JOULUPUUHAASTE JUST SULLE

torstai 7. joulukuuta 2017


Tänä vuonna katseltiin Olivian kanssa joulupuun keräyspuuta jo tosi ajoissa ja päätin, että me osallistutaan tänä vuonna isommin, kuin ennen. Olivia sai valita neljä lappua puusta ja hän valitsi luonnollisesti hänen itsensä ja Samuelin ikäisiä lapsia. Lähetettiin eteenpäin neljä pakettia, joista kahdessa oli tytöille vaatetta, yhdessä talviasusteita pojalle ja yhdessä leikattava vihannessetti tytölle. Olivia oli niin haltijoissaan ideasta ja suu vaahdossa selitti kaikille kuinka nyt joku tulee niin iloiseksi ja kuinka me ollaan varmasti pelastettu jonkun pienen joulu. Mulla vierähti kyynel tai kaksi, kun Olivia ehdotteli miten me voitais mennä myös leikkimään niiden lasten kanssa uusilla leluilla ja kuinka kivaa on, että muutkin saavat lahjoja kun hänkin kerran niitä saa. 

Olivia kuuluu niihin onnekkaisiin joiden vanhemmilla on mahdollisuus tunkea 24 pussia täyteen ihania ylläreitä, rakentaa tonttuovi josta pärähtelee yllätyksiä tuon tuosta ja joiden muut sukulaiset varmistavat, että molemmilla on noin miljoona joulukalenteria täynnä ylläreitä. Meidän lapset myös saavat monia paketteja ja joulupukki löytää joka vuosi meidän sohvalle. Nämä ovat tottakai olleet ihan itsestäänselvyyksiä Olivialle, kun hän on ollut niin pieni ettei ole tarvinnutkaan tietää muusta. Tänä vuonna se kuitenkin jotenkin iski häneen ja hän tuli tosi surulliseksi siitä, ettei kaikki lapset ihan oikeasti saa joululahjoja tai edes sitä kuvajoulukalenteria. 

Tiedän, että pienten lasten lahjat ovat joulupuukeräyksen suosituimpia, koska ovat ehkä helpompia hommata ja jotenkin pienten lasten joulujutut tuntuvat sydämessä. Mua nyt kuitenkin jälkikäteen vähän harmittaa ettei me valittu edes yhtä teiniä kenelle antaa lahja. Usein ne vanhemmat lapset jäävät vähemmälle, mutta uskon, että jokainen paketti teinillekkin on ihan yhtä tärkeä kuin pienten lasten lahjat. 

Haastankin nyt mun lukijat jättämään ainakin yhden paketin joulupuukeräykseen. TÄÄLTÄ löytyy kaikki paikat missä keräystä järjestetään. Aikaa ei ole paljon, koska 10.12. meneessä pitäisi jättää paketit keräyspaikkojen laatikoihin, jotta paketit löytävät perille. Homma on siis hyvin yksinkertainen: hae puusta lappu, katso puun vierestä löytyvästä listasta mitä sen ikäiselle lapselle voi ostaa, osta uusi lahja, paketoi ja vie keräyspisteen laatikkoon. Joulu on yhtä paljon antamisen kuin saamisenkin juhlaa ja jokaisen pitäisi saada edes yksi pieni lämmin ele tänä jouluna - pidetään siitä yhdessä huoli <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti