MUINA TURREINA HELSINGISSÄ

maanantai 10. heinäkuuta 2017Kesä on vähän niinkuin vienyt mennessään ihan huomaamatta eikä tietokoneelle ole todellakaan liiennyt sekuntiakaan ylimääräistä! Tämä viikko ollaan ihan vaan kotona ja lataillaan akkuja Jazzia parvekkeella kuunnellen, että sitten taans ensi viikolla jaksetaan painaa muina kesälomalaisina täysiä Turussa ja mökillä. 

Viime viikko tosiaan vierähti mökillä, mutta viikonlopuksi lähdettiin ihan kirjaimellisesti isolle kirkolle, kun kesän yksi reissuista suuntautui Helsinkiin. Olin odottanut tätä reissua ihan hulluna, koska kesäHelsinki on vaan niin iso rakkauden kohde mulle ja Tuomakselle. Kaksi päivää olivat ihan liian vähän, mutta jospa sinne vielä kerettäisiin tekemään ja näkemään ihania kesäjuttuja. Vietettiin viikonloppu mun siskon perheen ja mun isän kanssa ihan muina turreina tehden just ne perinteisimmät turistijutut - Linnanmäki ja Suomenlinna.  

Minä ja Olivia ollaan niin henkeen ja vereen huvipuistofaneja, että lauantaina oli päästävä Lintsille ja sinnehän mentiin ja siellähän oltiin ihan sulkemisaikaan asti (itseasiassa kinuttiin itsemme vielä yhteen laitteeseen, vaikka portti oli mennyt jo kiinni...oli pakko vielä päästä...). Mullakin oli ranneke tottakai, joten kuvat jäivät kameran osalta nolliin, kun koko ajan piti painaa laitteesta toiseen (ja jonottaa) - on se vaan niin kivaa! Olivia uskalsi taas jokaiseen laitteeseen mihin hänen kokoinen vain pääsee ja pientä jännitystä lukuunottamatta tyyppi oli (melkein) yhtä innoissaan kuin minäkin ja puhuu edelleen linnunradasta ja muista hurjista jutuista ihan ossina. Ja hei, mites mun isä, ihan kohta 70 vuotta täyttävä ukki, joka veteli mun kanssa ne ihan kaikista hurjimmatkin laitteet - respect, vaikka vähän jännitin, että miten sen ikänen sydän selviää :D <3 Toivon niin paljon, että mäkin voisin joskus olla 70 -vuotias mummeli, joka painaa lastenlastensa kanssa kingit ja ukot valopilkkuun asti! Lauantaina käytiin myös vähän täsmäiskushoppailemassa cos:illa ja Zarassa ihan vain lapsille ja kaikenlaista pientä ihanaa löytyikin mukaan. 

Sunnuntaiaamuna kahviteltiin ensin Olivian serkun synttäreitä ja sen jälkeen suunnattiin Suomenlinnaan. Mentiin perinteisesti lautalla yli ja lähdettiin kävelemään heti kohti lounaspaikkaa. Suunnistettiin ihanaan pieneen vierasvenesatamaan ja Valimon terassille lounaalle. Tuomas, mun isä, minä ja Olivia syötiin merenherkkupasta ja vitsi se oli hyvää, itseasiassa niin hyvää, että Olivia pyysi sitä tänäänkin ruuaksi. Ihan huippu hintalaatusuhde ruualla ja todellakin käymisen arvoinen ruokapaikka Suomenlinnassa jo ihan sen kauniin terassinkin puolesta. Täys kymppi meiltä siis tälle paikalle! Valimolta käveltiin vähän vielä ihan muuten vaan ympäriinsä, kunnes pikkutyttöjen jädehammasta alkoi kolottaa ja ostettiin jätskit, joiden kanssa suunnattiin leikkipuistoon hetkeksi. Lopuksi mentiin taas lautalla yli ja käveltiin Espan läpi ratikalle ja pakkaamaan tavaroita. Pelkästään jos Espallakin Olivia olisi viihtynut tunteja, niin paljon nähtävää ja kuultavaa ja ihmeteltävää. Kyllä pitkään Porissa asuneena Helsinki on ihmeitä täynnä tuollaiselle neljäveelle <3

Reissu oli kyllä niin onnistunut ja valoi uskoa, että meidän pieni kaupunkiloma ensi kuussa tulee onnistumaan hyvin! Samuel viihtyi rattaissa loistavasti ja oli koko ajan ihan hirmu hyvällä tuulella -kukapa ei olisi noilla keleillä? Oliviasta oli ihanaa saada pitkästä aikaa neuttia serkkutytön seurasta tehden huippukivoja juttuja! Just tänään mietin, että Helsinkikin on meille ihan liian aliarvostettu reissukohde, koska tuolla voisi viikonkin viettää helposti eikä tekeminen, näkeminen ja syöminen todellakaan loppuisi kesällä kesken! Meillä oli siis ihan mahtava parin päivän Helsinkituristireissu ja hinku päästä takaisin on jo nyt valtava! Kuuluuko Helsinki teidän kesäreissupaikkoihin ja mitä siellä kuuluu joka kerta tehdä, vai pitääkö aina keksiä jotain uutta? :)

Hyvää yötä muruset!  

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen reissu! Helsinki on kyllä ihana<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin on, varsinkin kesällä - ihan mieletön <3

   Poista
 2. Minulle tulee Oliviasta mieleen prinsessa Victorian Estelle. Minusta estelle on ihana, joten tämä on tarkoitettu kohteliaisuudeksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua tää on jo toinen kerta, kun saan kommentin Olivian ja Estellen yhdennäköisyydestä! Estelle kn kyllä suloinen ja tyylikäs pieni tyttö, niin tottakai se on kohteliaisuus! :) vaiks onhan se oma aina himpun vielä suloisempi kuin kukaan muu, eikö? <3

   Poista