KÖÖPENHAMINAN TIVOLI

maanantai 4. syyskuuta 2017


Tivoli oli meidän kaikkien mielestä yks ihan ykkösjutuista Köpisreissulla. Meidän perhe tykkää vauhdista ja huvipuistoista muutenkin, mutta jos vähääkään tykkää puutarhoista, ihanista valoista, huvipuistotunnelmasta, hurjista ja vähemmän hurjista laitteista, hyvästä ruuasta ja puistoilusta, niin Tivoli on ehdottomasti the place to be. Puisto on ihan superkaunis itsessään päivällä ja illalla kaikki herää jotenkin henkiin, kun koko puisto, laitteet ja rakennukset olivat niin upeasti valaistu.  

Me mentiin Tivoliin puolen päivän jälkeen ajatuksena, että ollaan iltaan saakka, että nähtäisiin kaikki ihanat valot pimenevässä kesäillassa. Aika meni ihan hurjaa vauhtia ja oltaisiin viihdytty kyllä ihan kokonainen päivä helposti! Puisto menee vasta klo 23 kiinni ilotulitusten saattamana, mutta ihan niin myöhään me ei tietenkään lasten kanssa voitu jäädä. Laitteita oli ihan joka makuun ja vähän jokaista tyyliä. Me mentiin taas kerran mun isän kanssa ihan jokaisessa laitteessa ja tulipahan testattua mun elämäni hurjin laite mun seitsemänkymppisen isän pakottamana. Tarkoitan nyt niitä älyttömiä lentokoneita jotka vetävät ihan tajutonta rallia ympäri - ihan älytön laite, mut vitsit, että se oli siisti! Olivia testasi suurimman osan hänelle soveltuvista laitteista ja tykkäsi ihan tosi paljon! Ravintoloita löytyy laidasta laitaan ja itse päädyimme pizzalle italialaiseen ravintolaan. Hinnat olivat ihan ok ja ruoka hyvää. Ravintoloita löytyy siis ihan huipputasosta pikaruokapaikkoihin, joten valinnan varaa löytyy. 

Puiston sisäänpääsymaksu ja rannekkeen hinta ovat aika suolainen combinaatio kieltämättä, mutta mielestäni silti joka pennin arvoinen juttu! Jopa mun hieman pihi parempi puoliskoni oli jälkikäteen sitä mieltä, että todellakin tuhlaamisen arvoinen paikka kaikin puolin. Ilmaisia laitteita tuolla ei ole lainkaan ja jos Samuel olisi jonkun superkesyn laitteen halunnut testata, olisi hänellekkin pitänyt ostaa oma lippu, joka on vähän älytöntä mielestäni. Sain kuitenkin yhteen autolaitteeseen puhuttua Sampan ilmaiseksi mukaan, mutta kuinka ollakkaan se laite hajosi kesken ajon ja Samuelin ilo jäi vähän lyhkäseen. 

Iskipä pieni kesähaikeus näistä kuvista, mutta ihan superihania muistoja on jäänyt taas sydämeen. Tivolissa itseasiassa keksin ihan loistoidean tehdä maailmanympärimatka maailman parhaimpiin huvipuistoihin - ehkä maailman paras idea multa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti