P L A Y

tiistai 13. kesäkuuta 2017Olivia on aina ollut todella "huono" leikkimään yksin. Kun hän oli pienempi, niin mun piti ehdottomasti olla parin metrin etäisyydellä hänestä ihan koko ajan teki hän sitten mitä tahansa. Samuelin syntymään asti tehtiin ihan kaikki kotona aina yhdessä, hän malttoi maksimissaan piirrellä hetken itsekseen, mutta useimmiten siihenkin hän vaati minut viereensä edes katselemaan. Hieman kateellisena katselin muiden lapsia, jotka edes joskus malttoivat leikkiä pieniä hetkiä itsekseen. Ihan sen lisäksi, että olisin jossain kohtaa halunnut rauhassa vaikka juoda kahvin tai jotain, niin mietin, että kehittyykö lapsen mielikuvitus ja leikkitaidot ollenkaan, jos hän leikkii vain ja ainoastaan muiden kanssa ja silloin kun ei ollut hoidossa niin suurimmaksi osaksi vain mun kanssa. Minä olen todella hyvä askartelija, piirtäjä ja legorakentaja, mutta aivan surkea leikkijä. Sampan syntymän jälkeen alkoi jopa ärsyttää se, ettei Olivia osannut viihdyttää itseään ollenkaan, siis ei minuuttiakaan. Usein lahjoin ja pakotin Oliviaa leikkimään minuutteja itsekseen, mutta ei kai ne leikit ihan väkisinkään toimi ja ymmärtäähän sen.

En tiedä onko se 4 vuotta maaginen raja vai mitä on tapahtunut, mutta Olivia leikkii! Siis leikkii pitkiä aikoja itsekseen millin milläkin ja höpöttelee aina kaikki leikit englanniksi. Paljon hän tykää piirtää, muovailla, maalata yms. kädentaitojuttuja mutta nykyään kaikki leikit sujuvat barbeista kauppaleikkeihi todella hyvin ja saan välillä jopa tyrkyttää itseäni mukaan leikkeihin, ettei hän ihan vallan jäisi tunneiksi omiin oloihinsa omaan huoneeseensa. Niin paljon on helpottunut arki ihan vaan sillä, että Olivia viihtyy itsekseen ja keksii jos jonkinlaista tekemistä. 

Sen lisäksi, että Olivia leikkii itsekseen niin ihan viimeviikkojen aikana hän on alkanut leikkiä Samuelin kanssa ihan kunnolla. Eilen he leikkivät keskenään yli tunnin! Olivia on todella tunnollinnen ja tietää tarkkaan mitä asioita Sampalta pitää kieltää ja on hyvä ja tehokas siinä. Hän myös osaa tulla heti sanomaan minulle jos mun selän takana tapahtuu kiellettyjä asioita. He heittelevät palloa, lukevat kirjoja ja syövät leikkivät leikkiruuilla, mutta ehdoton suosikkileikki on rakenna ja tuhoa -leikki. Olivia rakentaa palikoilla tai legoilla torneja ympäriinsä ja niitä Samppa käy vuoron perään hajottamassa. Olivia on ihan huippuapu aina kun minun tarvitsee päästä vessaan, tyhjentää tiskikone tai hoitaa joku pakollinen juttu puhelimessa. Olivian huoneen ovi on yleensä kiinni pikkulelujen takia, joten Samuelilla on onnenpäivä, jos hän pääsee sinne leikkimään ja käsiksi Olivian leikkikeittiöön, joten yksi aamupäivä siivouspäivän jälkeen vietettiin kokonaan Olivian huoneessa ja lapset viihtyivät niin hyvin <3 

Aika onnellinen fiilis just nyt, kun tämä meidän kolmen oleminen helpottuu koko ajan. Kaikki viihtyy, saadaan asioita aikaan ja kukaan ei jää vaille mitään huomiota tai tekemistä ja mikä tärkeintä, äiti saa käydä vessassa suhteellisen rauhassa <3 Hetki siihen meni, mutta eihän meillä tässä ole kuin aikaa! 

Kuvissa on paljon kaikkea ihanaa, mitä ollaan saatu joko brandrep ominaisuuksissa tai muuten tuoteyhteistyössä:
Aivan ihanat a little lovely companyn puiset ripustimet sekä tuo Olivian lemppari pilvi neonvalo ovat Tiitiäinen & Tylleröltä saatu brandrepin kautta. 
Metsäläiset rakennuspalikat sekä puiset kirjainmagneetit (tilaustuote!) Siluettiverstaalta brandrepin kautta saatu.

2 kommenttia:

  1. Tajusin, että Olivia muistuttaa Ruotsin kruunuprinsessa Estelleä! Jotenkin samanlaiset kasvot ja hymy ja hiukset, entiedä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! Ehkä vähän! Aika prinsessa toi meidänkin tyttö on välillä :D

      Poista