END OF AN ERA

perjantai 22. joulukuuta 2017Every year at Christmas time
you can hear the church bells chime.

They ring out on Christmas morning
for that's the day Jesus was born.

Each year from Heaven above
your own special angel gives you her love. 

Tällä runolla Olivia päätti puolitoistavuotisen taipaleensa englanninkielisessä leikkikoulussa, kun juhlittiin ihanaa joulujuhlaa. Mulla oli kyllä tunteideni kanssa pidättelemistä, mutta samalla olin vaan niin onnellinen siinä hetkessä, kun katselin mun pienen enkelin esiintymistä. Minä ja opettajat oltiin niin pakahtuneita ja ylpeitä siitä mihin Olivia on päässyt melko lyhyessä ajassa, kuinka hänen itsetuntonsa on kohonnut, rohkeutta tullut roppakaupalla lisää ja kuinka kielitaidot ja ääntäminen ovat kehittyneet pilviin saakka. En olisi ikinä uskonut, että Olivia voisi jo puolentoista vuoden jälkeen osata lausua englannin kielellä noin pitkän runon ja ymmärtääkkin lukemansa. Me harjoiteltiin paljon yhdessä ja tsemppasin Oliviaa ihan viimeiseen h-hetkeen saakka, koska hänelle tuo esiintyminen oli todella tärkeä, mutta pieni pelko oli, että jännitys veisi voiton. Onneksi ei vienyt ja nyt voidaan molemmat olla vaan niin iloisia siitä, että ihana aika play schoolissa sai arvoisensa päätöksen. 

Minua harmittaa ihan hirveästi se, että Olivialla loppuu päivittäinen englannin imeminen itseensä ja kun tuo paikka oli häelle muutenkin niin tärkeä ja rakas. En ikinä unohda Olivian surullista ilmettä, kun hän ymmärsi, että on viikonloppu eikä leikkikoulupäivä. Mutta asiat ovat nyt näin eikä niille oikein voi mitään ja onneksi tulevaisuus näyttää ihan yhtä kivalta! Ollaan onnekkaita, että Olivialla on nyt todella hyvä kielipohja jolle voidaan itse rakentaa lisää. Annan varmasti hieman enemmän youtube -aikaa, pidetään yhteyttä leikkikoulun kavereihin, luetaan kirjoja enemmän englanniksi ja pidetään yllä jo opittuja lauluja sekä rohkaisen Oliviaa jatkamaan englanniksi leikkimistä kuten hän nytkin tekee. Toivotaan, että vielä joskus olisi mahdollista päästä vastaavanlaiseen paikkaan viettämään päiviä, jotta saataisiin pidettyä tuota lähes täydellistä englannin kielen ääntämistä yllä! 

Tänään hänet hain sieltä viimeistä kertaa ja mietin vaan kuinka arvokasta kokemusta Olivia on taas saanut. Pieni rakas, joka on todella usein vajaan viiden ikävuotensa aikana joutunut vaihtamaan hoitopaikkaa ja aina vaan tutustumaan uusiin ihmisiin ja ystäviin ja jopa uuteen kieleen. Kuitenkin uskon, että kokemukset vahvistavat häntä, koska aina on kuitenkin tukevia aikusia, jotka eivät ikinä jätä häntä oman onnensa nojaan. Hän tulee tammikuussa taas saamaan roppakaupalla ihania ihmisiä elämäänsä ja on jo nyt innoissaan kaikesta uudesta ja ennen kaikkea siitä, että saa olla isojen puolella samaan aikaan kun ikioma pikkuveli on pikkuisten puolella.

Nyt nautitaan yhdessäolosta täysin rinnoin tammikuun neljänteen saakka ja sitten saadaan kaikki totutella taas uuteen arkeen. Se tulee varmasti menemään hyvin, mutta nyt ensin jouluillaan!! Huomenna palailen mun lempipuuhan parista eli paketoinnin - yllätin itseni tämän vuoden tyylillä, mutta vitsi että tykkään - huomiseen - pus!2 kommenttia:

 1. Onko teidän perheessä muita englannin kielisiä? Me asumme Kaliforniassa ja tytöt ovat täysin englanninkielisiä. Mutta puhuvat tietenkin kalifornialaisittain:) En tiennytkään että Porissa on myös englanninkielinen päiväkoti. Ilmeisesti opettaja on britti tai amerikkalainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Kyseessä siis englannin kielinen leikkikoulu (auki vain klo 12-16) ja sinne viedään omat eväät yms. Opettajat ovat brittejä, toinen puoliksi ja toinen kokonaan. Itse olen englannin opettaja, mutta en sitä toki kotona käytä.

   Poista