KAKKUMANIAA

lauantai 3. maaliskuuta 2018


Pidempään mun blogia lukeneet tietävät, että mä olen jonkin sortin kakkuhullu. Kaikki lähti siitä, kun meidän hääkakku, joka oli mulle tosi tärkeä juttu, meni niin pilalle kuin vain voi. Se oli järkyttävän ruma, pahaa ja kaikinpuolin ihan järkyttävä. Toki me sille nauretaan vielä näin seitsemänkin vuoden jälkeen, mutta silloin päätin, että mun juhlissa kukaan ei enää ikinä pety kakkuihin. Olen aina rakastanut täytekakkuja ja mun mielestä juhlapöydän kruunaa vain ja ainoastaan kaunis kakku. Aika-ajoin olen yrittänyt itse tehdä kakkuja, mutta aina ne menevät jotenkin pieleen ja omat kriteerit eivät ole täyttyneet lähellekään. Ollaan nyt viisi vuotta tilailtu kakkuja eri paikoista ja kaikki ovat olleet toinen toisiaan maukkaampia ja kauniimpia. Tänä vuonna Olivian juhliin tilasin jälleen kakut, mutta logistiikkasysteemit pettivät eikä saatukaan niitä meille, joten päätin tehdä kakut itse - taas. Tällä kertaa kuitenkin päätin, että harjoittelen ja onnistun varmasti. 

Olivian 4-vuotissynttäreillä huomasin, että täytekakku ei maistu lapsille ja sydän sykkyrällä heitin roskiin ihanaa kakkua, joka oli mörssätty kertislautasille. Tänä vuonna päädyin tekemään lastenjuhliin teemaan sopivan jäätelökakun ja aikuisten juhliin sitten sen oman suosikin, eli kermatäytekakun. Nappipäätös sillä jädekakku maistui kaikille ja se oli niiin hyvää ja sitten taas täytekakusta tuli niin supernätti ja maukas! 


JÄÄTELÖKAKKU
Jäätelökakkuun laitettiin Olivian valkkaamia jäätelöitä joita sitten modailtiin ja mausteltiin oman maun mukaan. 
Kakkuun tarvitset: 
Paketin Oreo -keksejä. 
50 g voita
3 l jäätelöä. Me käytimme mansikkaa, toffeeta ja suklaata. Toffeeta maustoimme poppareilla ja suklaaseen lisättiin Oreo-muruja.
Oman maun mukaan koristeita ja mausteita jäätelöön. Päälle laitoimme poppareita ja kinuskikastiketta.


Murskaa Oreo-keksit pieneksi muruksi ja sekoita sulatettu voi niihin. Tasoittele keksimuru kakkuvuoan pohjalle (jossa leivinpaperi pohjalla) ja laita pohja jääkaappiin kovettumaan. Ota yksi jäätelömaku kerrallaan ja anna pehmetä hieman. Vatkaa jäätelö pehmeäksi massaksi vatkaimella ja lisää mahdolliset maustamiset. Laita ensimmäinen kerros vuokaan ja loraura hieman kinuskikastiketta väliin ja laita taas jääkaappiin. Vatkaa seuraava jääelölitra samalla tavalla ja lisää herkut mukaan. Me laitettiin kakkoskerrokseen suklaajäätelö, johon lisäsimme Oreo-murusia ja väliin taas hieman kinuskikastiketta. Tee sama kolmannelle jädelitralle. Me laitoimme toffeejädeä, johon sekoitimme popparimurusia. Sitten koko komeuden päälle kelmu ja yöksi pakkaseen. Juhlapäivänä päälle laitettiin ihan purkista kinuskikastiketta valumaan ja paljon poppareita. Koristelin suklaamaissipalloilla, joihin suihkin vähän kultasuihketta sopimaan teemaan. Kakun kannattaa antaa hieman pehmetä ennen tarjoilua, koska näin se on huomattavasti helpompi leikata järkeviksi palasiksi. Oli kyllä ihan hullun hyvää ja näissähän on vain taivas rajana millaisilla yhdistelmillä ja koristeilla näitä voi tehdä - jokaisen maakuun löytyy varmasti joku combo! 


TÄYTEKAKKU
Halusin tehdä tällä kertaa mahdollisimman maukkaan ja kotona tehdyn kakun makuisen täytekakun. Mentiin siis ihan kerma, rahka, banaani ja mansikkahillo -linjalla ja ai että miten virkistävää oli saada sitä vanhaa kunnon banaanitäytekakkua. 

Pohja: 
Viiden munan täytekakkupohja lasitekniikalla. 
Riko viisi huoneenlämpöistä munaa lasiin, mittaa saman verran sokeria ja jauhoja (joista 10% perunajauhoja) samankokoisiin laseihin. Lisää sokeriin 1 tl vaniljasokeria ja jauhoihin 1 tl leivinjauhetta. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi - ainakin 15 minuuttia. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita varovasti käännellen munasokerivaahdon joukkoon. Minä voitelin 20 cm ja korkean vuoan johon kaadoin taikinan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Ei kannata availla uunia kesken paiston ja kokeile tikulla kypsyminen, kun aika alkaa täyttyä. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa se sitten jäähtymään kunnolla ritilälle. 
Tällä ohjeella onnistuin ensimmäistä kertaa ikinä tekemään lähes täydellisen kakkupohjan! Pakastin kakkupohjan ja se oli todella helppo leikata useaan osaan hieman kohmeisena ennen täyttöä! 

Täyte: 
Kostutukseen 1 dl maitoa ja 2 tl vaniljasokeria.
Hyvää mansikkahilloa
n. 3 banaania
4 dl vispikermaa
250 g rahkaa
(sokeria ja vaniljasokeria)
Vaniljakreemijauhetta maun mukaan
Oman maun mukaan elintarvikeväriä ja koristeita. Itse käytin vaaleanpunaisia toffeepalloja, punaista elintarvikeväriä, suklaamaissipalloja, kultaisia nompparelleja sekä tummaa suklaata. 

 
Leikkaa pohja niin moneen osaan kuin haluat - itse leikkasin neljään osaan. Ala kokoamaan kakkua vuokaan. Vatkaa puolet vispikemasta vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja oman maun mukaan sokereita sekä noin puoli desiä vaniljakreemijauhetta. Itse laitoin vain vaniljasokeria noin 2 tl. Tykkään, että rahka maistuu voimakkaasti. Laita ensimmäinen kakkukerros vuoan pohjalle. Levitä joka kerroksen väliin kostutusmaitoa, mansikkahilloa, muussattua banaania sekä rahkavaahtoa. Lopuksi vatkaa loput kermat ja lisää siihen mahdolliset värit mitä haluat. Levitä kerma leveällä lastalla siististi kakun päälle. Laita kakku kylmään maustumaan. Koristele kakku ennen tarjoilua. Itse laitoin kullatun kirahvin viereen mehikasvin (poistin juuret ja pesin kasvin perusteellisesti ja käärin pohjaan kelmua), toffeepalloja ja kullalla suihkittuja suklaamaissipalloja. Reunalle valutin ihan vain sulatettua tummaa suklaata ja ripottelin kultaisia nompparelleja. Kakun alareunaan suihkin vielä syötävää kultasuihketta. Kakusta tuli nätti ja korkea ja sopi meidän teemaan todella hyvin. Ennen kaikkea maku oli ihan mieletön ja muistin taas miksi se alkuperäinen täytekakku vaan on kaikkien aikojen suosikki. 


Näistä kakuista olin oikeastikin aika ylpeä ulkonäön ja maun puolesta ja pieni kipinä kakkujen tekoon syntyi ihan ehdottomasti! Tänään juhlitaan toista kertaa meidän 30-v miestä ja sain taas tehdä kakun, mutta tällä kertaa mentiin Tuomaksen lempparilla eli porkkanakakulla. Tiedän, että se on varmasti taivaallista, mutta ulkonäöltään aika peruskauraa. Luulen kuitenkin, että tästä eteenpäin koitan väsäillä kakut ihan itse ja oman maun mukaan. Harjoitus myös tekee mestarin ja onneksi pinterestin ihmeellinen maailma on ihania ideoita pullollaan! Voi olla, että intoilen vähän liikaa ja te mietitte siellä, että kannattais vaan tilata jatkossakin ammattilaisilta kakut juhliin. Ehkä, mutta onpa vaan kivaa viimein vuosien jälkeen onnistua!  

Toivottavasti mitään ei unohtunut ohjeista, koska aika pitkälle mentiin mun pään sisäisten muisteloiden mukaan. Ja kysykää ehdottomasti jos joku jäi mietityttämään ja mielellään kuulisin, että miten te olette onnistuneet ja saitteko inspiraatiota omiin kakkuihinne näistä! Suosittelen ehdottomasti tuota jäätelökakkua kiireisen äidin juhlapöytään - niin helppo, herkullinen ja kaunis!

2 kommenttia: