KIITOLLINEN, ETUOIKEUTETTU, ONNELLINEN

torstai 8. maaliskuuta 2018Tänäkin vuonna olen niin maailman kiitollisin monista asioista, joista niin moni tyttö ja nainen voi vain haaveilla. Itseasiassa todennäköisesti moni maailman tyttö ja nainen ei edes voi tai osaa haaveillä näistä meille joskus niin itsestäänselvistä asioista. Meillä ei Suomessakaan ole kaikki ihan 100% kunnossa ja paljon on vielä matkaa kuljettavana siihen, että jopa Suomessa olisi kaikilla tytöillä ja naisilla kaikki ne okeudet, jotka he ansaitsevat ja jotka kuuluvat kaikille. Silti on hyvä pysähtyä edes kerran vuodessa miettimään sitä, kuinka etuoikeutettuja me olemme ja kuinka huonosti asiat maailmalla ovat mitä naisten ja tyttöjen oikeuksiin tulee. Me kuulumme siihen todella pieneen osaan maailman naisista, jotka ihan oikeasti voivat odottaa kukkia ja suklaata mieheltään saatika, että me voisimme vain marssia kauppaan ja ostaa niitä itsellemme itse ansaitsemillamme rahoilla. Tänäänkin olen siis kiitollinen siitä, että: 

- minä olen saanut kasvaa yhdenvertaisena perheenjäsenenä ihanassa ja rakastavassa perheessä. 
- minä olen saanut käydä maailman parhaita kouluja eikä kukaan ole ikinä kyseenalaistanut sitä. 
- olen saanut 100% itse päättää siitä, kenen kanssa menen naimisiin ja koska. 
- olen saanut tehdä töitä oman halun mukaan jo 14 -vuotiaasta asti ja olen saanut jokaisen pennin pitää itse ja päättää siitä mihin ne käytän. 
- olen saanut itse päättää jatko-opiskelupaikkani ja omalla työllä olen päässyt opiskelemaan korkeakouluun.
- sain itse päättää koska haluan lapsia, sain synnyttää heidät turvallisesti sairaalassa ja jäädä hoitamaan heitä kotiin juuri niin pitkäksi tai lyhyeksi ajaksi kuin haluan. 
- kuitenkin sain viedä heidät heti haluttuani erittäin hyvään ja osaavien naisten hoitoon, jotta itse pääsisin töihin toteuttamaan itseäni.
- saan kasvattaa Oliviaa vapaassa ympäristössä tietäen, että hänellä on kaikki mahdollisuudet elämässä aivan kuten minullakin on ollut. 
- voin laittaa lapseni omaan huoneeseen nukkumaan iltaisin ja mennä itse omaan huoneeseen levollisin ja turvallisin mielin, tietäen, että aamulla herätään taas uuteen ihanaan päivään. 
- pystyn luottamaan mieheeni ja pyytämään häntä tekemään ihan mitä vain eikä hän jättäisi mitään tekemättä vain sen takia, että hän on mies ja minä nainen. 
- saan turvallisin mielin käydä lenkillä yksikseni pimeäänkin aikaan. 
- saan ilmaista mielipiteeni vapaasti ilman pelkoa mistään. 
- voin luoda toivoa, istuttaa haaveita, kasvattaa vapaasti ja luvata kaiken mahdollisen lapsilleni tietäen, että ne tulevat toteutumaan. 

Tärkeintä olisi muistaa miksi 8.3. on alunperin merkittävä päivä. Tämän päivän kuuluisi herättää kaikissa halu ottaa tyttöjen ja naisten oikeudet sydämensä asiaksi tai ainakin olla niin pirun kiitollinen omista oikeuksistaan! Ihanaa naistenpäivää kaikille naisille - pidetäänhän mielessä hekin, joille tämäkin päivä on kaikkea muuta kuin ihana.  <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti