pälättää pitkät järkevät pätkät sitä ja tämä enkun maikka on ihan silmät ja korvat sydämillä <3

F - Futis! Musta on yhtäkkiä tullut futismutsi! Kaksi kertaa viikossa ihastelen siellä niitä pikkusia, jotka painaa menemään joka kerta vähän eri tyylillä ja fiiliksestä vireystasosta riippuen.

G - Grilliruoka, joka nyt lähinnä ärsyttää kun ei ole omaa pihaa. Käytännössä syödään grilliruokaa tänä kesänä vain mökillä ja joskus Porin Marja-mummun kotona. Ihan liian harvoin siis!

H - Hiippari on Tuomaksen puolen Lapinmökki. Siitäkin on tullut meidän perheelle tosi rakas paikka, jossa on joka vuosi ainakin kerran päästävä käymään. Pitäis kyllä päästä käymään useamminkin, Ylläs on ihana paikka ja se mökki on niin kodikas.

I - Isosisko. Olivia on usein pyytänyt, että häntä kutsuttaisiin vaan isosiskoksi, kun se vaan on kuulemma parasta <3

J - Jankutus kuuluu meidän jokapäiväiseen elämään aika isosti. Minä jankutan kaikille ihan koko ajan, olen kuin rikkinäinen levy. Tuomas jankuttaa mulle ja Olivia jankuttaa Sampalle. Eiköhän Samppakin kohta opi jankuttamaan.

K - Kuvat ja kuvaus. Lapset on jo vauvasta asti tottuneet, että kamera on aina mukana ja Olivia tykkää jo itsekin kuvailla paljon. Tuomas arvostaa hirveästi mun panostusta kuvia kohtaan samoin kun läheiset sukulaisetkin. Itse koen usein kuvakateutta, mutta sitten painelen inspiraation kukka auki itse ottamaan ihania kuvia ja aina tulee hyvä mieli. Kuvat on mulle ihan supertärkeitä.

L - Love. Uskon, että rakkaus riittää useimpiin tilanteisiin, ei kaikkiin, mutta useimpiin ja meillä sitä onneksi riittää kaikilla.

M - Matkustelu on aina ollut meille tärkeää ja tykätään siitä kovin. Nyt se kuitenkin jää monestakin syystä vähemmälle. Samuelin kanssa kaikki on ollut vähän haastavampaa ja jouduin itsellenikin sen myöntämään, ettei hänen kanssaan nyt vaan vielä kannata lähteä Tallinnaa etelämmäksi. Jokainen mahdollinen ylimääräinen penni menee tulevan oman kodin kassaan, joten siinäkin mielessä meille niin rakas asia saa nyt hetkisen odottaa. Onneksi kotimaassakin voi matkustella ja on mökkejä missä lomailla, kyllä sitä taas ehtii!


N - Neljä ja se on hyvä luku <3 Näillä näkymin todellakin on ja pysyy - me ollaan kokonainen perhe nyt.

O - Olivia, Olbe, Olbu, Ola, Oltsu, Olbetson, meidän maailman fiksuin ja filmaattisin tytär ja ihan ehdottomasti paras isosisko <3

P - Periksiantamattomuus. Me ollaan kyllä ihan koko sakki ihan super kovapäistä porukkaa niin hyvässä kuin pahassa. Me ei anneta periks missään elämäntilanteessa ja se on hyvä, mutta aika usein ollaan kaikki napit vastakkain juuri tämän piirteen takia. Huomataan tätä jo lapsissakin. Yritetään kuitenkin enimmäkseen suunnata sitä nimenomaan positiiviseen suuntaan, koska periksiantamattomuus auttaa elämässä paljon!

Q - Kuu kun nousee, niin me lauletaan Olivian kanssa lauluja. Hän aina opettaa mulle uusimmat enkunkieliset biisit ja niitä hoilataan ihan j o k a  ilta. Se on kyllä huippukivaa!

R - Rauman mökki. Tuomas ja Olivia rakastavat mökkeilyä ja mä yritän rakastaa sitä joka kerta enemmän. On siellä silti ihanaa, kun Olivia on koko ajan niin tohkeissaan: "äiti mä niin rakastan olla täällä mökillä"

S - Samuel, Samppa, Sumppu, Sonni (ääntely :D), meidän maailman ihanin poika, jonka luonne tulee joka päivä enemmän ja enemmän esiin <3

T - Tennis on Olivian toinen harrastus ja nyt kun sitä on seurannut vierestä näin paljon, niin vitsi kun se kutkuttelisi muakin. Tuomas on tosi hyvä tenniksessä, niin ehkä siitä tulee pian meidän koko perheen harrastus. Muutaman vuoden päästä saatais jo nelinpelitkin pystyyn.

U - Uiminen on meille kaikille tosi tärkeetä puuhaa. Käydään kerran viikossa Olivian kanssa uimassa ja pian alotetaan Samuelinkin kanssa sama harrastus. Uinti on mun mielestä todella tärkeä taito ja onhan se ihan superkivaakin. Ollaan Tuomaksen kanssa molemmat tosi hyviä uimaan ja halutaan opettaa taito eteenpäin lapsille.

V - Vauvavuosi, joka lähenee loppuaan kauheaa vauhtia. Se on aina yhtä haikeaa ja ihanaa samaan aikaan. Itse rakastan sitä, että lapset kasvavat, mutta onhan toi melkein ysikuinen niin maailman söpöin ja vielä niin kiinni mussa, että tuntuu tosi haikealta jättää sitä pikkuhiljaa taakse.

W - Weekend on sellanen mitä odotetaan kaikki aina tosi paljon. Saadaan kunnolla hengailla keskenämme, nähdä ystäviä ja ihan vaan olla ilman minuuttiaikataulua. Joskus kyllä huomaan, että varsinkin mulla kasvaa usein koko viikon odotuksen viikonlopulle (koska istun arkiviikot ilman aikuista seuraa kotona) ja se vähän pilaa tunnelmaa, mutta yritän petrata nyt kun olen ongelman huomannut ja myös itselleni myöntänyt!

X - X-asento, johon pääsen vain ja ainoastaan joskus puolen yön aikaan heittäytymään, mutta johon haluaisin heittäytyä useammin. Lapset sen sijaan osaavat tän homman useammin, varsinkin, jos pitäis lähteä johonkin vähän kiireemmällä aikataululla.

Y - Yksinäisyys. Vähän ehkä vahva sana, mutta täällä Porissa ollaan jouduttu kaikki tutustumaan täysin uusiin ihmisiin ja tosi harvoin nähdään sukulaisia tai Turun ystäviä, kun aikataulut on välillä tosi haastavia välimatkojen kanssa. Tosin mun vanhempia nähdään varmaan eniten, vaikka he reissaavat toiselta mantereelta tänne.

Z - zzzzz. Kun ei nukkunut seitsemään kuukauteen juuri ikinä edes kahta tuntia putkeen, niin oppi todellakin arvostamaan unta ihan eri tavalla. Onneksi nyt nukutaan ja joka yö luritan pienen rukouksen, että se jatkuisi yhä edelleen. Oksettaa edes ajatella sitä aikaa tällä hetkellä.

Å - niinkuin åma koti. Ihan kohta se oman kodin ostaminen on ajankohtaista ja mua kauhistuttaa. Oon niin perfektionisti, että haluan kaiken mitä ei ole mahdollista saada. Vai keksiikö joku Turusta merenranta- sekä metsänrajatontin maksimissaan viisi kilsaa keskustasta tosi kivalta alueelta johon sitten voisi suht edullisesti heittää noin 115 neliöisen täydellisesti sisustetun kodin rantasaunalla ja ulkovajalla. Juu en minäkään....

Ä - Äiti. Välillä se sana ärsyttää ja kyllästyttää, eikä sitä haluaisi kuulla, mutta en koskaan haluaisi, ettei mua sillä nimellä kutsuttaisiin vaikka sitten se miljoona kertaa päivässä. Maailman parasta on olla äiti noille kahdelle ihanalle.

Ö - Överit on mun mielestä monessa asiassa parempi kuin vajarit. Ensimmäisenä tulee mieleen juhlat, meillä juhlitaan aina ennemmin överisti kuin vajaristi oli kyseessä sitten synttärit, nimpparit tai juhannus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti