VUODEN 2017 PARHAAT

lauantai 30. joulukuuta 2017


Niin se taas ollaan siinä pisteessä, että vuosi vaihtuu ja on aika suunnata nenät kohti uutta vuotta ja perinteisesti niitä uusia kujeita. Oikeastihan siis meidän elämä mullistuu jo heti 4.1. kun lapset menevät kokopäivähoitoon päiväkotiin ja minä joka päivä töihin. En voi sanoa, etteikö tuleva jännitä ja jopa vähän pelota, mutta olen vaan niin superinnoissani kaikesta. Vaikka tykkään paljon enemmän katsoa eteenpäin ja fiilistellä tulevaa, niin kyllä 2017 oli niin ihana ja tapahtumarikas vuosi, että se ansaitsee ihan oman kurkkauksensa ja muistelonsa. Oli ihan hullun vaikea valita yksi lempparikuva edustamaan jotain kuukautta, koska lempparikuvia oli jokaiselle kuukaudelle useita!

TAMMIKUU

Samuelin ihan vauva-ajasta on osa jotenkin ihan pimennossa. Menin koko ajan eteenpäin ihan puolitehoilla ja oli vaikea keskittyä nauttimaan yhtään mistään. Mutta heu kuinka uskomattoman suloinen pikkubebe - en kestä ehkä! Tammikuussa ei tapahtunut mitään ihmeellistä - luisteltiin, pulkkailtiin ja tehtiin talviretkiä lähimaastossa, ei mitään sen ihmeellisempää.

HELMIKUU


Helmikuussa tottakai juhlittiin Olivian nelivuotissynttäreitä <3 Olivian kasvua ei aina jotenkin huomaa, kun Samuel tuossa vierellä vetää ihan hurjia harppauksia kehityksessä. Silti tätäkin kuvaa kun katsoo, niin onhan tuo esikoinen kasvanut ihan älyttömästi - tuo pienikin pikkulapsen pyöreys on jo kokonaan poissa. Helmikuussa sisustelin lastenhuonetta (jonka jälkeen se on taas kokenut isoja muutoksia), ollaan nautittu lumileikeistä ja elelty ihan tavallista kotielämää lasten kanssa.

MAALISKUU


Maaliskuustakaan ei ole mitään sen suurempia muistoja - ihan tavallista arkea. Meidän äiti tuli meille, juhlittiin Samuelin 6 -kk synttäreitä ja suunniteltiin tulevaa kevättä ja kesää. Olin vielä autuaan tietämätön mitä tuleva syksy toisi mulle tullessaan. Laura otti tämän kuvan ja tää on kyllä yks mun suosikeista - kertoo kaiken :D

HUHTIKUU


Huhtikuulle oisin voinut valita tuhat kuvaa tähän. Huhtikuu alkoi perinteisellä laskettelureissulla Lappiin ja sehän oli ihan paras viikko taas kuten aina. Äiti oli meillä mukana ja päästiin Tuomaksenkin kanssa kahdestaan rinteeseen useana päivänä. Olivia oppi taas lisää laskettelemaan ja kävi hiihtokoulussakin. Lappireissun jälkeen lähdettiin mun äidin kanssa yhden yön reissulle Tallinaan. Sielläkin päästin Tuomaksen kanssa esimmäistä kertaa aikoihin kaksin ulos syömään pitkän kaavan mukaan - vieläkin muistan kuinka hyvältä se menu maistui. Huhtikuussa saatiin ensimmäiset auringonsäteet ja Olivia oppi pyöräilemään suoraan potkupyörästä isolla pyörällä. Oltiin Olivian kanssa Robinin keikalla Isomäkiareenalla ja Olivia muistelee sitä edelleen - olihan se aika siistiä äidinkin mielestä! Huomaa jo näistä tekstienkin pituuksista, että kyllä se suomalaisen ihmisen elämä kunnolla alkaa heti siinä maaliskuun jälkeen. Sain muuten huhtikuussa myös kuulla, että mun paras ystävä meni kihloihin ja että minä olisin kaaso - siinä ei paljon kyyneleitä säästelty. Ihanaa!

TOUKOKUU


Toukokuussa nautittiin ekoista (ja melkein vikoista) helteistä juuri Olivian nimppareiden aikaan! Tehtiin ihana picnic rannalle Eliaksen ja Lauran kanssa ja naurettiin kippurassa hullulle leijalle, joka kierteli ihan omiaan tuulen mukana. Vietettiin aluksi toki myös ensimmäisestä vapusta Porissa ja ihan kivaahan meillä oli ja saatiin perinteiset tivolitkin käytyä. Vaikkakin muistan edelleen vappuaaton, kun pihalla näytti enemmän joululta kuin jouluna yleensä, Samuel kiskaisi kukkaruukun ja mullat naamalleen ja vanishpurkki levisi kylppärin lattialle - se oli kamala vappuaaton aamu se. Kesä alkoi selvästi toukokuusta <3

KESÄKUU


Kesäkuun alussa järkkäilin Merin valmistujaisia Turkuun ja juhlittiin myös appiukon 60 -vuotissynttäreitä mökillä. Samaan syssyyn me vietimme kuudetta hääpäivää ja sitten tuli juhannus. Kesäkuussa riitti siis juhlittavaa! Muuten oltiin aika paljon juurikin mökillä ja nautiskeltiin jollain tapaa viileistä kesäpäivistä.

HEINÄKUU


Heinäkuussa saatiin onneksi taas helteitä pariksi päiväksi ja otettiin niistä kyllä ihan jokainen murunenkin irti! Vietettiin tosi paljon aikaa mökillä ja jäin itse vielä lasten kanssa yksin viikoksi mökille - se oli melkoinen rulianssi, mutta Olivia nautti ja se oli sen koko homman pointti. Käytiin mun siskon ja lasten kanssa laivalla, ihan piknikristeilyllä ja se on aina yhtä kivaa. Vietettiin pitkä pätkä Turussa mun ystävän kotona ja nähtiin mun isää ja nautittiin Turun Tall Ship Race -tapahtumasta. Silloin tuli kyllä ihan järkyttävä Turkuikävä. Sitä kuitenkin laannutti se, että Porissa vietettiin Porin Jazzeja ja silloinhan tämä kaupunki herää henkiin ihan eri tavalla. Muistan vieläkin, kun Olivia sanoi takapenkiltä juututtuamme liikenneruuhkaan (jep, Porissa kerran vuodessa), että "ompa kivaa kun on näin paljon ihmisiä". My girl <3. Kävimme Loimaalla maalla, josta tuo kuvakin on ja touhusimme ihan hirveästi kesäjuttuja. Kävimme myös lasten serkkujen kanssa Särkänniemessä, enkä ikinä unohda sitä viimeistä ajelua tukkijoessa - ei mennyt ihan odotuksien mukaan :D Kävimme myös Helsingissä tekemässä ns. perinteisen kesäreissun, eli Suomen Linnaa ja Linnanmäkeä samassa porukassak kuin Särkässäkin oltiin - ihan parasta. Kuvien kautta voisi ajatella, että meillä oli ihan hurjan kaunis ja lämmin koko kesän! Kyllä se kesä vaan on ihmisen ihan parasta aikaa <3

ELOKUU


Elokuussa oli Tuomaksen ihan eka oikea kesäloma. Vietettiin siitä viikko mökillä ja toinen viikko Köpiksessä, jonne lähdettiin mun vanhempien kanssa. Oli kyllä ihana reissu ja Tivolipäivä jäi siitä päällimäisenä mieleen. Tässä kuussa mulle myös selvisi, että tulisin saamaan vähän töitä syksylle ja joitain vakkarisijaisuusjuttuja. Elokuussa on selvästi vaan lomailtu ja touhuttu kiireisenä muita juttuja, koska ihan hirveästi ei ollut kuvia - mökkkiä ja köpistä - niistä oli meidän elokuu 2017 tehty.

SYYSKUU


Ihan ensin juhlittiin syyskuussa mun isän 70 -vuotissynttäreitä. Oli ihana nähdä sukulaisia juhlia pikkusella porukalla pitkästä aikaa. Isä oli vuokrannut mökin Forssasta, jossa he ovat lapsina ja nuorina pitkän aikaa asuneet. Myöhemmin syyskuussa juhlittiin tottakai meidän yksivuotiasta. Juhlat olivat ihanat ja varmasti ikimuistoiset. Meidän vauvasta tuli taapero yhdessä yössä ja jotenkin näistäkin kuvista näkee, että jo kolmessa kuukaudessa kehitystä on tapahtunut ihan älyttömästi! Tehtiin paljon lasten kanssa retkiä kallioille ja metsään ja syyskelit antoivat kyllä parastaan aika-ajoin. En unohda tuota alemman kuvan auringonlaskua ikinä. Mun isä lähti syyskuussa takaisin Syyriaan ja äiti jäi tänne, jotta voisi hoitaa lapsia, kun minä käyn töissä.

LOKAKUU


Lokakuussa piti kiirettä tottakai. Mulla olikin paljon enemmän töitä kuin olin osannut odottaa ja otin siitä kaiken irti - onneksi oli mun äiti <3 Järkättiin ystävien kanssa kuvaushetkiä ja halloween bileetkin saatin aikaan! Käytiin lasten kanssa Turussa ja kuvailin paljon meidän ihan tavallisia päiviä. Saatiin se ensimmäinen iso lumisadekin ja kerettiin siitäkin nauttimaan ulkona! Samuel oppi kunnolla kävelemään lokakuun alussa ja nyt hän jo ottaa juoksuaskeliakin!

MARRASKUU


Marraskuussa meillä riittää aina juhlittavaa. Minun synttärit ja isänpäivä ja silloin saa jo luvankin kanssa aloittaa jouluhösäämiset. Täytin 28 -vuotta ja  Tuomas juhli jo neljättä isänpäiväänsä ja toista kahden lapsen isänä <3 Käytiin Tampereella perinteisillä isänpäivälounailla ja vietettiin paljon aikaa koko perhe yhdessä. Yhtenä viikonloppuna mun maailman paras äiti jäi lasten kanssa kotiin ja me päästiin Tuomaksen kanssa kahdestaan viikonloppureissulle Turkuun. Nähtiin ystäviä, käytiin pelaamassa pakohuone ja syömässä sekä shoppailemassa. Lilluttiin lämpimissä vesissä kylpylässä ja nukuttiin pitkään hotellilakanoissa. Se tuli tarpeeseen.
Marraskuussa kuvailin paljon yhteistyöjuttuja ja täytyy sanoa, että onpa ollut kiva yhteistöiden täyteinen vuosi bloginkin puolella! Olen ollut entistä tarkempi siitä mitä haluan ja otan vastaan ja olen panostanut kuviin aina vain enemmän. Kiitos vielä tätäkin kautta kaikille yhteistyökumppaneille <3

JOULUKUU


Enää yksi kokonainen päivä tätä kuukautta ja koko vuotta jäljellä! Joulukuussa riitti tohinaa, minulla oli töitä ihan viimeiseen asti, ollaan käyty tutustumassa uuteen päiväkotiin, Olivia lopetti leikkikoulun ja ensi vuoden lomasuunnitelmat on saatu käyntiin. Minäkin sain ihan mielettömiä uutisia työrintamalta (näistä lisää myöhemmin) enkä voisi enempää olla innoissani. Joulukuussa yritin parhaani mukaan pitää kiinni siitä, että saadaan kaikki irti joulunajasta ennen kuin se loppuisi. Luulen, että onnistuin! Meille muutti supertonttu, meillä oli ainakin 6 erilaista kalenteria ja joulukuusikin oli pystyssä jo 6.12. Tehtiin pipareita ja torttuja ja se pinkki ihanuuskin valmistui ajoissa. Joulukuu oli kaikinpuolin ihana vaikkakin meinas pieni stressi jossain kohtaa pukata päälle ja ainakin Tuomas sai siitä osansa. Mun äiti lähti ja häntä on jo ikävä, mutta pian me taas nähdään, koska kesään päin mennään ja kovaa! 

Paljon on tehty ja paljon jäi tästäkin varmaan kertomatta. Ihania kuvia ja muistoja on tallentunut päähän, sydämeen ja tietokoneen kovalevylle. Paljon myös inhottavia juttuja mahtui kuluneeseen vuoteen, jotka varmasti seuraavat seuraavankin vuoden puolelle, mutta nekin asiat selviävät varmasti aikanaan. 2018 vuosi jännittää mua ihan hulluna, mutta innolla odotan mikä kaikki meitä odottaa. Työt, ehkä oma uusi koti Turusta, opinnot, harrastukse ja mitä vielä. Mitä vaan voi tapahtua ja mä olen tällä kertaa kädet leväällään valmiina ottamassa kaiken vastaan!

2 kommenttia:

  1. Eikös lestadiolaisten suviseurat olleet Porissa 2017? Me ajeltiin kohti Pohjanmaata samana päivänä kun ne loppui. Oli yhtenäinen letka asuntovaunuja ja autoja. En tiedä montako ohitettiin. Ei oikein osannut päättää ajaako letkassa vai yritänkö ohi. Oli pakko pitää välillä tauko ja vaihtaa kuskia kun ahdisti niin. Eli viime vuonna Porissa oli liikenneruuhkat kahdesti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli! Itse lähdettiin mökille pakoon, kun kaikki saarnat kuuluivat tohon meidän partsille. Mies kävi kyllä tutustumassa mestoihin mielenkiinnosta :D

      Poista