HOLIDAY MOOD IN SAMOS

maanantai 18. kesäkuuta 2018Oi mistähän mä vihdoin alottaisin. Olipa vaan ihana päästä lomailemaan kauniiseen paikkaan ilman ainuttakaan arkihuolta. Tokihan Samuel sairastui loppupäivinä kuumeeseen ja tokihan me touhotettiin lasten kanssa ihan samaan tyyliin kuin kotonaki, mutta kun ei mitään muuta tarvinnut itse tehdä niin olihan se täydellistä. 

Oltiin Samoksella tosi kivassa resortissa vain yhden kilsan päässä Pythagorionin kylästä. Meillä ei ollut täysihoita, mutta aamupala kuului, joten käveltiin joka ilta kylälle syömään erilaisiin ravintoloihin ja just se oli parasta! Päivät kulutettiin altaalla tai viereisellä rannalla, syötiin jotain pientä allasbaarista ja illalla kierreltiin kylää ja syötiin toinen toistaan ihanemmissa tavernoissa ja ravintoloissa. Kylällä oli paljon autenttista kreikkalaista tunnelmaa, mutta myös ihania modernimpia kahviloita ja jätskibaareja. Kaikki oli jotenkin viimesen pälle ajateltu ja joka paikassa oli vaan niin kaunista. Ei tullut yhtään sellainen överituristiviboja missään kohtaa, vaikkei koko paikassa varmaan juuri muita ollutkaan kalastajien ja kaupanpitäjien lisäksi. Hirveästi mitään ostettavaa ei varsinaisesti ollut, mutta itse löysin paikallisesti valmistetut nahkasandaalit itselleni. Paikallista käsityötä oli paljon tarjolla ja sitten tietty rantakamaa senkin edestä.

Mä olen aina vastustanut Bamsehotelleja ja kaikkea ihan liian turistista, mutta nyt mun pää on lopullisesti käännetty! Onhan se noi hotellit kehitetty ihan syystä. En varmaan juuri koskaan ole nähnyt Oliviaa niin innoissaan ja onnellisena koko ajan, kun altaille pamahti Bamse tai illalla alkoi disco. Altaalla piti sitten uudelta kaverilta aina kysyä: "tuuthan sä tänä iltana sinne discooseen" <3 Resortissa olisi riittänyt puuhaa ja Olivia kävi paristi Bamse clubilla, mutta muuten uiminen vei voiton ja sitä sitten tehtiinkin niin paljon, että Olivia oppi uimaan - jes!

Ei haluttu ihan vaan siihen altaalle jähmettyä, niin yhtenä päivänä vuokrattiin auto ja kierrettiin saarta koko päivä. Vuokraus oli edullista ja helppoa, mutta tarpeeksi turvallisten turvaistuinten kanssa saatiin vääntää tovi, että saatiin ylipäätään sellainen. Onneksi päästiin kuitenkin matkaan ja vitsi se oli mieletön päivä. Ajettiin yhteensä joku 100 kilometriä ja siihen meni koko päivä. Pysähdyttiin parilla rannalla joista toinen oli ihan älytön, hunajafarmilla sekä Samoksen pääkaupungissa. Tiet olivat todella mutkitteleviä ja vuoristoisia, mutta näkymät sitten juuri sen mukaiset. Täytyy sanoa, että kaikista kylistä mitä matkan varrella nähtiin, niin juuri se meidän viereinen kylä oli kaikista nätein ja kivoin!! 

Ajattelin vielä palailla tekemis- ja ravintolavinkkien kanssa ainakin. Ehdottomasti vastailen mielelläni myös kysymyksiin. Suosittelen Samosta ja Doryssa resortia ihan ehdottomasti kaikille, jotka haluaa resortin helppoutta ja kuitenkin autenttista Kreikkafiilistelyä lomaansa lasten kanssa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti